Alphens

Alphense Boys moet zich gewonnen geven tegen de koploper

Alphense Boys kon zaterdagavond goed meekomen tegen koploper TOGB en had uitzicht op één en zelfs drie punten, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Het werd 1-3 na een 0-1 achterstand halverwege.

De openingsgoal viel vroeg in de wedstrijd, overigens nadat Alphense Boys - vanaf de aftrap - al een riante kans op de voorsprong had gehad. In de 4e minuut maakte TOGB goed gebruik van de ruimte die achter de Alphense verdediging lag en Sitor Sla benutte de kans: 0-1. Alphense Boys leek van slag hierdoor en kwam niet in zijn spel. Er was veel onzorgvuldigheid en slordigheid in de passing, ook omdat TOGB er steeds kort op zat ook. De bezoekers konden het zich permitteren een beetje af te wachten en te loeren op de kansen, die er altijd wel komen. Een keer of drie moest doelman Winston Luijs voor rust in actie komen en dat deed de jongeling goed. Alphense Boys kreeg pas kort voor de pauze een goede kans; Ilias Latif kopte in een duikvlucht naast.

Enkele minuten na de hervatting was het wél raak voor de topscorer. Uit een corner van Sami Haouam belandde de bal bij de tweede paal voor de voeten van Latif en zijn inzet was alle TOGB-verdedigers die nog in de weg stonden te machtig: 1-1. Met deze 24e (!) competitiegoal van de nummer 9, brak de fase aan waarin Alphense Boys uitzicht had op méér dan een gelijkspel. Met - op dat moment - het betere veldspel én met een bal op de lat (vrije trap Latif) en een rollertje tegen de paal (schot Khalid Kada waar de keeper moeite mee had), was de Boys akelig dichtbij de 2-1. Maar die viel aan de andere kant, waarbij de verdediging opnieuw met een steekpass werd verrast en Guus Steerneman alleen op Luijs af kon gaan en hem kansloos liet: 1-2.

De achterstand was voor trainer Remco Tuinenburg aanvallend te wisselen, maar het slotoffensief werd in de kiem gesmoord door een rode kaart voor invaller Ammar Nadzak. Na een te felle charge moest Alphense Boys het in de laatste tien minuten met tien man doen. De krachten ontbraken om TOGB nog werkelijk in de problemen te brengen. Op de valreep scoorde Steerneman vanaf elf meter nog de 1-3. Dat de wedstrijd verder in gemoedelijke sfer verliep was na afloop duidelijk. De Boyssupporters die bij de aftrap het veld al in een rode rookwolk hadden gezet, trakteerden verschillende TOGB-spelers op een adje...

Alphense Boys bleef op een gedeelde zevende/achtste plaats staan dit weekend. Aan kop van de ranglijst in de Hoofdklasse A is het nog altijd bijzonder spannend, met vijf ploegen op drie punten afstand van elkaar. Komende zondag speelt Alphense Boys tegen de andere koploper, in Hoogeveen tegen de gelijknamige club. De volgende thuiswedstrijd is op 8 mei en dan tegen hekkensluiter SDO.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.

Sport vandaag 08:27

Alphense Boys een half uur goed, daarna wint Be Quick

Alphense Boys kon het zaterdagavond in Groningen niet bolwerken bij Be Quick 1887. Alleen het eerste halfuur wisten de Boys het de thuisploeg erg lastig te maken, maar in de rest van de wedstrijd was Be Quick de beste en viel er op de 4-1 zege niet zoveel af te dingen.