Alphens

Alphense Boys onderuit tegen hekkensluiter SDO

De ene week winnen van de koploper, de week erna verliezen van de hekkensluiter. Noem het raadselachtig of de mysterieuze krachten in de sport of om radeloos van te worden, feit is dat het je als Alphense Boys niet mag overkomen dat je met 2-1 verliest van SDO. Toegegeven, de gasten uit Bussum knokten voor wat ze waard waren. Elke strohalm is er één voor de ploeg die al het hele seizoen troosteloos onderaan staat, maar na de zege van zondag toch ook nog weer niet helemaal verloren is…

SDO kwam in de tweede minuut al aan de leiding tegen de Boys. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door Lars Raaijen fraai rechtstreeks de kruising in geschoten. Genoeg tijd over, zou je zeggen, voor de thuisploeg om orde op zaken te stellen. De Boys bouwden een veldoverwicht op, maar daar was tot de rust alles wel mee gezegd. Kansen leverde dat tenminste niet op. SDO hoefde zich alleen maar tot ‘tegenhouden’ te beperken en dat ging de in het oranje-wit gehulde formatie goed af.

Meteen na de pauze was het wél raak. Sami Haouam pegelde de 1-1 achter de kansloze doelman Rolf Hazelaar. Het was zeer verleidelijk om te denken dat het daarna vanzelf wel goed zou komen. Zo zag er ook uit. De Boys was geduldig aan de bal, maar het oogde allemaal erg tam wat de middenmoter presteerde. Weliswaar leverde dat enkele gevaarlijke momenten voor het Bussumse doel op, maar grote kansen werden niet genoteerd. Overigens ontbrak topscorer Ilias Latif in de spits van de Boys, wegens vakantie. Zijn plek werd verdienstelijk ingenomen door Djaniny Lopes Mendes, die zaterdag nog drie keer scoorde in de o21, maar deze middag niet één keer in kansrijke positie werd gemanoeuvreerd.

De tegenstoten van SDO waren venijniger. Nadat eerst een tegentreffer voor de Boys wegens buitenspel werd geannuleerd en keeper Daniël Furtak daarna een goal wist te voorkomen door ver uit zijn doel te komen, viel in de 86-ste minuut toch de 1-2. Die werd door de Boys zelf ingeleid met balverlies op de SDO-helft. Er volgde een snelle pass in de diepte op de volledig vrijgelaten Joost Heerschop, die vrijwel vanaf de middenlijn een vrije loop richting Furtak had, hem omspeelde en de winnende goal in het lege doel kon schuiven.  Het werd nog bijna 1-3 ook, maar dat wist Furtak met een knappe redding te voorkomen.

Waar vorige week de nummers één tot en met vijf maar drie punten van elkaar stonden, lijkt de titelstrijd na vandaag alleen nog te gaan tussen TOGB (elfde zege op rij!) en Hoogeveen. De Drentse ploeg die vorige week door de Boys met 4-1 werd verslagen, haalde vandaag zelf verrassend uit in de topper tegen SJC: 2-6.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.