Alphense Boys

Alphense Boys krijgt bij Hoogeveen wél de beloning

Het lukte Alphense Boys dit seizoen nog niet om een verre uitwedstrijd te winnen, tot op zondag 1 maart in en tegen Hoogeveen. Tot de negentigste minuut was het spannend wat het zou worden. Toen viel de bevrijdende 1-3 en daarmee had Alphense Boys nu weer eens wél loon naar werken.

Met uitzondering van het ‘tussendoortje’ tegen laagvlieger MSC (8-1) trof Alphense Boys in de afgelopen weken alleen ploegen uit de top vier van de Hoofdklasse A. Voetballend deed Alphense Boys daar in het algemeen niet voor onder, maar dat leverde geen driepunters op. Bij Hoogeveen was het tot het einde spannend hoe de punten verdeeld zouden worden. Kort na rust kwam de formatie van trainer Hein van Heek weliswaar op een comfortabele 0-2 voorsprong (bij rust was het 0-1), maar de ‘veilige’ werd door de thuisploeg al snel weer verkleind tot 1-2. In de resterende tijd kregen beide teams verschillende dotten van kansen. Waar het bijvoorbeeld vorige week nog tegen RKAVV mis ging voor de Boys, viel het kwartje nu de goede kant op.

Zoals vaker gebeurt, opende Alphense Boys goed. Hoogeveen kreeg weinig vat op de aanval van de Boys, die dit keer werd gevormd door Kees Tol en Thijs Hoogenboom. De vleugelspitsen Lilinho Martins en Joey Lauhouh zaten op de bank. Extra aanvalskracht moest komen van de offensieve middenvelders Cem Sahin en Arjan Ouwendijk; Tarik Zaanani en Mike Bavelaar kweten zich uitstekend van hun controlerende taak. De tactiek werkte, want deze spelers kregen in de openingsfase verschillende kleine kansen. De grootste was voor spits Tol, nadat de Boys met drie aanvallers tegenover één Drentse verdediger kwamen. Tol werd mede door de harde wind net niet goed genoeg bediend en kwam daardoor niet tot een afronding.

Dat Alphense Boys in de vierentwintigste minuut aan de leiding kwam, was niet verrassend. Nu eindigde een goed lopende aanval bij de volledig vrij gespeelde Arjan Ouwendijk, die beheerst afrondde. De 0-1 voorsprong kon tamelijk gemakkelijk worden vastgehouden. Al nam de druk tegen het einde van de eerste helft wel wat toe, er werd door de Alphense verdediging geen kans weggegeven. Binnen twee minuten na de hervatting stond de 0-2 op het scorebord, die volgens een beproefd recept tot stand kwam. Na een corner van Tol landde de bal net voorbij de tweede paal, waar Arjan Ouwendijk die teruglegde en Kasper Michel binnen kon schieten. Vóór rust was hij ook al dichtbij zo’n goal, maar toen vloog de bal over. Nu was er veel discussie bij Hoogeveen: was de bal achter geweest? Volgens de scheidsrechters niet en daarmee was de 0-2 een feit.

Ook de 1-2 in de vierenvijftigste minuut viel uit een niet goed verwerkte corner, waardoor Twan Berends kon afronden en de spanning meteen terug was in de wedstrijd. Beide ploegen bleven aanvallen en beide kregen kansen. Een kwartier voor tijd ontsnapte de Boys aan de gelijkmaker, toen Thomas Reinders zich op de rand van de zestien vrij kapte en met gevoel uithaalde. Keeper Tim van der Linden werd gered door de lat.

Geheel onverwacht zaten Hoogeveen en Alphense Boys drie minuten later in de kleedkamer, omdat assistent-scheidsrechter Balta een dusdanige kuitblessure opliep en niet verder kon. Rapporteur Jos Engbers meldde zich snel om in te vallen, waarna het spannende slotstuk aanbrak. Hoogeveen speelde alles of niets en kreeg nog één grote kans op de 2-2, maar de bal rolde net naast. Invaller Lilinho Martins was kort daarvoor op dezelfde manier dichtbij een treffer. Verschillende keren kwam de Alphense aanval daarna nog in een overtalfase, maar pas bij het aanbreken van de blessuretijd werd die in een goal omgezet: een uittrap van keeper Van der Linden op Tol en een dito voorzet van hem op Martins, die met de 1-3 de drie punten veiligstelde.

Aanstaande zondag 8 maart speelt Alphense Boys om 14:00 uur thuis tegen Be Quick 1887.

Uitslagen

Hoogeveen – Alphense Boys 1-3, Leonidas – Quick ’20 2-2, Hollandia – VOC 2-0, SJC – HBS 1-3, SDO – Emmen 1-1, RKAVV – JOS Watergraafsmeer 1-1, Be Quick – Velsen 1-1, MSC – Alcides afg.

Stand

 1. Hollandia 19-40 (39-19)
 2. JOS 18-37 (41-23)
 3. RKAVV 20-33 (49-32)
 4. Hoogeveen 18-32 (35-27)
 5. SJC 19-32 (41-31)
 6. Alphense Boys 19-31 (41-28)
 7. Leonidas 18-28 (37-32)
 8. Quick’20 19-28 (51-40)
 9. HBS 19-28 (29-25)
 10. Velsen 18-26 (28-27)
 11. SDO 19-26 (44-41)
 12. Be Quick 20-25 (32-23)
 13. Emmen 19-19 (41-53)
 14. MSC 18-11 (16-67)
 15. Alcides 19-11 (21-48)
 16. VOC 20-11 (25-54)

Clubtopscorers

Kees Tol 16x, Cem Sahin 5x, Arjan Ouwendijk 5x, Thijs Hoogenboom 4x, Kasper Michel 4x, Lilinho Martins 3x, Jesse Vink 2x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 13:07

Feestverlichting weer zichtbaar in het Alphense centrum

Nu de klok weer een uurtje terug is gezet en het steeds langer donker is buiten, is het hoog tijd om de winkelstraten wat op te leuken met gezellige feestverlichting. Het stadshart is inmiddels ook weer voorzien!

Winactie Horeca vandaag 12:14

Win een stamppot naar keuze van Ouderwets Sam Sam

Buiten wordt het steeds kouder en nu de wintertijd in is gegaan is het ook nog eens vroeg donker. Alle reden om te genieten van een heerlijke Hollandse stamppot. Wij mogen namens Ouderwets Sam Sam een verse stamppot voor twee personen weggeven, uiteraard met een heerlijk nagerecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:23

Nu ook McDelivery in Alphen aan den Rijn Centrum

Even geen tijd of zin om te koken na een drukke dag of heb je iets te vieren? Dan kun je nu ook in Alphen je favoriete McDonald’s burgers makkelijk thuis laten bezorgen. Via McDelivery bezorgt McDonald’s vanaf vandaag ook in Alphen Centrum de McDonald’s favorieten thuis. Via McDelivery kunnen Alphenaren de iconische Big Mac, klassieke Franse Frietjes of een lekker menu van McDonald’s makkelijk bestellen om er thuis van te genieten.

Advertorial Cultuur vandaag 10:50

Ensemble Conforto beleeft vrijdag eerste publieke uitvoering

In deze tijd een nieuw ensemble oprichten, het is misschien een beetje vreemd, maar het getuigt van moed en betrokkenheid bij de tijd waarin we leven. Toch gaat het Conforto Ensemble vrijdag 30 oktober in première. ‘’Want deze virale tijden vragen om vitale muziek!’’

Coronavirus in Alphen vandaag 10:05

Wachttijden voor coronatest nemen af bij GGD Hollands Midden

Wekenlang was het topdrukte in de corona teststraten. Er gingen dagen overheen voordat je getest kon worden en de uitslag had. Maar die periode is volgens GGD Hollands Midden nu zo goed als voorbij. De testcapaciteit is namelijk vergroot.