Alphense Boys

Alphense Boys schittert 16 mei in BNNVARA documentaire: “Een bekroning op ons werk”

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews. 

Om alvast goed in de EK sfeer te komen zendt de publieke omroep een vierdelige documentaireserie uit, waarin jonge voetballers hun droom najagen: profvoetballer worden. In de aflevering op zondag 16 mei volgen zij jonge baltovenaars van Alphense Boys. De Alphense voetbalclub is een kweekvijver van talenten. Ieder jaar stromen circa vijftien talenten door en belanden zij bij betaald voetbalorganisaties (BVO’s).

Bekroning op het werk

Gerard Haverkamp, secretaris bij Alphense Boys, ziet de docu als een bekroning op hun werk bij de club. ‘’Hartstikke gaaf. We hebben direct alle medewerking eraan verleend. Uiteraard in overleg met de ouders. Iedereen vond het leuk. Wie wil dat nou niet?’’ Ook de trainer van de kersverse hoofdrolspelers, Robin Stolwijk, zag de opnames als een unieke ervaring. In het begin was het best onwerkelijk. Ondanks dat de cameramensen zich goed naar de achtergrond manoeuvreerden is het in het begin als jij en je team gefilmd worden bijzonder en apart, maar dat went snel. Spelers hadden het wel door, maar de focus was op hetgeen wat gedaan moest worden. Voor Alphense Boys is dit een fantastische en unieke ervaring.’’

Wanneer Robin terugblikt op de mooiste momenten uit de docuserie, steekt er één wedstrijd bovenuit. ’’Wanneer het gaat om bij winst doorgaan naar de volgende ronde of bij verlies eruit liggen, dan komen de mooiste emoties bovendrijven. We speelden tegen AFC in de beker. We stonden 1-0 achter bij rust. De tweede helft wonnen we de wedstrijd en die ontlading gaf denk ik wel wat kleur aan dit seizoen, zeker met corona. Dat zal de spelers bijblijven.’’ 

Voetbaldroom 

Alphense Boys geldt in zekere zin als springplank voor veel jeugdige talenten. Aan de documentairemakers van BNNVARA de taak om dit vast te leggen. Hiervoor hebben zij het team van JO13-1 uitgekozen. Met persoonlijke verhalen en opnames bij wedstrijden en trainingen willen zij de voetbaldroom van de jongens vastleggen. Wat zijn hun dromen? Waarom hebben zij deze dromen? Wat moet je ervoor over hebben om die droom te verwezenlijken? En wat is de rol van de club, familie en omgeving? 

Talenten 

Jaarlijks maken Alphense voetbaltalenten een transfer naar BVO’s, zoals bij Samir Messaoudi (19), die na negen jaar in Alphense dienst volgend seizoen de overstap maakt naar FC Twente O21, en Yassine Bouchnafa (18) is volgend jaar te zien in het shirt van FC Emmen bij de O21. In totaal maken er dit seizoen negentien jeugdspelers de overstap van Alphense Boys naar een profclub. 

Voetbaldroom is op 16 mei om 20:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.