Alphens

Alphense Boys onderuit tegen hekkensluiter SDO

De ene week winnen van de koploper, de week erna verliezen van de hekkensluiter. Noem het raadselachtig of de mysterieuze krachten in de sport of om radeloos van te worden, feit is dat het je als Alphense Boys niet mag overkomen dat je met 2-1 verliest van SDO. Toegegeven, de gasten uit Bussum knokten voor wat ze waard waren. Elke strohalm is er één voor de ploeg die al het hele seizoen troosteloos onderaan staat, maar na de zege van zondag toch ook nog weer niet helemaal verloren is…

SDO kwam in de tweede minuut al aan de leiding tegen de Boys. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Lars Raaijen fraai rechtstreeks de kruising in geschoten. Genoeg tijd over, zou je zeggen, voor de thuisploeg om orde op zaken te stellen. De Boys bouwden een veldoverwicht op, maar daar was tot de rust alles wel mee gezegd. Kansen leverde dat tenminste niet op. SDO hoefde zich alleen maar tot ‘tegenhouden’ te beperken en dat ging de in het oranje-wit gehulde formatie goed af.

Meteen na de pauze was het wél raak. Sami Haouam pegelde de 1-1 achter de kansloze doelman Rolf Hazelaar. Het was zeer verleidelijk om te denken dat het daarna vanzelf wel goed zou komen. Zo zag er ook uit. De Boys was geduldig aan de bal, maar het oogde allemaal erg tam wat de middenmoter presteerde. Weliswaar leverde dat enkele gevaarlijke momenten voor het Bussumse doel op, maar grote kansen werden niet genoteerd. Overigens ontbrak topscorer Ilias Latif in de spits van de Boys, wegens vakantie. Zijn plek werd verdienstelijk ingenomen door Djaniny Lopes Mendes, die zaterdag nog drie keer scoorde in de o21, maar deze middag niet één keer in kansrijke positie werd gemanoeuvreerd.

De tegenstoten van SDO waren venijniger. Nadat eerst een tegentreffer voor de Boys wegens buitenspel werd geannuleerd en keeper Daniël Furtak daarna een goal wist te voorkomen door ver uit zijn doel te komen, viel in de 86-ste minuut toch de 1-2. Die werd door de Boys zelf ingeleid met balverlies op de SDO-helft. Er volgde een snelle pass in de diepte op de volledig vrijgelaten Joost Heerschop, die vrijwel vanaf de middenlijn een vrije loop richting Furtak had, hem omspeelde en de winnende goal in het lege doel kon schuiven.  Het werd nog bijna 1-3 ook, maar dat wist Furtak met een knappe redding te voorkomen.

Waar vorige week de nummers één tot en met vijf maar drie punten van elkaar stonden, lijkt de titelstrijd na vandaag alleen nog te gaan tussen TOGB (elfde zege op rij!) en Hoogeveen. De Drentse ploeg die vorige week door de Boys met 4-1 werd verslagen, haalde vandaag zelf verrassend uit in de topper tegen SJC: 2-6.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Sport vandaag 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.