Josh Walet
Blog Sport

Alphense Boys is gedegradeerd, ARC kan ook nog mee naar eerste klasse

Het was armoe troef zaterdag in het Alphense voetbal. ARC verspeelde een 2-0 voorsprong en verloor alsnog met 3-2, terwijl Alphense Boys weer eens met 6-0 verloor van AFC’34 en AVV ALPHEN in Zoeterwoude voor schut werd gezet door SJZ, met maar liefst 9-2 als eindstand. Alphense Boys degradeerde officieel en daalt af naar de eerste klasse. Dat lot kan ook ARC ondergaan. Als zaterdag in Amsterdam wordt verloren van WV-HEDW en BOL wint op eigen veld van HBC, is dat al een feit.

Overigens veegde ARC eerder dit seizoen in de stromende regen WV-HEDW met 6-0 van de mat, maar die club, die een punt meer heeft dan de Racing, wint de laatste weken de meest onmogelijke wedstrijden. Wat er verder ook gebeurt zaterdag, ARC kan de nacompetitie amper meer ontlopen, maar bij verlies lijkt handhaving er toch echt niet meer in te zitten.

Op de laatste speeldag volgende week staan nog op het programma ARC – Hollandia, AFC’34 – WV-HEDW en Purmersteijn – BOL. Alphense Boys speelt de laatste thuiswedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer, die club staat vierde en gaat via een hoge klassering nog voor deelname aan de nacompetitie voor promotie. In Amsterdam verloor Alphense Boys met 5-1 van de fusieclub. Het doelsaldo van Alphense Boys is 32-82 en dan is het niet gek dat je onderaan staat.

Overigens beginnen alle wedstrijden in de vierde divisie A zaterdag om 17:00 uur. Volgende week is het aanvangstijdstip in deze klasse op 18:00 uur bepaald. Op de laatste twee speeldagen beginnen zoals gebruikelijk alle wedstrijden in een klasse op hetzelfde moment, normaliter is dat op het meest gehanteerde tijdstip, 14:30 uur. De competitieleider van de KNVB heeft echter gekozen voor 17:00 uur en 18:00 uur. De clubs kregen van de bond nog de ruimte om daarvan af te wijken, maar de clubs kwamen niet tot unanieme overeenstemming. Het past precies in het beeld van dit seizoen in de vierde divisie, waar er steeds op verschillende tijdstippen en speeldagen werd gevoetbald.

Alphia – Olympia en AVV ALPHEN – Floreant beginnen wel om 14:30 uur. Alphen kan de nacompetitie in ieder geval niet meer ontlopen en kan ook nog rechtstreeks degraderen. De ploeg incasseerde in 24 wedstrijden maar liefst 82 doelpunten. De club heeft inmiddels Ronald Martin aangesteld als hoofdtrainer voor het volgende seizoen. Momenteel is Martin op veel trainersfronten actief bij Alphense Boys. In het verleden was hij al eens kort hoofdtrainer bij AVV ALPHEN, was hij daar ook keeperstrainer en stond hij onder de lat bij die club. Ronald krijgt assistentie van Adem Aksoy, die nog geen ervaring heeft op trainersgebied en voor alle Alphense clubs heeft gespeeld.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat vandaag 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten vandaag 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken vandaag 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert vandaag 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement vandaag 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie gisteren 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.