Alphens

Alphense Boys - VOC: Drie belangrijke punten

Alle punten zijn natuurlijk belangrijk voor Boys 1, om weg te blijven uit de gevarenzone van de Vierde Divisie A. Maar de driepunter tegen VOC zaterdagavond telde bijna dubbel, omdat werd gewonnen (2-1) van een directe concurrent én omdat de Boys niet zo goed speelde. Als je dan tóch wint…

De openingsfase was nadrukkelijk wel voor de thuisploeg en spits Stojan Cekic kreeg in de eerste en derde minuut al twee geweldige kansen om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar hij vond keeper Andu Blokland op zijn weg. Daarna werd het gauw een gelijk opgaande wedstrijd, waarin ook het zeker niet verdedigende VOC zich regelmatig voor het Boys-doel liet zien. Al te grote kansen vielen aanvankelijk niet te noteren, totdat Alphense Boys in de 18-de minuut een goede aanval opzette die in een kans voor Sami Haouam resulteerde. Ook zijn inzet werd door de Rotterdamse goalie in eerste instantie gekeerd, maar de mee opgestoomde back Quinzairo Boasman schoot de bal alsnog in de touwen. Vorige week scoorde hij bij HBS uit een penalty, dit keer dus in de rebound.

De 1-0 bleef zaterdagavond lange tijd het enige wapenfeit van de thuisploeg, die steeds vaker op eigen helft werd gehouden door VOC. De bezoekers kregen enkele riante mogelijkheden op de gelijkmaker, ook na rust. Eén keer passeerde de bal daadwerkelijk keeper Daniel Furtak, maar toen kreeg hij assistentie op de doellijn van Lars Verzaal. Met zijn redding leidde hij een uitval in, waarbij Cem Sahin alleen voor Blokland kwam te staan, maar andermaal redde de VOC-goalie. Maar in de 72-ste minuut moest hij toezien hoe de bal via de binnenkant van de paal wél zijn doel in rolde. Bij een van de spaarzame Boys-aanvallen bediende Sahin Haouam, die vanaf de rand van de zestienmeter niet hard maar wel zuiver de 2-0 binnenschoof.

Die treffer gaf de Boys lucht en rust, terwijl VOC er mismoedig van werd. De wedstrijd leek rustig naar het einde te gaan, maar het werd na de 86-ste minuut ineens toch weer erg spannend. Na een vrije trap recht voor het doel, veranderde Joost van der Loo vlak voor het doel de bal van richting, wat Furtak kansloos maakte: 2-1. Alphense Boys overleefde de zeven minuten extra tijd waarin VOC nog alles of niets speelde en klom daardoor twee plekken, naar de tiende plaatst op de ranglijst. De topper tussen Purmersteijn en Hoogeveen eindigde gelijk (0-0), waardoor HBS ( 2-1 winst bij Rohda Raalte) terugkeerde aan kop van de ranglijst.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.