Pixabay

Alphense Boys met lege handen

Alphense Boys kwam zaterdagavond met een kater terug uit Groningen. Niet van het oktoberfeest dat in de kantine van Be Quick 1887 werd gehouden, maar van de 2-1 nederlaag. De derde alweer in een reeks van vijf wedstrijden en ook weer uit de categorie ‘onnodig’. Boys 1, zoveel werd duidelijk, heeft het ritme nog niet te pakken.  

Met uitzondering van de openingsfase speelde Alphense Boys een goede eerste helft. Het slappe begin leverde meteen een kopkans op voor de thuisclub en even later ook de 1-0. Geertjan Lieuwes werd door het hart van de verdediging weggestoken en hij prikte behendig de bal onder keeper Tim van der Linden door. De Boys leken te begrijpen dat de wedstrijd echt begonnen was en bouwden gestaag een veldoverwicht op. De flankspelers Joey Lauhouh en Lilinho Martins waren hun bewakers regelmatig te glad en te snel af. In de negende minuut kon de eerste kans worden genoteerd: een snoeihard schot van Arjan Ouwendijk werd door de rug van een tegenstander tegengehouden. In de twintigste minuut mikte Cem Sahin de bal uit een vrije trap via de handen van Be Quick-keeper Robert Smit tegen de paal. In de 28-ste minuut was het wel raak: weer een vrije trap van Sahin, die bij de tweede paal door de mee naar voren gekomen libero Bas van Zoest, met een kopballetje, panklaar werd gelegd voor Jesse Vink. Ook de back was mee naar voren gekomen en kon eenvoudig afronden.

Tot aan de rust was er in het kleine stadion - waar Be Quick 99 jaar geleden landskampioen werd en dat in hoogtijdagen aan 18.000 toeschouwers plaats bood – voor Alphense Boys niets te vrezen. Op basis van het vertoonde spel leek de verwachting gerechtvaardigd dat de Boys deze wedstrijd in de tweede helft in de knip zou steken. Dat bleek toch een misvatting. In plaats van de tegenstander vast te zetten en op te jagen, ging de Boys nogal geduldig en behoedzaam te werk. Lauhouh kwam bijna niet meer aan de bal, Martins liep zich vaak stuk op zijn tegenstanders, in de spits stond Thijs Hoogenboom vaak tegen een overmacht aan tegenstanders en Sahin werd zo kort verdedigd, dat ook hij weinig uit kon richten.

Zo’n twintig minuten creëerden beide ploegen dan ook geen enkele kans. Vervolgens werd een onachtzaamheid in de defensie – waar Van Zoest vanwege een enkelblessure was vervangen – de Boys noodlottig. Arnoud Bentum profiteerde: 2-1. Aan wilskracht en goede bedoelingen ontbrak het in het resterende deel van de wedstrijd niet bij de Boys. En naarmate de tijd verstreek werd het spel steeds meer opportunistisch. Die aanpak leek nog een punt op te gaan leveren. Invaller Kees Tol lobte de bal fraai over keeper Smit in de touwen, maar scheidsrechter Kieft oordeelde dat net daarvoor Thijs Hoogenboom al te roekeloos een duel was aangegaan. Hetzelfde kon worden gezegd van zijn tegenstander, waardoor eigenlijk iedereen vond dat er ‘niets aan de hand’ was. Maar de goal werd afgekeurd.

Alphense Boys keerde door de nederlaag terug naar het rechterrijtje van het klassement. Ook de volgende twee wedstrijden zijn uit en worden op zaterdag gespeeld. Eerst bij Quick’20 uit (12 oktober, 18:00 uur) en daarna naar Hollandia (19 oktober, 15:00 uur).

Uitslagen
Be Quick 1887-Alphense Boys 2-1, Hollandia – Quick 2-1, JOS Watergraafsmeer-RKAVV 2-1, Leonidas-HBS 1-1, Emmen-SDO 6-6, RKVV Velsen -Alcides 3-1, MSC/Amslod-Hoogeveen afg, SJC-VOC 3-1.

Stand Hoofdklasse A

 1. JOS W’meer 6-14 (14-9)
 2. Hollandia 5-13 (14-6)
 3. SJC 5-12 (10-5)
 4. Leonidas 6-12 (13-9)
 5. SDO 5-9 (17-11)
 6. Hoogeveen 5-9 (13-11)
 7. Be Quick 1887 5-8 (9-6)
 8. RKVV Velsen 5-7 (10-7)
 9. MSC/Amslod 5-7 (7-11)
 10. HBS 6-7 (6-7)
 11. Alphense Boys 5-6 (7-6)
 12. Quick’20 6-6 (12-13)
 13. Emmen 6-5 (15-20)
 14. RKAVV 6-4 (7-12)
 15. Alcides 6-3 (7-12)
 16. VOC 6-0 (6-21)

Clubtopscorers
Kees Tol 4x, Lilinho Martins 1x, Arjan Ouwendijk 1x, Jesse Vink 1x.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:15

Quinty Keijzer tweede op NK veldrijden

Zaterdag 25 januari werd in Moergestel het NK veldrijden voor de jeugd georganiseerd. Bij de 9-jarige meisjes stond namens WV Avanti Quinty Keijzer aan de start. Zij wist de tweede plek te veroveren.

Algemeen vandaag 11:25

Handtekeningen verzamelen om HAP ’s nachts open te houden

Politiek betrokkenen en belangstellenden verzamelden zich zaterdagmiddag 25 januari bij de winkel van zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid in de Julianastraat in Alphen. In een uur tijd zijn er ruim 100 handtekeningen gezet op een reusachtige witte ‘pil’ om de huisartsenpost (HAP) in Alphen ’s nachts open te houden.  

Advertorial Overige vandaag 10:45

Van Ekris Toyota Alphen enige Hofleverancier onder autodealers in Nederland

Van Ekris Toyota, met drie vestigingen waaronder de locatie Alphen aan den Rijn, is als enige Hofleverancier onder de autodealers. Ze waren al de enige Toyota-dealer in Nederland maar ze zijn ook echt de enige autodealer in Nederland die zich zo mag noemen. Van Ekris bestaat al meer dan 109 jaar en is nog een echt familie bedrijf waarbij de 4e generatie aan het roer staat.

Overige vandaag 10:07

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn in eindronde Help Nederland Vooruit

Fietsmaatjes Alphen aan den Rijn is geselecteerd als één van de vijf regionale initiatieven die meedoen in de stemronde van het ING Nederland Fonds. Dit fonds helpt initiatieven die Nederland sterker maken graag vooruit. Zij organiseren daarom dit jaar voor de vijfde keer de actie Help Nederland Vooruit.