Josh Walet
Blog Sport

Alphense Boys heeft de beste jeugd

Alphense Boys is net als in het seizoen 2019/2020 uitgeroepen tot amateurclub met de beste jeugdopleiding. Net als in de vorige voetbaljaargang bleef de club het Amsterdamse AFC voor, deze keer met vier punten.

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door vakblad De Voetbaltrainer. Er worden punten toegekend aan de hoogst spelende jeugdselectieteams van onder 21, onder 19 of 18, onder 17, onder 16, onder 15, onder 14 en onder 13. ARC vindt zich in het seizoen 2020/2021 terug op plaats 24, hetgeen een stijging betreft van 32 plaatsen.

Als beste amateurclub in het geheel neemt Alphense Boys de tweede plaats in achter AFC. Naast genoemde jeugdteams wordt bij de samenstelling van die lijst ook gekeken naar het niveau waarop het eerste elftal uitkomt. AFC speelt in de tweede divisie en scoort daardoor meer punten dan Hoofdklasser Alphense Boys.

Overigens heeft de KNVB inmiddels besloten dat de competities in de B-categorie niet afgemaakt worden. Het betreft alle niet-standaard elftallen en de jeugd, met uitzondering van de hoogste divisies. De bond acht het echter nu ook al onwaarschijnlijk dat nog gevoetbald kan gaan worden in de A-categorie. Als er over een paar maanden alsnog gevoetbald zou mogen worden gaat men wellicht enkele alternatieve competities indelen, waaraan geen titels of degradaties gekoppeld zijn. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!