Alphense Boys

Alphense Boys klimt dankzij 2e zege op rij

Twee overwinningen op rij en het leven van Alphense Boys ziet er ineens weer een stuk zonniger uit. Na de winst van vorige week op (gedeeld) koploper SJC, versloegen de roodwitten zondagmiddag de andere oud-derde-divisionist HBS met miniem verschil: 1-2. Op basis van het aantal kansen was het een terechte zege. “Wij hebben 5 of 6 kansen gecreëerd, zij 1 of 2 uit dode spelmomenten”, telde trainer Hein van Heek.  

De nieuwe speelstijl van de Boys sinds 2 weken werpt in elk geval zijn vruchten af. Het was even zoeken voor de trainers en de spelers in de eerste fase van het seizoen, waar Alphense Boys vol ambities aan begon. Maar de gang kwam er, ondanks de 3-0 zege in de openingswedstrijd, niet goed in. Voetballend zag het er vaak goed uit, maar de goals werden erg gemakkelijk weggegeven. Na een serie van 3 nederlagen op rij, blijkt ‘compact spelen’ het toverwoord. Niet meer zo vaak en snel ‘hoog druk’ zetten, zoals trainers dat noemen, maar een wat meer behoudende tactiek. “Uiteindelijk creëren we elke wedstrijd genoeg kansen, zoals ook vandaag was te zien. Achterin geven we niks weg. We waren gewaarschuwd voor de dode momenten en spelhervattingen van HBS en bij de 1-1 ging het toch weer even mis bij ons. Dat was eigenlijk het enige smetje op de deze wedstrijd.”

De wedstrijd ging de 1e helft volledig gelijk op. Veel werk kregen de keepers niet. Alphense Boys oogde in de aanval gevaarlijker dan de thuisploeg, maar vaak ontbrak de goede eindpass. De enige vloeiende aanval leverde de Boys enkele minuten voor rust de 0-1 op. Joey Lauhouh en Lilinho Martins combineerden door de verdediging van Houdt Braef Stant en de ijverige middenvelder Arjan Ouwendijk stond op de goede plek om de bal het laatste tikje te geven: 0-1. Al zijn 4e treffer van dit seizoen. In de korte periode dat die score op het bord stond, kreeg de Boys 2 goede mogelijkheden op de 0-2. Daarentegen scoorde de thuisploeg aan het begin van de 2e helft de gelijkmaker. De bal kon bij een corner niet goed worden weggewerkt en Can Memisoglu kon daardoor binnen koppen.

Alphense Boys bleef bij zijn strijdplan, waardoor de thuisploeg steeds een optisch veldoverwicht had. De enige keer dat keeper Tim van der Linden even in gevaar kwam, was bij een vrije trap net buiten de zestienmeter. Rensy Barradas mikte de bal zuiver in de benedenhoek; Van der Linden kon er nog net zijn vingers achter krijgen en de bal centimeters naast tikken.

Het was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de thuisclub. Alphense Boys werd daarna herhaaldelijk gevaarlijk. Twee keer werd fraai en daardoor in volle vrijheid de achterlijn gehaald, maar stond er niemand klaar om de door Ouwendijk en Lauhouh teruggelegde ballen af te ronden. Na een flitsende één-twee met invaller Thijs Hoogenboom (voor de geblesseerde Martins) kreeg Kees Tol alleen voor keeper Timon Fikkert een enorme kans, maar hij schoot hard over.

De 4e kans was in de 73-ste minuut wél raak. Keeper Van der Linden leidde een aanval in met een precieze uittrap, Joey Lauhouh speelde zijn tegenstander uit en haalde wederom de achterlijn. Nu was zijn voorzet precies op maat voor Thijs Hoogenboom, die goed voor zijn bewaker kroop en met een echte spitsengoal de Boys op voorsprong zette. Omdat de marge maar klein was, bleef de wedstrijd tot het einde spannend. HBS drong nog wel aan, maar van een zwaar slotoffensief was geen sprake en de Boys-verdediging gaf geen krimp.

Met de zege keerde Alphense Boys – waar talent/A-junior Julian Markvoort Beke nog inviel - voorlopig weer terug in het linkerrijtje van het klassement in de Hoofdklasse A. De achterstand op de kopgroep is te overzien. Net als vorige week verloren ook vandaag de koplopers punten. Trainer Van Heek: “We zijn vooral blij dat we nu 2 keer hebben gewonnen en we moeten hongerig blijven. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, dan kunnen we vanzelf gaan klimmen.”

Uitslagen Hoofdklasse A
HBS-Alphense Boys 1-2, SDO-Alcides 3-2, RKVV Velsen-Leonidas 0-2, VOC-Hollandia 1-2, MSC/Amslod-JOS Watergraafsmeer 1-0, Quick'20-Emmen 3-4, Hoogeveen-RKAVV 2-2, SJC-Be Quick 1887 3-2.

Stand Hoofdklasse A

 1. Hollandia 8-19 (19-8)
 2. Hoogeveen 9-19 (23-14)
 3. SJC 9-19 (18-11)
 4. Leonidas 9-18 (20-14)
 5. JOS W’meer 9-17 (17-14)
 6. RKVV Velsen 9-14 (17-13)
 7. SDO 9-13 (24-22)
 8. Alphense Boys 9-12 (13-13)
 9. RKAVV 9-11 (24-22)
 10. MSC/Amslod 8-10 (11-21)
 11. Be Quick 1887 9-10 (13-12)
 12. Quick’20 9-10 (20-21)
 13. HBS 9-10 (8-11)
 14. Emmen 9-8 (27-35)
 15. Alcides 9-7 (12-17)
 16. VOC 9-1 (8-26)

Clubtopscorers
Kees Tol 5x, Arjan Ouwendijk 4x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Thijs Hoogenboom 1x.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.

Gemeente vandaag 12:11

Parkeren van aanhangwagen, caravan, camper of trailer

De zomervakantie komt er bijna aan. Ben je van plan om weg te gaan met een aanhangwagen, caravan, camper of trailer? Let er dan op dat je dit voertuig in de gemeente Alphen aan den Rijn maximaal drie aaneengesloten dagen op de openbare weg of een parkeerplaats mag laten staan binnen de bebouwde kom.