Advertorial Sport

Alphense Boys in finale Rookvrije Generatie Awards

Voetbalvereniging Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn gaat door naar de finale van de Rookvrije Generatie Awards 2018. De Boys behoort in de categorie Sport tot de laatste drie kandidaten.

Er waren vijftien verenigingen in deze categorie genomineerd. Na het afwegen van de publieksstemmen en het juryoordeel bleven Alphense Boys samen met HCM Arnhem (hockey) en Healthy Ageing Tour (wielrennen) over als finalisten. 

Rookvrij
Sinds 1 januari 2018 is Alphense Boys de eerste rookvrije voetbalvereniging in Alphen aan den Rijn. De club vindt het belangrijk dat kinderen gezond en sportief kunnen opgroeien en roken past daar niet bij. Daarom wordt het sportcomplex rookvrij gemaakt.

Om de nieuwe afspraken aan alle leden en bezoekers van het Boyscomplex duidelijk te maken, wordt tot 1 april een grote campagne gevoerd. Overal op het complex hangen bordjes, banners, posters en spandoeken. Op social media draaien filmpjes waarin ‘ambassadeurs’ duidelijk maken dat roken en sporten niet bij elkaar horen. Hierdoor ontgaat het niemand dat Alphense Boys rookvrij is.

Goed voorbeeld doet goed volgen, want ook ARC heeft inmiddels aangekondigd het complex dit voorjaar rookvrij te willen maken.

Rookvrije Generatie Awards 
Op maandagmiddag 19 maart worden de Rookvrije Generatie Awards uitgereikt in het Nijntje Museum in Utrecht. Behalve in de categorie Sportverenigingen worden ook Awards uitgereikt in de categorieën Gemeente, Personen, Recreatie, Scholen en Zorg.


Meer nieuws

Dieren vandaag 09:57

Dierenambulance verwelkomt acht nieuwe collega’s

Zoals vele andere vrijwilligersorganisaties, was ook bij de Dierenambulance Alphen aan den Rijn de laatste tijd een tekort aan vrijwilligers. Als gevolg daarvan hadden zij problemen met de bereikbaarheid en een tekort aan mensen die meldingen konden rijden. Gelukkig komt daar nu verandering in.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:08

XtraPositive Truffels verbeteren je stemming, energie en focus

Het gelukshormoon Serotonine daar heb je vast al eens van gehoord! Dit hormoon is zeer belangrijk want deze neurotransmitter heeft vooral een stimulerende werking in: het geheugen, je zelfvertrouwen, slaap en stemming. Daarnaast werkt serotonine ook als regulator van ons dopamine systeem.

Weer in Alphen gisteren 14:17

Na regen komt… droogte

Het is droog in Nederland. Zo ook in Alphen aan den Rijn, gelegen in het gebied het hoogheemraadschap van Rijnland. Droogte heeft impact op de dijken, de waterpeilen in ons gebied en op (de aanvoer van) voldoende zoetwater. Deze week is veel regen gevallen, maar dat houdt niet in dat de droogte voorbij is.

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 12:39

Vikingen veroveren Museumpark Archeon

Vikingen veroveren op 27 en 28 augustus voor de 24e keer Museumpark Archeon. Net als duizend jaar geleden, brengen zij hun handelswaar mee. Op de Vikingmarkt is dan ook van alles te koop. Bezoek het kampement van de Vikingen en struin langs de marktkramen.

Bouw en techniek gisteren 11:11

TenneT vervangt hoogspanningsstation in Alphen aan den Rijn

Landelijk netbeheerder TenneT werkt aan de vernieuwing van zowel de gebouwen als de technische installatie van het hoogspanningsstation in Alphen. Dat doen ze omdat het station zijn einde levensduur nadert. Deze week staat er een bijzonder werk op het programma; het vervoeren en inhijsen van twee enorme technische hoogspanningsinstallaties die per stuk zo’n 30 ton wegen.