Alphense Boys in Limburg wéér met lege handen

Twaalf Voetballen in Limburg levert Alphense Boys dit seizoen geen punten op. Ook de derde en laatste wedstrijd in het zuiden van het land ging zondagmiddag verloren. RKSV Minor zegevierde met 4-1.

De score was geflatteerd, zeker gezien de verhoudingen op het veld en in het aantal kansen. Maar de cijfers maken ook pijnlijk duidelijk waar het aan mankeert. "We scoren te weinig en geven te gemakkelijk de goals weg. We laten het allemaal gebeuren", sprak trainer Hein van Heek verwijtend.

In het eerste half uur liep Alphense Boys de thuisclub aan alle kanten voorbij, maar keek het na twintig minuten wel tegen een gapende 2-0 achterstand aan. Een niet bestraft geval van buitenspel en een wel erg gemakkelijk gegeven penalty leverde Minor twee treffers op. Issam Al Kamouchi en Amin Elalji, de grootste plaag voor de Boys deze middag, waren de doelpuntenmakers voor de Limburgers. Tussen de eerste en de tweede goal speelde de Boys aanvallend prima verzorgd voetbal en reeg de ploeg de kansen aaneen. Op de vleugels waren Wessel Meiring en Lilinho Martens hun bewakers vaak te vlug af, maar in de afwerking was het steeds net niet.

Waar de Boys het killersinstinct miste, was Minor wel effectief. Het lukte de thuisclub, dikwijls met kunst- en vliegwerk, de boel achterin gesloten te houden. Tot ver in de tweede helft zelfs. Al die tijd mocht de Boys balbezit houden en tegelijkertijd op zijn hoede blijven voor de counters. Voor rust al waren er twee kansen op 3-0, maar die wisten keeper Tim van der Linden en libero Bas van Zoest te verijdelen. Na rust werd de goalie ook nog een keer gered door de paal.

Voor de Boys mikte Pepijn Kooij rakelings naast en zag ook Patrick Krop de grootste kans op de paal eindigen. Dat was wel een beetje om moedeloos van te raken, maar alle hoop op ten minste nog een puntendeling keerde helemaal terug toen invaller Thom Nouwens binnen enkele minuten na zijn entree toch een gaatje in de Minor-muur wist te vinden: 2-1. De aanvoerder ontbrak in de basis, omdat hij afgelopen weken een deel van de trainingen en beide oefenwedstrijden had gemist. Met zijn goal vestigde Nouwens zich aan kop van de clubtopscorerslijst.

Het slotoffensief van de Boys werd in de kiem gesmoord door de 3-1 van de zeer gewiekste Elalji. Dat Koen Claasens er in de laatste tien seconden van de wedstrijd nog 4-1 van maakte was pijnlijk, maar verder alleen van statistische betekenis. 

Door de nederlaag zakte Alphense Boys van de negende naar de tiende plaats en komt de 'onveilige' dertiende plek inmiddels verraderlijk dicht in de buurt. "We mogen niet denken dat we louter op basis van onze voetballende kwaliteiten het wel gaan redden. Voor ons allemaal is er werk aan de winkel", stelt Van Heek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 16:19

Een winkel die voelt als thuis

Sinds april is Marquardt Keukens gevestigd aan de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude. Met zijn unieke manier van werken wil ondernemer Filip Gels zich onderscheiden in de keukenbranche. Passie, vakkennis en transparantie staan centraal bij dit nieuwe concept.  

Algemeen gisteren 14:54

Gemeentelijke Veteranendag op de Werf

Op zaterdag 21 september was het College van Burgemeester en Wethouders aanwezig op de gemeentelijke Veteranendag, wat plaatsvond op de Werf in Alphen.

Sport gisteren 13:43

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Overige gisteren 12:30

Dansflashmob op Wereld Alzheimer Dag

Zaterdag 21 september was het Wereld Alzheimer Dag. Met een dansflashmob in het Alphense centrum haalde dansers van Cools Dance & Events ruim € 200 euro op.  

Evenementen gisteren 10:54

TOOST Foodtruckfestival wordt druk bezocht

Vandaag is de laatste dag van het TOOST Foodtruckfestival, en dus de laatste kans om het festival in het Europapark te bezoeken. Vanaf 13:00 uur is het terrein geopend voor publiek. Tot 21:00 uur kun je terecht voor de lekkerste gerechten.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 09:36

Bezoek de Duurzaamheidsmarkt op 10 oktober in Archeon

Wist je dat een duurzaam huis eigenlijk veel eerder binnen je bereik ligt dan je denkt? Het bespaart niet alleen energie maar ook kosten. Wil je meer weten over energiebesparende maatregelen voor jouw woning? En welke subsidie- en financieringsoplossingen er zijn? Bezoek dan de Duurzaamheidsmarkt op donderdagavond 10 oktober in Archeon.