Alphense Boys

Alphense Boys investeert in meidenvoetbal: eigen kleedkamers voor Alphense Girls

Een grote wens van de meidenteams van Alphense Boys is in vervulling gegaan: kleedkamers speciaal voor de meiden, met extra faciliteiten en een hippe uitstraling. "Het laat opnieuw zien dat de club het meidenvoetbal serieus neemt en er bewust in investeert."

In de afgelopen weken heeft Alphense Boys hard gewerkt aan de metamorfose met extra faciliteiten als een spiegel, extra stopcontacten en een vakkenrek bij de douches. Daarnaast zijn deze kleedkamers duidelijk herkenbaar gemaakt met hippe muurschilderingen en stickers in Alphense Girls stijl. "Een mooie upgrade, passend bij de ambities en de populariteit van het meidenvoetbal en uniek in Alphen", aldus de voetbalvereniging. 

De kleedkamers zijn op zondagmiddag 13 september officieel geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus van sportzaken. “Met deze speciale dameskleedkamers heeft de Alphense Girls zich echt op de kaart gezet. Ze zien er fantastisch uit. Hiermee laat de club ook zien dat er niet alleen aandacht is voor het voetbal zelf, maar ook het sociale aspect er omheen. Met deze kleedkamers zullen meiden zich thuis en welkom voelen", zo zei wethouder Schotanus in zijn speech. 

Alphense Girls kleedkamer

Meidenvoetbal verder ontwikkelen

Eind juni hoorden de Alphense Girls dat ze door ING geselecteerd waren voor een driejarig sponsorcontract om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. In het ingediende plan stonden de kleedkamers hoog op de wensenlijst. De club, die zelf al begonnen was met investeren in de eerste aanpassingen, zette vervolgens alles op alles om het totale concept al aan het begin van het nieuwe seizoen te verwezenlijken. Een leuke opsteker voor de meiden, die vanwege corona veel trainingen en wedstrijden moesten missen.

Naast de kleedkamers zijn er nog andere initiatieven gestart of gepland. De Alphense Girls commissie geeft aan: “We organiseren ook regelmatig sociale activiteiten voor de meiden die naast plezier en gezelligheid, ook bijdragen aan teambuilding. Voorafgaand aan de opening hebben we bijvoorbeeld met alle meidenteams een bootcamp gedaan. Ook investeren we in verdere ondersteuning van de trainers en leiders om zo kwalitatieve begeleiding te kunnen geven.”

Alphense Girls kleedkamer


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 20:14

Tiny Houses zijn een grote uitdaging in Alphen-Stad

Het aanwijzen van locaties voor Tiny Houses is niet gemakkelijk. Dat zegt wethouder Gerard van As. "De grote uitdagingen zijn het vinden van locaties en voldoende grond die nodig is voor één tiny house." Van As ziet slechts een mogelijke locatie: Gnephoek-zuid. Het worden dan wel appartementen.

Blog Op reis met Naomi gisteren 19:33

Op reis met Naomi: "het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn"

Zo, die eerste week zit erop. En wat een week is het geweest! Ik ben letterlijk alle kanten op gegaan, er zijn veel emoties voorbij gekomen die van links naar rechts en van onder naar boven gaan. En het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dus ik ga ook de andere kant met jullie delen. Mijn motto is immers ‘we hoeven ons nergens voor te schamen’. Daarbij houd ik van open- en eerlijkheid en transparantie.

Politiek gisteren 18:39

Lachgas op verschillende plekken voortaan verboden

Het gebruik van lachgas is voortaan verboden op een aantal locaties die zijn opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om beperken van hinder en beschermen van openbare orde, volksgezondheid en milieu.

Politiek gisteren 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.