Alphense Boys in Limburg wéér met lege handen

Twaalf Voetballen in Limburg levert Alphense Boys dit seizoen geen punten op. Ook de derde en laatste wedstrijd in het zuiden van het land ging zondagmiddag verloren. RKSV Minor zegevierde met 4-1.

De score was geflatteerd, zeker gezien de verhoudingen op het veld en in het aantal kansen. Maar de cijfers maken ook pijnlijk duidelijk waar het aan mankeert. "We scoren te weinig en geven te gemakkelijk de goals weg. We laten het allemaal gebeuren", sprak trainer Hein van Heek verwijtend.

In het eerste half uur liep Alphense Boys de thuisclub aan alle kanten voorbij, maar keek het na twintig minuten wel tegen een gapende 2-0 achterstand aan. Een niet bestraft geval van buitenspel en een wel erg gemakkelijk gegeven penalty leverde Minor twee treffers op. Issam Al Kamouchi en Amin Elalji, de grootste plaag voor de Boys deze middag, waren de doelpuntenmakers voor de Limburgers. Tussen de eerste en de tweede goal speelde de Boys aanvallend prima verzorgd voetbal en reeg de ploeg de kansen aaneen. Op de vleugels waren Wessel Meiring en Lilinho Martens hun bewakers vaak te vlug af, maar in de afwerking was het steeds net niet.

Waar de Boys het killersinstinct miste, was Minor wel effectief. Het lukte de thuisclub, dikwijls met kunst- en vliegwerk, de boel achterin gesloten te houden. Tot ver in de tweede helft zelfs. Al die tijd mocht de Boys balbezit houden en tegelijkertijd op zijn hoede blijven voor de counters. Voor rust al waren er twee kansen op 3-0, maar die wisten keeper Tim van der Linden en libero Bas van Zoest te verijdelen. Na rust werd de goalie ook nog een keer gered door de paal.

Voor de Boys mikte Pepijn Kooij rakelings naast en zag ook Patrick Krop de grootste kans op de paal eindigen. Dat was wel een beetje om moedeloos van te raken, maar alle hoop op ten minste nog een puntendeling keerde helemaal terug toen invaller Thom Nouwens binnen enkele minuten na zijn entree toch een gaatje in de Minor-muur wist te vinden: 2-1. De aanvoerder ontbrak in de basis, omdat hij afgelopen weken een deel van de trainingen en beide oefenwedstrijden had gemist. Met zijn goal vestigde Nouwens zich aan kop van de clubtopscorerslijst.

Het slotoffensief van de Boys werd in de kiem gesmoord door de 3-1 van de zeer gewiekste Elalji. Dat Koen Claasens er in de laatste tien seconden van de wedstrijd nog 4-1 van maakte was pijnlijk, maar verder alleen van statistische betekenis. 

Door de nederlaag zakte Alphense Boys van de negende naar de tiende plaats en komt de 'onveilige' dertiende plek inmiddels verraderlijk dicht in de buurt. "We mogen niet denken dat we louter op basis van onze voetballende kwaliteiten het wel gaan redden. Voor ons allemaal is er werk aan de winkel", stelt Van Heek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:01

Magazijnopruiming op 28 en 29 februari bij Gek van Fietsen

Het fietsseizoen barst bijna los. De nieuwe modellen druppelen binnen en dat betekent dat er ruimte gemaakt moet worden in de showroom. Daarom is er bij Gek van Fietsen op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari een grote magazijnopruiming. Hoge kortingen op een groot deel van het assortiment sportieve fietsen en e-bikes!

Overige vandaag 15:01

Audities voor Alphens Sinterklaas Journaal geopend

Op maandag 24 februari is de inschrijving voor de audities van Het Alphens Sinterklaas Journaal van start gegaan. De Alphense serie gaat al weer het tiende seizoen in dit jaar, een jubileum!

Economie vandaag 13:59

Alphense bedrijven hebben tekort aan mondkapjes door Coronavirus

Over de hele wereld is een tekort aan mondkapjes door het Coronavirus. In Peking, China wordt zelfs in enkele dagen een fabriek voor mondkapjes uit de grond gestampt om aan de hoge vraag te kunnen voldoen. Ook in Alphen kampen bedrijven met leveringsproblemen van mondkapjes.

Gezondheid en welzijn vandaag 12:43

Er is nog hoop: protest tegen sluiting HAP kan effect hebben

Henk van Gerven (SP) stelde eerder Kamervragen over de sluiting van de Huisartsenpost (HAP) in Alphen. In een antwoord laat minister Bruno Bruins weten dat de plannen de komende maanden worden besproken met belanghebbenden. Reacties en adviezen worden meegenomen, dus protesteren tegen de sluiting kan effect hebben.