Alphense Boys

Alphense Boys investeert in meidenvoetbal: eigen kleedkamers voor Alphense Girls

Een grote wens van de meidenteams van Alphense Boys is in vervulling gegaan: kleedkamers speciaal voor de meiden, met extra faciliteiten en een hippe uitstraling. "Het laat opnieuw zien dat de club het meidenvoetbal serieus neemt en er bewust in investeert."

In de afgelopen weken heeft Alphense Boys hard gewerkt aan de metamorfose met extra faciliteiten als een spiegel, extra stopcontacten en een vakkenrek bij de douches. Daarnaast zijn deze kleedkamers duidelijk herkenbaar gemaakt met hippe muurschilderingen en stickers in Alphense Girls stijl. "Een mooie upgrade, passend bij de ambities en de populariteit van het meidenvoetbal en uniek in Alphen", aldus de voetbalvereniging. 

De kleedkamers zijn op zondagmiddag 13 september officieel geopend door wethouder Gert-Jan Schotanus van sportzaken. “Met deze speciale dameskleedkamers heeft de Alphense Girls zich echt op de kaart gezet. Ze zien er fantastisch uit. Hiermee laat de club ook zien dat er niet alleen aandacht is voor het voetbal zelf, maar ook het sociale aspect er omheen. Met deze kleedkamers zullen meiden zich thuis en welkom voelen", zo zei wethouder Schotanus in zijn speech. 

Alphense Girls kleedkamer

Meidenvoetbal verder ontwikkelen

Eind juni hoorden de Alphense Girls dat ze door ING geselecteerd waren voor een driejarig sponsorcontract om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging. In het ingediende plan stonden de kleedkamers hoog op de wensenlijst. De club, die zelf al begonnen was met investeren in de eerste aanpassingen, zette vervolgens alles op alles om het totale concept al aan het begin van het nieuwe seizoen te verwezenlijken. Een leuke opsteker voor de meiden, die vanwege corona veel trainingen en wedstrijden moesten missen.

Naast de kleedkamers zijn er nog andere initiatieven gestart of gepland. De Alphense Girls commissie geeft aan: “We organiseren ook regelmatig sociale activiteiten voor de meiden die naast plezier en gezelligheid, ook bijdragen aan teambuilding. Voorafgaand aan de opening hebben we bijvoorbeeld met alle meidenteams een bootcamp gedaan. Ook investeren we in verdere ondersteuning van de trainers en leiders om zo kwalitatieve begeleiding te kunnen geven.”

Alphense Girls kleedkamer


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.