Marieke/Alphense Boys

Alphense Boys meldt zich weer bij de subtop

Wéér was er op zondag 10 november een overwinning van Alphense Boys op een club uit de top 5 van de Hoofdklasse A. Dankzij de 2-1 zege op Leonidas, die pas vlak voor tijd tot stand kwam maar dik verdiend was, klom de Boys zelf op naar de 6e plek in het klassement.

Na 10 wedstrijden zit de eerste periode erop. Alphense Boys won er 5 en verloor er 5. De serie van 3 nederlagen op rij een maand geleden, is opgevolgd door 3 achtereenvolgende overwinningen. De matige start van het seizoen is daarmee voor het grootste deel weggepoetst.

Alphense Boys en Leonidas weten er tegen elkaar al jarenlang een mooi voetbalgevecht van te maken. Ook deze zondag was het een open en spannende pot, waarin het eigenlijk alleen in de eerste minuten niet goed ging met de Boys. De thuisploeg liep in de 3e minuut tegen een achterstand aan, toen Jerome Agbo na een corner geheel vrijstaand raak kon koppen: 0-1.

Waar de ploeg van Hein van Heek van plan was om - net als de afgelopen 2 weken - voorzichtig te beginnen door vooral ‘compact’ te voetballen, moest dus al vroeg in de wedstrijd op de aanval worden overgeschakeld. Dat is tegen het behendige Leonidas doorgaans vragen om moeilijkheden, maar de Alphense verdediging die een maand geleden door foutjes zo gemakkelijk goals tegen kreeg, staat op dit moment als een huis. Het spel ging voor rust in hoog tempo over en weer, maar alleen aan de kant van de Boys waren kansen te noteren.

Een behoorlijke serie zelfs. Lilinho Martins was na enkele vloeiende aanvallen tot 3 maal toe heel dichtbij de gelijkmaker en ook Arjan Ouwendijk dacht al aan juichen, maar keeper Jose Fortes Almeido dos Reis was een niet te passeren sta-in-de-weg. Geholpen door een dosis geluk, hield hij Leonidas tot de rust in zijn eentje op voorsprong.

Na de pauze gingen de mannen van Hein van Heek en Eli Wattimury vol overgave voetballend door met aanvallen. De eigenlijk vrij logische gelijkmaker viel in de 56e minuut. Doelman Tim van der Linden trapte de bal op maat in de richting van de wegspurtende Kees Tol. Die bleef zijn toch echt niet trage opponent voor en rondde koelbloedig af. Wat een assist van Van der Linden en wat een spitsengoal! Leonidas werd daarna volledig onder druk gehouden en had tot 3 keer toe een met geel bestrafte overtreding - net buiten de 16 - nodig om erger te voorkomen. Uit een van die vrije trappen geselde Kees Tol de kruising.

Het duurde tot de 89e minuut voordat Alphense Boys toch de dik verdiende beloning kreeg voor het uitstekende voetbal, zowel in de verdediging als op het middenveld en in de aanval. Vorige week was invaller Thijs Hoogenboom belangrijk met de winnende goal bij HBS, dit keer was het de beurt aan Cem Sahin om zich tot matchwinner te laten kronen. Na een verre ingooi van Bright Ampong en een gewonnen luchtduel van Hoogenboom stuiterde de bal precies voor zijn voeten en de kort daarvoor ingevallen Sahin haalde genadeloos uit. Hiertegen was zelfs Fortes Almeido niet bestand: 2-1.

Alphense Boys, 2 weken geleden nog nummer 13, klom door de zege van de 8e naar de 6e plek. Zo voetballend als tegen Leonidas, toch een titelkandidaat, ligt er voor de Boys een hogere notering in het verschiet. Komende zondag is er geen competitievoetbal. Over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen RKVV Velsen op het programma.

Uitslagen Hoofdklasse A
Alphense Boys-Leonidas 2-1, Alcides-Emmen 0-0, Be Quick 1887-Quick'20 1-1, Hollandia-SJC 4-2, VOC-MSC/Amslod 4-1, Hoogeveen-HBS 2-0, JOS Watergraafsmeer-RKVV Velsen 4-1, RKAVV-SDO 4-0.

Stand Hoofdklasse A

 1. Hollandia 9-22 (23-10)
 2. Hoogeveen 10-22 (25-14)
 3. JOS W’meer 10-20 (21-15)
 4. SJC 10-19 (20-15)
 5. Leonidas 10-18 (21-16)
 6. Alphense Boys 10-15 (15-14)
 7. RKAVV 10-14 (28-22)
 8. RKVV Velsen 10-14 (18-17)
 9. SDO 10-13 (24-26)
 10. Be Quick 1887 10-11 (14-13)
 11. Quick’20 10-11 (21-22)
 12. MSC/Amslod 9-10 (12-25)
 13. HBS 10-10 (8-13)
 14. Emmen 10-9 (27-35)
 15. Alcides 10-8 (12-17)
 16. VOC 10-4 (12-27)

Clubtopscorers
Kees Tol 6x, Arjan Ouwendijk 4x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Thijs Hoogenboom 1x, Cem Sahin 1x.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 16:58

Inloophuis SamenhuiS doet mee aan ‘Huis in Actie’

Samen met KWF Kankerbestrijding en de Instellingen PsychoSociale Oncologie (IPSO), komt SamenhuiS Alphen aan den Rijn in actie voor hun inloophuis. Met de actie ‘Huis in Actie’ hopen zij geld op te halen om nog jaren een inloophuis te vormen voor (ex)-kankerpatiënten en hun families.

Advertorial Sport gisteren 14:42

Buiten ligt de wereld aan je voeten!

Kinderwethouder Day vindt buitenspelen belangrijk en leuk. De buurtsportcoaches van Alphen Beweegt zijn het helemaal met haar eens en maken met hun programma Samen Actief buitenspelen daarom nog leuker!

Voor Kinderen gisteren 14:04

Alphense basisschool verzint ludieke manier om Sinterklaas fit te houden

De leerlingen van basisschool De Windroos aan de Zaalbergstraat in Alphen kwamen op maandagochtend blij verrast in de hal van de school. Er bleek een hele fitnessruimte gecreëerd te zijn. Ondanks dat de kinderen van De Windroos graag bewegen, is deze ruimte niet voor hen bedoeld, maar juist voor Sinterklaas.

Winactie Horeca gisteren 13:10

Win een ‘Zak van Sinterklaas’ van Alfreds

Ben jij gek op gevulde speculaas, kruidnootjes en andere heerlijke lekkernijen die in de periode rond Sinterklaas verkrijgbaar zijn? Goed nieuws! Wij mogen namens Alfreds een ‘Zak van Sinterklaas’ weggeven. Daar kun je met het hele gezin van genieten.

Milieu en duurzaamheid gisteren 12:23

Realisatie zonneweide langs N11 is weer een stap dichterbij

Er liggen plannen op tafel om langs de N11 een zonneweide aan te leggen. Nu er geen bezwaren tegen de plannen zijn ingediend, is de vergunning onherroepelijk. Hiermee is de realisatie van de zonneweide een stap dichterbij.

Overige gisteren 11:35

Drie regionale initiatieven krijgen steun van KWF

KWF Kankerbestrijding kent geld toe aan drie regionale initiatieven. Stichting Droomdag, De Hospicegroep Alphen aan den Rijn Nieuwkoop en het Buddyhuis krijgen een financiële bijdrage voor initiatieven die gericht zijn op mensen met kanker. Het geld voor deze projecten zou onder andere komen uit de opbrengst van de KWF Samenloop Alphen aan den Rijn.