Josh Walet
Blog Sport

Alphense Boys heeft de beste jeugd

Alphense Boys is net als in het seizoen 2019/2020 uitgeroepen tot amateurclub met de beste jeugdopleiding. Net als in de vorige voetbaljaargang bleef de club het Amsterdamse AFC voor, deze keer met vier punten.

De verkiezing wordt jaarlijks gehouden door vakblad De Voetbaltrainer. Er worden punten toegekend aan de hoogst spelende jeugdselectieteams van onder 21, onder 19 of 18, onder 17, onder 16, onder 15, onder 14 en onder 13. ARC vindt zich in het seizoen 2020/2021 terug op plaats 24, hetgeen een stijging betreft van 32 plaatsen.

Als beste amateurclub in het geheel neemt Alphense Boys de tweede plaats in achter AFC. Naast genoemde jeugdteams wordt bij de samenstelling van die lijst ook gekeken naar het niveau waarop het eerste elftal uitkomt. AFC speelt in de tweede divisie en scoort daardoor meer punten dan Hoofdklasser Alphense Boys.

Overigens heeft de KNVB inmiddels besloten dat de competities in de B-categorie niet afgemaakt worden. Het betreft alle niet-standaard elftallen en de jeugd, met uitzondering van de hoogste divisies. De bond acht het echter nu ook al onwaarschijnlijk dat nog gevoetbald kan gaan worden in de A-categorie. Als er over een paar maanden alsnog gevoetbald zou mogen worden gaat men wellicht enkele alternatieve competities indelen, waaraan geen titels of degradaties gekoppeld zijn. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:41

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Wonen en bouwen vandaag 18:20

Rode Dorp voor even door het leven als Oranje Dorp

Op dit moment zijn bouwvakkers bezig om het Rode Dorp flink onder handen te nemen. De fundering van nagenoeg alle nieuwe woningen staat. Om de buurt toch nog wat gezelligheid mee te geven, hebben bewoners de bouwhekken in de straat voorzien van oranje-versiering. 

Maatschappelijk vandaag 16:04

Campagne om zwerfaval tegen te gaan in recreatiegebieden in Alphen

De zomerperiode betekent meer recreanten in Alphen. Wie bijvoorbeeld een rondje Zegerplas loopt, ziet vaak de resten nog liggen, zoals lege blikjes en verpakkingen. En dat is een doorn in het oog. Deze week is Schone Buurt Coaches gestart met een campagne om zwerfafval in recreatiegebieden in Alphen tegen te gaan.

Gemeente vandaag 15:19

Bewaakte fietsenstallingen in het centrum weer langer open

De bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Alphen zijn weer langer open. Vanwege de pandemie waren er aangepaste openingstijden. Nu alles langzaam weer bij het oude komt, kunnen mensen ook weer hun tweewieler langer kwijt in de fietsenstallingen aan het Fossapad en de Aarkade.