Alphens

Alphense Boys en Feyenoord Academy blijven langer aan elkaar verbonden

Alphense Boys en de jeugdopleiding van Feyenoord verlengen hun samenwerking met drie jaar. De twee clubs zijn op dit moment al zes jaar partner. Met de verlenging van deze overeenkomst gaan de clubs richting het decennium.

Met Jens Toornstra, het grootste jeugdexponent van Alphense Boys die toevalligerwijs op dit moment bij Feyenoord speelt, in het achterhoofd, zijn de clubs blij hun samenwerking een vervolg te geven. De Feyenoord vedette afkomstig uit Ter Aar genoot zijn voetbalopleiding in Alphen. Waarna hij via ADO Den Haag en FC Utrecht in 2014 bij de club uit Rotterdam belandde.

Waardevolle partner

Paul Bahlmann, technisch coördinator van Alphense Boys is al jaren enthousiast over de samenwerking met de club uit de havenstad. ‘’Dankzij de uitwisseling van kennis en ervaring kunnen we onze jeugdafdeling de juiste kwalitatieve impulsen geven’’, zo laat hij in een persbericht weten. De club ziet de laatste jaren al een stijgende lijn en zij hopen, mede door de nieuwe overeenkomst, deze door te zetten. Ook bij Feyenoord zien zij Alphense Boys als een waardevolle partner. ‘’We zijn erg blij dat we een historievolle club als Alphense Boys nog langer aan ons kunnen binden’’, zegt Remco Heerkens, coördinator Academy Partners van Feyenoord Academy.

Het verlengen van het partnership levert voordelen voor beide clubs op. Zo krijgen Alphense talenten meer kans op doorstroming naar de Feyenoord Academy. Vorig seizoen was dit voor vijf spelers het geval. Aan de andere kant kan Feyenoord hun kennis delen en helpen zij Alphense Boys met het uitbreiden van hun netwerk. ‘’Alphense Boys leidt veel talentvolle spelers op. Met Alphense Boys hebben wij in de regio een mooie partner die dit in de praktijk brengt. We helpen de club graag om hun netwerk verder uit te breiden’’, sluit Heerkens af. 

Regiopartners

Feyenoord Academy heeft op het moment twaalf zogenaamde Academy Partners. Naast Alphense Boys zijn dat Alexandria ’66 (Rotterdam), BVV Barendrecht (Barendrecht), FC ’s-Gravenzande (’s-Gravenzande), HV & CV Quick (Den Haag), RBC Roosendaal (Roosendaal), RCL (Leiderdorp), SC Feijenoord (Rotterdam), SV Oranje Wit (Dordrecht), VV Spijkenisse (Spijkenisse) en VVIJ (IJsselstein). Recent sloot Feyenoord ook een meerjarige overeenkomst met Spartaan’20 (Rotterdam). 

Met de samenwerking tussen de verschillende clubs, wil Feyenoord een bijdrage leveren aan talenten uit de regio. Zowel bij hun partners, zoals Alphense Boys, maar ook ten behoeve van hun eigen jeugdopleiding.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.