Alphense Boys

Alphense Boys klimt dankzij 2e zege op rij

Twee overwinningen op rij en het leven van Alphense Boys ziet er ineens weer een stuk zonniger uit. Na de winst van vorige week op (gedeeld) koploper SJC, versloegen de roodwitten zondagmiddag de andere oud-derde-divisionist HBS met miniem verschil: 1-2. Op basis van het aantal kansen was het een terechte zege. “Wij hebben 5 of 6 kansen gecreëerd, zij 1 of 2 uit dode spelmomenten”, telde trainer Hein van Heek.  

De nieuwe speelstijl van de Boys sinds 2 weken werpt in elk geval zijn vruchten af. Het was even zoeken voor de trainers en de spelers in de eerste fase van het seizoen, waar Alphense Boys vol ambities aan begon. Maar de gang kwam er, ondanks de 3-0 zege in de openingswedstrijd, niet goed in. Voetballend zag het er vaak goed uit, maar de goals werden erg gemakkelijk weggegeven. Na een serie van 3 nederlagen op rij, blijkt ‘compact spelen’ het toverwoord. Niet meer zo vaak en snel ‘hoog druk’ zetten, zoals trainers dat noemen, maar een wat meer behoudende tactiek. “Uiteindelijk creëren we elke wedstrijd genoeg kansen, zoals ook vandaag was te zien. Achterin geven we niks weg. We waren gewaarschuwd voor de dode momenten en spelhervattingen van HBS en bij de 1-1 ging het toch weer even mis bij ons. Dat was eigenlijk het enige smetje op de deze wedstrijd.”

De wedstrijd ging de 1e helft volledig gelijk op. Veel werk kregen de keepers niet. Alphense Boys oogde in de aanval gevaarlijker dan de thuisploeg, maar vaak ontbrak de goede eindpass. De enige vloeiende aanval leverde de Boys enkele minuten voor rust de 0-1 op. Joey Lauhouh en Lilinho Martins combineerden door de verdediging van Houdt Braef Stant en de ijverige middenvelder Arjan Ouwendijk stond op de goede plek om de bal het laatste tikje te geven: 0-1. Al zijn 4e treffer van dit seizoen. In de korte periode dat die score op het bord stond, kreeg de Boys 2 goede mogelijkheden op de 0-2. Daarentegen scoorde de thuisploeg aan het begin van de 2e helft de gelijkmaker. De bal kon bij een corner niet goed worden weggewerkt en Can Memisoglu kon daardoor binnen koppen.

Alphense Boys bleef bij zijn strijdplan, waardoor de thuisploeg steeds een optisch veldoverwicht had. De enige keer dat keeper Tim van der Linden even in gevaar kwam, was bij een vrije trap net buiten de zestienmeter. Rensy Barradas mikte de bal zuiver in de benedenhoek; Van der Linden kon er nog net zijn vingers achter krijgen en de bal centimeters naast tikken.

Het was zo ongeveer het laatste wapenfeit van de thuisclub. Alphense Boys werd daarna herhaaldelijk gevaarlijk. Twee keer werd fraai en daardoor in volle vrijheid de achterlijn gehaald, maar stond er niemand klaar om de door Ouwendijk en Lauhouh teruggelegde ballen af te ronden. Na een flitsende één-twee met invaller Thijs Hoogenboom (voor de geblesseerde Martins) kreeg Kees Tol alleen voor keeper Timon Fikkert een enorme kans, maar hij schoot hard over.

De 4e kans was in de 73-ste minuut wél raak. Keeper Van der Linden leidde een aanval in met een precieze uittrap, Joey Lauhouh speelde zijn tegenstander uit en haalde wederom de achterlijn. Nu was zijn voorzet precies op maat voor Thijs Hoogenboom, die goed voor zijn bewaker kroop en met een echte spitsengoal de Boys op voorsprong zette. Omdat de marge maar klein was, bleef de wedstrijd tot het einde spannend. HBS drong nog wel aan, maar van een zwaar slotoffensief was geen sprake en de Boys-verdediging gaf geen krimp.

Met de zege keerde Alphense Boys – waar talent/A-junior Julian Markvoort Beke nog inviel - voorlopig weer terug in het linkerrijtje van het klassement in de Hoofdklasse A. De achterstand op de kopgroep is te overzien. Net als vorige week verloren ook vandaag de koplopers punten. Trainer Van Heek: “We zijn vooral blij dat we nu 2 keer hebben gewonnen en we moeten hongerig blijven. We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd, dan kunnen we vanzelf gaan klimmen.”

Uitslagen Hoofdklasse A
HBS-Alphense Boys 1-2, SDO-Alcides 3-2, RKVV Velsen-Leonidas 0-2, VOC-Hollandia 1-2, MSC/Amslod-JOS Watergraafsmeer 1-0, Quick'20-Emmen 3-4, Hoogeveen-RKAVV 2-2, SJC-Be Quick 1887 3-2.

Stand Hoofdklasse A

  1. Hollandia 8-19 (19-8)
  2. Hoogeveen 9-19 (23-14)
  3. SJC 9-19 (18-11)
  4. Leonidas 9-18 (20-14)
  5. JOS W’meer 9-17 (17-14)
  6. RKVV Velsen 9-14 (17-13)
  7. SDO 9-13 (24-22)
  8. Alphense Boys 9-12 (13-13)
  9. RKAVV 9-11 (24-22)
  10. MSC/Amslod 8-10 (11-21)
  11. Be Quick 1887 9-10 (13-12)
  12. Quick’20 9-10 (20-21)
  13. HBS 9-10 (8-11)
  14. Emmen 9-8 (27-35)
  15. Alcides 9-7 (12-17)
  16. VOC 9-1 (8-26)

Clubtopscorers
Kees Tol 5x, Arjan Ouwendijk 4x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Thijs Hoogenboom 1x.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement gisteren 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie gisteren 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk gisteren 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!