Alphense Boys

Alphense Boys klimt dankzij 2e zege op rij

Twee overwinningen op rij en het leven van Alphense Boys ziet er ineens weer een stuk zonniger uit. Na de winst van vorige week op (gedeeld) koploper SJC, versloegen de roodwitten zondagmiddag de andere oud-derde-divisionist HBS met miniem verschil: 1-2. Op basis van het aantal kansen was het een terechte zege. “Wij hebben 5 of 6 kansen gecreëerd, zij 1 of 2 uit dode spelmomenten”, telde trainer Hein van Heek.  

De nieuwe speelstijl van de Boys sinds 2 weken werpt in elk geval zijn vruchten af. Het was even zoeken voor de trainers en de spelers in de eerste fase van het seizoen, waar Alphense Boys vol ambities aan begon. Maar de gang kwam er, ondanks de 3-0 zege in de openingswedstrijd, niet goed in. Voetballend zag het er vaak goed uit, maar de goals werden erg gemakkelijk weggegeven. Na een serie van 3 nederlagen op rij, blijkt ‘compact spelen’ het toverwoord. Niet meer zo vaak en snel ‘hoog druk’ zetten, zoals trainers dat noemen, maar een wat meer behoudende tactiek. “Uiteindelijk creëren we elke wedstrijd genoeg kansen, zoals ook vandaag was te zien. Achterin geven we niks weg. We waren gewaarschuwd voor de dode momenten en spelhervattingen van HBS en bij de 1-1 ging het toch weer even mis bij ons. Dat was eigenlijk het enige smetje op de deze wedstrijd.”

De wedstrijd ging de 1e helft volledig gelijk op. Veel werk kregen de keepers niet. Alphense Boys oogde in de aanval gevaarlijker dan de thuisploeg, maar vaak ontbrak de goede eindpass. De enige vloeiende aanval leverde de Boys enkele minuten voor rust de 0-1 op. Joey Lauhouh en Lilinho Martins combineerden door de verdediging van Houdt Braef Stant en de ijverige middenvelder Arjan Ouwendijk stond op de goede plek om de bal het laatste tikje te geven: 0-1. Al zijn 4e treffer van dit seizoen. In de korte periode dat die score op het bord stond, kreeg de Boys 2 goede mogelijkheden op de 0-2. Daarentegen scoorde de thuisploeg aan het begin van de 2e helft de gelijkmaker. De bal kon bij een corner niet goed worden weggewerkt en Can Memisoglu kon daardoor binnen koppen.

Alphense Boys bleef bij zijn strijdplan, waardoor de thuisploeg steeds een optisch veldoverwicht had. De enige keer dat keeper Tim van der Linden even in gevaar kwam, was bij een vrije trap net buiten de zestienmeter. Rensy Barradas mikte de bal zuiver in de benedenhoek; Van der Linden kon er nog net zijn vingers achter krijgen en de bal centimeters naast tikken.

Het was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de thuisclub. Alphense Boys werd daarna herhaaldelijk gevaarlijk. Twee keer werd fraai en daardoor in volle vrijheid de achterlijn gehaald, maar stond er niemand klaar om de door Ouwendijk en Lauhouh teruggelegde ballen af te ronden. Na een flitsende één-twee met invaller Thijs Hoogenboom (voor de geblesseerde Martins) kreeg Kees Tol alleen voor keeper Timon Fikkert een enorme kans, maar hij schoot hard over.

De 4e kans was in de 73-ste minuut wél raak. Keeper Van der Linden leidde een aanval in met een precieze uittrap, Joey Lauhouh speelde zijn tegenstander uit en haalde wederom de achterlijn. Nu was zijn voorzet precies op maat voor Thijs Hoogenboom, die goed voor zijn bewaker kroop en met een echte spitsengoal de Boys op voorsprong zette. Omdat de marge maar klein was, bleef de wedstrijd tot het einde spannend. HBS drong nog wel aan, maar van een zwaar slotoffensief was geen sprake en de Boys-verdediging gaf geen krimp.

Met de zege keerde Alphense Boys – waar talent/A-junior Julian Markvoort Beke nog inviel - voorlopig weer terug in het linkerrijtje van het klassement in de Hoofdklasse A. De achterstand op de kopgroep is te overzien. Net als vorige week verloren ook vandaag de koplopers punten. Trainer Van Heek: “We zijn vooral blij dat we nu 2 keer hebben gewonnen en we moeten hongerig blijven. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, dan kunnen we vanzelf gaan klimmen.”

Uitslagen Hoofdklasse A
HBS-Alphense Boys 1-2, SDO-Alcides 3-2, RKVV Velsen-Leonidas 0-2, VOC-Hollandia 1-2, MSC/Amslod-JOS Watergraafsmeer 1-0, Quick'20-Emmen 3-4, Hoogeveen-RKAVV 2-2, SJC-Be Quick 1887 3-2.

Stand Hoofdklasse A

 1. Hollandia 8-19 (19-8)
 2. Hoogeveen 9-19 (23-14)
 3. SJC 9-19 (18-11)
 4. Leonidas 9-18 (20-14)
 5. JOS W’meer 9-17 (17-14)
 6. RKVV Velsen 9-14 (17-13)
 7. SDO 9-13 (24-22)
 8. Alphense Boys 9-12 (13-13)
 9. RKAVV 9-11 (24-22)
 10. MSC/Amslod 8-10 (11-21)
 11. Be Quick 1887 9-10 (13-12)
 12. Quick’20 9-10 (20-21)
 13. HBS 9-10 (8-11)
 14. Emmen 9-8 (27-35)
 15. Alcides 9-7 (12-17)
 16. VOC 9-1 (8-26)

Clubtopscorers
Kees Tol 5x, Arjan Ouwendijk 4x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Thijs Hoogenboom 1x.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winactie Overige vandaag 13:20

Win een echte Nordmann kerstboom van besteleenboom.nl

De kerstdagen staan alweer bijna voor de deur. Heb jij nog geen kerstboom in huis? Dat komt goed uit, want wij mogen namens besteleenboom.nl 3x een Nordmann kerstboom weggeven! En je hoeft er de deur ook niet voor uit, want de boom wordt gewoon bij jou thuis bezorgd.

Advertorial Coronavirus in Alphen vandaag 12:42

RECO Luchtreiniging installeert luchtreiniger bij sportschool 4Sport

Sinds het coronavirus zijn intreden heeft gedaan zijn er verschillende wetenschappers die bewezen hebben dat het virus zich verspreid door de lucht middels aerosolen. ‘‘Uit onderzoek blijkt dat er door lichaamsbeweging tot 18 keer meer druppelvormige aerosolen worden uitgestoten, zo ook in sportscholen’’, laat RECO Luchtreiniging weten. Om de verspreiding te reduceren heeft RECO Luchtreiniging een van hun units geplaatst bij 4Sport.

Verkeer en vervoer vandaag 11:58

Kruising Eisenhowerlaan op maandag weer opengesteld

Als het weer mee zit, wordt de kruising van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht in Alphen maandagochtend 30 november weer opengesteld voor al het verkeer. Op dat moment starten de reconstructiewerkzaamheden aan het weggedeelte tussen het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht naar de N207.

Overige vandaag 11:10

Tim en Tom Coronel gaan met #Beast347 4.0 de uitdaging aan in Dakar 2021

Er staat weer een gloednieuwe wedstrijdauto klaar om aan de start van de Dakar Rally 2021 in Saoedi-Arabië te verschijnen. Alphenaar Tim Coronel en zijn tweelingbroer Tom hebben op donderdagavond de #Beast347 4.0 gepresenteerd, waarmee ze in januari 2021 meedoen aan de 43e editie van de legendarische off-road-rally.

Overige vandaag 10:23

Rijinstructeur van Alphense rijschool betrokken bij tragisch ongeval met hond op A4

Tijdens een wandeling schrok het hondje Bobby zo erg van vuurwerk, dat hij zich uit de riem lost wist te wurmen. Vanuit de wijk Ypenburg in Den Haag zette hij het op een rennen en kwam uit op de A4, wat rampzalig afliep. Bobby kwam daar namelijk oog in oog met de auto van een rijinstructeur van een Alphense rijschool.