Alphense Boys

Alphense Boys krijgt TAC’90 net niet klein

Voetballen kunnen ze, de youngsters van Alphense Boys. Killen, dat moeten ze nog leren. In de eerste thuiswedstrijd van dit nieuwe seizoen kreeg Boys 1 het Haagse TAC’90 er net niet onder, ook al speelden de bezoekers het laatste kwart van de wedstrijd met tien man, door het missen van een aantal grote kansen. Vier minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd ging gelukkig de 2-2 er nog wél in.

Net als Alphense Boys – met een gemiddelde leeftijd van krap 22 jaar - bleek ook het veel meer geroutineerde TAC’90 over, voor het merendeel, bijzonder technische spelers te beschikken en beide ploegen maakten van het begin af aan flink vaart. Het werd daardoor een aantrekkelijke wedstrijd, die 96 minuten (inclusief dus de extra tijd) alle kanten op kon. Dat het 2-2 werd, daarover mocht de Boys zich - gezien het aantal kansen - het meest beklagen. Niet om het vertoonde spel: de stijgende lijn is er duidelijk.

De openingsfase was voor de visite. Keeper Daniel Furtak toonde met twee prima reddingen zijn klasse, maar toen Alphense Boys na een minuut of tien wat beter aan het voetballen ging, was het ook snel 1-0. Na een prima aanval viel de bal voor de voeten van Tarik Zaanani. Vorige week misten twee identieke schoten van hem nog kracht en de juiste richting, maar dit keer was zijn uithaal verwoestend. Een minuut of tien later gold hetzelfde voor de knal van Jahir Valerius, waarmee de Hagenaars op gelijke hoogte kwamen. Zijn schot was Furtak te machtig.

Het bleef daarna een gelijk opgaande strijd, tot de slotfase van de eerste helft. Toen zette Alphense Boys de defensie van de gasten stevig onder druk en kreeg Mike Bavelaar een geweldige kans. Oog in oog met doelman Dennis Hendriks schoof hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Die keeper voorkwam knap ook nog een goal uit een vrije trap van Mike Mulder en bij een inzet van de ingevallen onder-21-speler Argino Bokshoven (voor de geblesseerd geraakte Zaanani).

Ook in de tweede helft deden beide partijen weinig voor elkaar onder. Een snelle combinatie binnen het strafschopgebied van Alphense Boys leidde in de 55e minuut tot de 1-2 van Kamal Amheye. Dat was wel even een domper, maar nadat Kishem Kani halverwege de tweede helft met rood moest vertrekken (code 4: gewelddadige handeling buiten een duel om de bal, jegens Mike Mulder), keerde het geloof in eigen kunnen terug en was het éénrichtingsverkeer richting het Haagse doel.

Een mooie treffer van invaller Khalid Kada werd wegens buitenspel nog afgekeurd, maar de naar het front gestuurde laatste man Frank van der Hoorn wist even later wel de 2-2 binnen te schieten. In de zes minuten extra tijd was Alphense Boys nog tot drie keer toe heel dichtbij een toch zeker niet onverdiende overwinning. Uit een perfecte voorzet kopte André Daling nipt over, ging een volley voorlangs en strandde een inzet van opnieuw Dahling op de benen van de keeper.

Uitslagen hoofdklasse A

Alphense Boys - TAC’90 2-2, Alcides – SDO 6-1, Hoogeveen – HBS 2-0, Emmen – RKAVV 0-1, RKVV Velsen – Be Quick 0-0, TOGB – De Zouaven 3-2, Purmersteijn – VOC 1-1.

Volgende week: SDO – Alphense Boys


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.