Marieke/Alphense Boys

Alphense Boys meldt zich weer bij de subtop

Wéér was er op zondag 10 november een overwinning van Alphense Boys op een club uit de top 5 van de Hoofdklasse A. Dankzij de 2-1 zege op Leonidas, die pas vlak voor tijd tot stand kwam maar dik verdiend was, klom de Boys zelf op naar de 6e plek in het klassement.

Na 10 wedstrijden zit de eerste periode erop. Alphense Boys won er 5 en verloor er 5. De serie van 3 nederlagen op rij een maand geleden, is opgevolgd door 3 achtereenvolgende overwinningen. De matige start van het seizoen is daarmee voor het grootste deel weggepoetst.

Alphense Boys en Leonidas weten er tegen elkaar al jarenlang een mooi voetbalgevecht van te maken. Ook deze zondag was het een open en spannende pot, waarin het eigenlijk alleen in de eerste minuten niet goed ging met de Boys. De thuisploeg liep in de 3e minuut tegen een achterstand aan, toen Jerome Agbo na een corner geheel vrijstaand raak kon koppen: 0-1.

Waar de ploeg van Hein van Heek van plan was om - net als de afgelopen 2 weken - voorzichtig te beginnen door vooral ‘compact’ te voetballen, moest dus al vroeg in de wedstrijd op de aanval worden overgeschakeld. Dat is tegen het behendige Leonidas doorgaans vragen om moeilijkheden, maar de Alphense verdediging die een maand geleden door foutjes zo gemakkelijk goals tegen kreeg, staat op dit moment als een huis. Het spel ging voor rust in hoog tempo over en weer, maar alleen aan de kant van de Boys waren kansen te noteren.

Een behoorlijke serie zelfs. Lilinho Martins was na enkele vloeiende aanvallen tot 3 maal toe heel dichtbij de gelijkmaker en ook Arjan Ouwendijk dacht al aan juichen, maar keeper Jose Fortes Almeido dos Reis was een niet te passeren sta-in-de-weg. Geholpen door een dosis geluk, hield hij Leonidas tot de rust in zijn eentje op voorsprong.

Na de pauze gingen de mannen van Hein van Heek en Eli Wattimury vol overgave voetballend door met aanvallen. De eigenlijk vrij logische gelijkmaker viel in de 56e minuut. Doelman Tim van der Linden trapte de bal op maat in de richting van de wegspurtende Kees Tol. Die bleef zijn toch echt niet trage opponent voor en rondde koelbloedig af. Wat een assist van Van der Linden en wat een spitsengoal! Leonidas werd daarna volledig onder druk gehouden en had tot 3 keer toe een met geel bestrafte overtreding - net buiten de 16 - nodig om erger te voorkomen. Uit een van die vrije trappen geselde Kees Tol de kruising.

Het duurde tot de 89e minuut voordat Alphense Boys toch de dik verdiende beloning kreeg voor het uitstekende voetbal, zowel in de verdediging als op het middenveld en in de aanval. Vorige week was invaller Thijs Hoogenboom belangrijk met de winnende goal bij HBS, dit keer was het de beurt aan Cem Sahin om zich tot matchwinner te laten kronen. Na een verre ingooi van Bright Ampong en een gewonnen luchtduel van Hoogenboom stuiterde de bal precies voor zijn voeten en de kort daarvoor ingevallen Sahin haalde genadeloos uit. Hiertegen was zelfs Fortes Almeido niet bestand: 2-1.

Alphense Boys, 2 weken geleden nog nummer 13, klom door de zege van de 8e naar de 6e plek. Zo voetballend als tegen Leonidas, toch een titelkandidaat, ligt er voor de Boys een hogere notering in het verschiet. Komende zondag is er geen competitievoetbal. Over 2 weken staat de uitwedstrijd tegen RKVV Velsen op het programma.

Uitslagen Hoofdklasse A
Alphense Boys-Leonidas 2-1, Alcides-Emmen 0-0, Be Quick 1887-Quick'20 1-1, Hollandia-SJC 4-2, VOC-MSC/Amslod 4-1, Hoogeveen-HBS 2-0, JOS Watergraafsmeer-RKVV Velsen 4-1, RKAVV-SDO 4-0.

Stand Hoofdklasse A

  1. Hollandia 9-22 (23-10)
  2. Hoogeveen 10-22 (25-14)
  3. JOS W’meer 10-20 (21-15)
  4. SJC 10-19 (20-15)
  5. Leonidas 10-18 (21-16)
  6. Alphense Boys 10-15 (15-14)
  7. RKAVV 10-14 (28-22)
  8. RKVV Velsen 10-14 (18-17)
  9. SDO 10-13 (24-26)
  10. Be Quick 1887 10-11 (14-13)
  11. Quick’20 10-11 (21-22)
  12. MSC/Amslod 9-10 (12-25)
  13. HBS 10-10 (8-13)
  14. Emmen 10-9 (27-35)
  15. Alcides 10-8 (12-17)
  16. VOC 10-4 (12-27)

Clubtopscorers
Kees Tol 6x, Arjan Ouwendijk 4x, Lilinho Martins 1x, Jesse Vink 1x, Bas van Zoest 1x, Thijs Hoogenboom 1x, Cem Sahin 1x.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.