Alphense Boys

Alphense Boys schittert 16 mei in BNNVARA documentaire: “Een bekroning op ons werk”

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Om alvast goed in de EK sfeer te komen zendt de publieke omroep een vierdelige documentaireserie uit, waarin jonge voetballers hun droom najagen: profvoetballer worden. In de aflevering op zondag 16 mei volgen zij jonge baltovenaars van Alphense Boys. De Alphense voetbalclub is een kweekvijver van talenten. Ieder jaar stromen circa vijftien talenten door en belanden zij bij betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

Bekroning op het werk

Gerard Haverkamp, secretaris bij Alphense Boys, ziet de docu als een bekroning op hun werk bij de club. ‘’Hartstikke gaaf. We hebben direct alle medewerking eraan verleend. Uiteraard in overleg met de ouders. Iedereen vond het leuk. Wie wil dat nou niet?’’ Ook de trainer van de kersverse hoofdrolspelers, Robin Stolwijk, zag de opnames als een unieke ervaring. In het begin was het best onwerkelijk. Ondanks dat de cameramensen zich goed naar de achtergrond manoeuvreerden is het in het begin als jij en je team gefilmd worden bijzonder en apart, maar dat went snel. Spelers hadden het wel door, maar de focus was op hetgeen wat gedaan moest worden. Voor Alphense Boys is dit een fantastische en unieke ervaring.’’

Wanneer Robin terugblikt op de mooiste momenten uit de docuserie, steekt er één wedstrijd bovenuit. ’’Wanneer het gaat om bij winst doorgaan naar de volgende ronde of bij verlies eruit liggen, dan komen de mooiste emoties bovendrijven. We speelden tegen AFC in de beker. We stonden 1-0 achter bij rust. De tweede helft wonnen we de wedstrijd en die ontlading gaf denk ik wel wat kleur aan dit seizoen, zeker met corona. Dat zal de spelers bijblijven.’’ 

Voetbaldroom 

Alphense Boys geldt in zekere zin als springplank voor veel jeugdige talenten. Aan de documentairemakers van BNNVARA de taak om dit vast te leggen. Hiervoor hebben zij het team van JO13-1 uitgekozen. Met persoonlijke verhalen en opnames bij wedstrijden en trainingen willen zij de voetbaldroom van de jongens vastleggen. Wat zijn hun dromen? Waarom hebben zij deze dromen? Wat moet je ervoor over hebben om die droom te verwezenlijken? En wat is de rol van de club, familie en omgeving? 

Talenten 

Jaarlijks maken Alphense voetbaltalenten een transfer naar BVO’s, zoals bij Samir Messaoudi (19), die na negen jaar in Alphense dienst volgend seizoen de overstap maakt naar FC Twente O21, en Yassine Bouchnafa (18) is volgend jaar te zien in het shirt van FC Emmen bij de O21. In totaal maken er dit seizoen negentien jeugdspelers de overstap van Alphense Boys naar een profclub. 

Voetbaldroom is op 16 mei om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!