Alphense Boys

Alphense Boys krijgt bij Hoogeveen wél de beloning

Het lukte Alphense Boys dit seizoen nog niet om een verre uitwedstrijd te winnen, tot op zondag 1 maart in en tegen Hoogeveen. Tot de negentigste minuut was het spannend wat het zou worden. Toen viel de bevrijdende 1-3 en daarmee had Alphense Boys nu weer eens wél loon naar werken.

Met uitzondering van het ‘tussendoortje’ tegen laagvlieger MSC (8-1) trof Alphense Boys in de afgelopen weken alleen ploegen uit de top vier van de Hoofdklasse A. Voetballend deed Alphense Boys daar in het algemeen niet voor onder, maar dat leverde geen driepunters op. Bij Hoogeveen was het tot het einde spannend hoe de punten verdeeld zouden worden. Kort na rust kwam de formatie van trainer Hein van Heek weliswaar op een comfortabele 0-2 voorsprong (bij rust was het 0-1), maar de ‘veilige’ werd door de thuisploeg al snel weer verkleind tot 1-2. In de resterende tijd kregen beide teams verschillende dotten van kansen. Waar het bijvoorbeeld vorige week nog tegen RKAVV mis ging voor de Boys, viel het kwartje nu de goede kant op.

Zoals vaker gebeurt, opende Alphense Boys goed. Hoogeveen kreeg weinig vat op de aanval van de Boys, die dit keer werd gevormd door Kees Tol en Thijs Hoogenboom. De vleugelspitsen Lilinho Martins en Joey Lauhouh zaten op de bank. Extra aanvalskracht moest komen van de offensieve middenvelders Cem Sahin en Arjan Ouwendijk; Tarik Zaanani en Mike Bavelaar kweten zich uitstekend van hun controlerende taak. De tactiek werkte, want deze spelers kregen in de openingsfase verschillende kleine kansen. De grootste was voor spits Tol, nadat de Boys met drie aanvallers tegenover één Drentse verdediger kwamen. Tol werd mede door de harde wind net niet goed genoeg bediend en kwam daardoor niet tot een afronding.

Dat Alphense Boys in de vierentwintigste minuut aan de leiding kwam, was niet verrassend. Nu eindigde een goed lopende aanval bij de volledig vrij gespeelde Arjan Ouwendijk, die beheerst afrondde. De 0-1 voorsprong kon tamelijk gemakkelijk worden vastgehouden. Al nam de druk tegen het einde van de eerste helft wel wat toe, er werd door de Alphense verdediging geen kans weggegeven. Binnen twee minuten na de hervatting stond de 0-2 op het scorebord, die volgens een beproefd recept tot stand kwam. Na een corner van Tol landde de bal net voorbij de tweede paal, waar Arjan Ouwendijk die teruglegde en Kasper Michel binnen kon schieten. Vóór rust was hij ook al dichtbij zo’n goal, maar toen vloog de bal over. Nu was er veel discussie bij Hoogeveen: was de bal achter geweest? Volgens de scheidsrechters niet en daarmee was de 0-2 een feit.

Ook de 1-2 in de vierenvijftigste minuut viel uit een niet goed verwerkte corner, waardoor Twan Berends kon afronden en de spanning meteen terug was in de wedstrijd. Beide ploegen bleven aanvallen en beide kregen kansen. Een kwartier voor tijd ontsnapte de Boys aan de gelijkmaker, toen Thomas Reinders zich op de rand van de zestien vrij kapte en met gevoel uithaalde. Keeper Tim van der Linden werd gered door de lat.

Geheel onverwacht zaten Hoogeveen en Alphense Boys drie minuten later in de kleedkamer, omdat assistent-scheidsrechter Balta een dusdanige kuitblessure opliep en niet verder kon. Rapporteur Jos Engbers meldde zich snel om in te vallen, waarna het spannende slotstuk aanbrak. Hoogeveen speelde alles of niets en kreeg nog één grote kans op de 2-2, maar de bal rolde net naast. Invaller Lilinho Martins was kort daarvoor op dezelfde manier dichtbij een treffer. Verschillende keren kwam de Alphense aanval daarna nog in een overtalfase, maar pas bij het aanbreken van de blessuretijd werd die in een goal omgezet: een uittrap van keeper Van der Linden op Tol en een dito voorzet van hem op Martins, die met de 1-3 de drie punten veiligstelde.

Aanstaande zondag 8 maart speelt Alphense Boys om 14:00 uur thuis tegen Be Quick 1887.

Uitslagen

Hoogeveen – Alphense Boys 1-3, Leonidas – Quick ’20 2-2, Hollandia – VOC 2-0, SJC – HBS 1-3, SDO – Emmen 1-1, RKAVV – JOS Watergraafsmeer 1-1, Be Quick – Velsen 1-1, MSC – Alcides afg.

Stand

 1. Hollandia 19-40 (39-19)
 2. JOS 18-37 (41-23)
 3. RKAVV 20-33 (49-32)
 4. Hoogeveen 18-32 (35-27)
 5. SJC 19-32 (41-31)
 6. Alphense Boys 19-31 (41-28)
 7. Leonidas 18-28 (37-32)
 8. Quick’20 19-28 (51-40)
 9. HBS 19-28 (29-25)
 10. Velsen 18-26 (28-27)
 11. SDO 19-26 (44-41)
 12. Be Quick 20-25 (32-23)
 13. Emmen 19-19 (41-53)
 14. MSC 18-11 (16-67)
 15. Alcides 19-11 (21-48)
 16. VOC 20-11 (25-54)

Clubtopscorers

Kees Tol 16x, Cem Sahin 5x, Arjan Ouwendijk 5x, Thijs Hoogenboom 4x, Kasper Michel 4x, Lilinho Martins 3x, Jesse Vink 2x, Bas van Zoest 1x, Joey Lauhouh 1x.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 20:22

KNVB: competities amateurvoetbal niet hervat

De KNVB heeft op dinsdag 31 maart besloten om de de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer te hervatten. Dit betekent geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. 

Algemeen vandaag 19:11

Huidige coronamaatregelen verlengd t/m 28 april

Tijdens de persconferentie die Mark Rutte op dinsdagavond 31 maart heeft gegeven, is bekendgemaakt dat de huidige maatregelen worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dit betekent dat scholen, horecagelegenheden, kapsalons, sportclubs en alle andere locaties die nu al gesloten zijn, tot die tijd gesloten moeten blijven. 

Politiek vandaag 18:30

Omwonenden hebben bezwaar tegen komst chemische fabriek

Omwonenden van industrieterrein Heijmanswetering zijn een petitie begonnen om de vestiging van een chemische fabriek tegen te houden op het voormalige terrein van Bos Beton. Het gaat om een fabriek die kunststof afval omzet naar een bruikbare brandstof.

Advertorial Horeca vandaag 17:37

WOODSTONE THUIS – De beste pizza’s bij jou thuis bezorgd!

In deze rare tijden is niets zoals we gewend zijn. We zijn meer thuis en brengen minder tijd door met vrienden. Gelukkig kan je het thuis ook gezellig maken, en nu is dat nog makkelijker. Je kan je favoriete WOODSTONE pizza's en pasta's namelijk nu ook thuis laten bezorgen!