Alphens

Alphense Boys stunt bij koploper Hoogeveen: 1-4

Alphense Boys had zondagmiddag maling aan de status van Hoogeveen als koploper. Zeker in het eerste halfuur leek het alsof Alphense Boys nummer één stond en Hoogeveen middenmoter was. Bij rust stond een comfortabele 0-3 voorsprong op het scorebord. Met de 0-4 pal na rust werd de tweede helft een formaliteit (1-4).

Hoogeveen begon dit seizoen met zeven overwinningen op rij en zadelde zichzelf daardoor op met het predicaat van de gedoodverfde kampioen. Maar na de coronastop raakte de lijstaanvoerder zoekende en werd de ploeg achterhaald door Be Quick, SJC, HBS en TOGB. Het verschil tussen de nummers één tot en met vijf bedroeg tot zondag slechts drie punten. Met Be Quick-SJC en TOGB-HBS op het programma, kon Hoogeveen met een overwinning op Alphense Boys goede zaken doen. Maar dat kwam er dus níet van. SJC won trouwens van Be Quick en TOGB van HBS.

Het blijft spannend aan kop van de ranglijst. Alphense Boys moet helaas op gepaste afstand toekijken, maar kan nog wel een beslissende rol in de ontknoping spelen. Vorige week werd nipt verloren van de ene koploper (TOGB), zondag werd de andere tamelijk eenvoudig opzij gezet. Binnen een kwartier had Alphense Boys een 2-0 voorsprong te pakken en twee keer was Ilias Latif de doelpuntenmaker. In de 9e minuut schoot hij een vrije trap vanaf zo’n twintig meter rechtstreeks in het doel en in de 16e minuut profiteerde hij van slecht verdedigen door Hoogeveen. Het waren zijn 25e en 26e doelpunten van dit seizoen.

Zo rond het halfuur brak een moeilijke fase aan voor Alphense Boys. De thuisploeg ontwikkelde meer druk en kreeg drie riante kansen op rij voor de aansluitingstreffer. Zo verscheen Giorgio Beltau alleen voor keeper Tim van der Linden, die de bal niet kon keren en zag hoe die tegen de paal rolde. Een paar tellen later lag de goalie wel goed in de weg en pareerde hij een grote kans van Noah Schuurman. De 1-2 hing in de lucht, maar het werd in de 36e minuut 0-3. Alphense Boys speelde zich toen onder de druk uit en de vloeiende aanval die dit opleverde werd – na een assist van Latif – fraai afgerond door Khalid Kada.

Het was trouwens voor het eerst sinds elf maanden (!) dat Van der Linden weer onder de lat stond. En het dan zó goed doen tegen de koploper… “Dat voelt heerlijk, ja.” Na rust zou hij zijn rentree nog opluisteren door een penalty van Joost Screever te stoppen. Jim Veltmaat schoot de rebound over. Het was tekenend voor hoe Hoogeveen eigenlijk de hele wedstrijd met zijn kansen – en dat waren er best veel – om ging. Die penalty was een kwartier voor tijd, bij een 0-4 stand overigens al. Die goal viel binnen twee minuten na de hervatting en opnieuw was Latif de goalgetter. Het was de nekslag voor de thuisclub. De 1-4 van Levon van Dijk in de 82e minuut was slechts een eretreffer en die kon Alphense Boys niet meer verontrusten. Via Mike Bavelaar, Raychelo Fecunda, Akif Hancer en Frank van der Hoorn, had de score zelfs nog flink hoger kunnen uitvallen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.