Pixabay

Alphense Boys met lege handen

Alphense Boys kwam zaterdagavond met een kater terug uit Groningen. Niet van het oktoberfeest dat in de kantine van Be Quick 1887 werd gehouden, maar van de 2-1 nederlaag. De derde alweer in een reeks van vijf wedstrijden en ook weer uit de categorie ‘onnodig’. Boys 1, zoveel werd duidelijk, heeft het ritme nog niet te pakken.  

Met uitzondering van de openingsfase speelde Alphense Boys een goede eerste helft. Het slappe begin leverde meteen een kopkans op voor de thuisclub en even later ook de 1-0. Geertjan Lieuwes werd door het hart van de verdediging weggestoken en hij prikte behendig de bal onder keeper Tim van der Linden door. De Boys leken te begrijpen dat de wedstrijd echt begonnen was en bouwden gestaag een veldoverwicht op. De flankspelers Joey Lauhouh en Lilinho Martins waren hun bewakers regelmatig te glad en te snel af. In de negende minuut kon de eerste kans worden genoteerd: een snoeihard schot van Arjan Ouwendijk werd door de rug van een tegenstander tegengehouden. In de twintigste minuut mikte Cem Sahin de bal uit een vrije trap via de handen van Be Quick-keeper Robert Smit tegen de paal. In de 28-ste minuut was het wel raak: weer een vrije trap van Sahin, die bij de tweede paal door de mee naar voren gekomen libero Bas van Zoest, met een kopballetje, panklaar werd gelegd voor Jesse Vink. Ook de back was mee naar voren gekomen en kon eenvoudig afronden.

Tot aan de rust was er in het kleine stadion - waar Be Quick 99 jaar geleden landskampioen werd en dat in hoogtijdagen aan 18.000 toeschouwers plaats bood – voor Alphense Boys niets te vrezen. Op basis van het vertoonde spel leek de verwachting gerechtvaardigd dat de Boys deze wedstrijd in de tweede helft in de knip zou steken. Dat bleek toch een misvatting. In plaats van de tegenstander vast te zetten en op te jagen, ging de Boys nogal geduldig en behoedzaam te werk. Lauhouh kwam bijna niet meer aan de bal, Martins liep zich vaak stuk op zijn tegenstanders, in de spits stond Thijs Hoogenboom vaak tegen een overmacht aan tegenstanders en Sahin werd zo kort verdedigd, dat ook hij weinig uit kon richten.

Zo’n twintig minuten creëerden beide ploegen dan ook geen enkele kans. Vervolgens werd een onachtzaamheid in de defensie – waar Van Zoest vanwege een enkelblessure was vervangen – de Boys noodlottig. Arnoud Bentum profiteerde: 2-1. Aan wilskracht en goede bedoelingen ontbrak het in het resterende deel van de wedstrijd niet bij de Boys. En naarmate de tijd verstreek werd het spel steeds meer opportunistisch. Die aanpak leek nog een punt op te gaan leveren. Invaller Kees Tol lobte de bal fraai over keeper Smit in de touwen, maar scheidsrechter Kieft oordeelde dat net daarvoor Thijs Hoogenboom al te roekeloos een duel was aangegaan. Hetzelfde kon worden gezegd van zijn tegenstander, waardoor eigenlijk iedereen vond dat er ‘niets aan de hand’ was. Maar de goal werd afgekeurd.

Alphense Boys keerde door de nederlaag terug naar het rechterrijtje van het klassement. Ook de volgende twee wedstrijden zijn uit en worden op zaterdag gespeeld. Eerst bij Quick’20 uit (12 oktober, 18:00 uur) en daarna naar Hollandia (19 oktober, 15:00 uur).

Uitslagen
Be Quick 1887-Alphense Boys 2-1, Hollandia – Quick 2-1, JOS Watergraafsmeer-RKAVV 2-1, Leonidas-HBS 1-1, Emmen-SDO 6-6, RKVV Velsen -Alcides 3-1, MSC/Amslod-Hoogeveen afg, SJC-VOC 3-1.

Stand Hoofdklasse A

 1. JOS W’meer 6-14 (14-9)
 2. Hollandia 5-13 (14-6)
 3. SJC 5-12 (10-5)
 4. Leonidas 6-12 (13-9)
 5. SDO 5-9 (17-11)
 6. Hoogeveen 5-9 (13-11)
 7. Be Quick 1887 5-8 (9-6)
 8. RKVV Velsen 5-7 (10-7)
 9. MSC/Amslod 5-7 (7-11)
 10. HBS 6-7 (6-7)
 11. Alphense Boys 5-6 (7-6)
 12. Quick’20 6-6 (12-13)
 13. Emmen 6-5 (15-20)
 14. RKAVV 6-4 (7-12)
 15. Alcides 6-3 (7-12)
 16. VOC 6-0 (6-21)

Clubtopscorers
Kees Tol 4x, Lilinho Martins 1x, Arjan Ouwendijk 1x, Jesse Vink 1x.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.