Pixabay

Alphense Boys met overwinning begonnen aan nieuwe seizoen

1 september 2019 - Alphense Boys begon de competitie zondagmiddag met een 3-0 overwinning op VV Hoogeveen, een ploeg die als kanshebber staat genoteerd voor een hoge notering in de Hoofdklasse A. Ook de Boys heeft zijn ambities voor dit seizoen – promotie naar de Derde Divisie – niet onder stoelen of banken gestoken. De openingswedstrijd had daarom meteen al iets van ‘een topper’. Dat je dan met zo’n mooi score van het veld stapt, voelt goed natuurlijk.

Dat het op zo’n duidelijke uitslag zou uitdraaien, daar zag het na de eerste helft absoluut niet naar uit. Hoogeveen bleek – en daar was rekening mee gehouden – inderdaad een technisch begaafde ploeg, met een – net als de thuisclub aanvallende spelopvatting. Het was in die eerste helft vooral ook een strategisch duel: twee ploegen die voor elkaar op de hoede waren en daardoor aanvankelijk weinig kansen wisten af te dwingen. De nieuwe Boysspits Kees Tol kreeg tegen het einde van de eerste helft twee behoorlijke kansen. De eerste werd verijdeld worden door de Drentse doelman en de tweede – na een mooie flankbal van eveneens een nieuweling Bright Ampong, miste hij totaal. Boys-keeper Tim van der Linden voorkwam in de extra tijd een achterstand door een inzet van Jearl Margaritha, de beste man bij Hoogeveen, knap te keren.

Leuk voetbal van beide kanten, maar ook een beetje saaie wedstrijd omdat er zo spannends voor de doelen gebeurde. Dat veranderde na de hervatting. Binnen een minuut al was Kelvin Maynard dichtbij de 1-0 en pakte de thuisclub vervolgens duidelijk het initiatief. De bezoekers werden onder druk gezet en als Hoogeveen al eens uitbrak, stond er een heel degelijke Alphense defensie en een zekere poortwachter Van der Linden.

Na twintig minuten bleek Kelvin Maynard toch te veel last te hebben van een in de eerste helft opgelopen hoofdwond. Hij werd vervangen door Wessel Meiring en toen begon het nog beter te lopen bij de Boys. Meiring’s eerste actie leverde meteen een doelpunt op. Zijn schot werd door de bil van Kees Tol van richting veranderd en daardoor was Hoogeveen-keeper Kevin Borgman kansloos: 1-0. De prima leidende arbiter Johan Jensch noteerde Tol als officiële doelpuntenmaker, maar de goal was toch vooral de verdienste van Meiring.

De Boys drukte door daarna. Anderhalve minuut later al moest Borgman een bal van Tol uit de bovenhoek tikken, maar in de 78-ste minuut werd de 2-0 een feit. Het was een doelpunt uit het boekje. De aanval werd opgezet door uitblinker op het middenveld Cem Sahin, vervolgd door Thijs Hoogenboom en afgerond door Kees Tol. De spits kreeg daarna nog twee prima kansen, maar die liet hij onbenut. Vlak voor tijd demonstreerde hij nog wel weer een keer zijn Tor-instinct, al gingen ook bij dit derde doelpunt de credits naar Meijering. Hij omspeelde in een geweldige rush enkele tegenstander en werd uiteindelijk gestuit door Borgman, maar Tol maakte het in de rebound knap af: 3-0.

Foto’s van de wedstrijd zijn via de volgende link te bekijken: https://www.holland-pictures.com/gallery/190901-AlphenseBoys-Hoogeveen/G0000qJvHhFBzx8c/C0000XIwKdr176do

Uitslagen Hoofdklasse A
Alphense Boys-Hoogeveen 3-0, Leonidas-VOC 2-1, Alcides-SJC 0-1, Be Quick 1887-RKAVV 0-0, Hollandia-JOS Watergraafsmeer 4-4, Emmen-HBS 0-4, SDO-MSC/Amslod 4-1, RKVV Velsen -Quick'20 1-1.

Stand Hoofdklasse A

 1. HBS 1-3 (4-0)
 2. SDO 1-3 (4-1)
 3. Alphense Boys 1–3 (3-0)
 4. Leonidas 1-3 (2-1)
 5. SJC 1-3 (1-0)
 6. Hollandia 1-1 (4-4)
 7. JOS W’meer 1-1 (4-4)
 8. Quick’20 1-1 (1-1)
 9. RKVV Velsen 1-1 (1-1)
 10. Be Quick 1887 1-1 (0-0)
 11. RKAVV 1-1 (0-0)
 12. VOC 1-0 (1-2)
 13. Alcides 1-0 (0-1)
 14. MSC/Amslod 1-0 (1-4)
 15. Hoogeveen 1-0 (0-3)
 16. Emmen 1-0 (0-4)

Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:43

Auto drie keer over de kop bij Hazerswoude

Een bestuurder van een auto is vanmiddag drie keer over de kop geslagen op de N11 ter hoogte van Hazerswoude. De bestuurder kon zelf uit de auto komen.

Overige vandaag 15:30

Designstoel voor Alphenaar Ad de Bruijn

Winnaar Ad de Bruijn en zijn vrouw Yvonne ontvingen afgelopen week de designfauteuil Caruzzo van Leolux uit handen van Gert de Jeu, eigenaar van Berden by Houweling. Ad: “Eigenlijk bizar dat we dit winnen, want we hebben nog nooit iets gewonnen. Wij zijn hier echt enorm blij mee. Zo’n stoel past heel goed bij ons.”  

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.