Alphense Boys weet koploper Halsteren te vloeren

Vorige week versloeg Alphense Boys de nummer twee van het klassement, deze zondag de tot nu toe ongenaakbare koploper. Halsteren had zes van de zeven wedstrijden in dit seizoen gewonnen en één gelijkgespeeld, en slechts twee tegendoelpunten geïncasseerd. Maar daar kwamen er tegen de Boys twee bij en die waren genoeg voor de tweede achtereenvolgende stuntzege van de roodwitten (2-0).

Op sportpark de Bijlen lieten de Brabanders aanvankelijk zien de terechte lijstaanvoerder te zijn. Het is een team dat aanvallend wil voetballen, net zoals Alphense Boys en dat leidde tot een spannende wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Lang niet alles ging goed, maar na zesennegentig minuten voetballen met vooral van de Boys-kant een gigantische inzet stond de verdiende zege op het scorebord.

In de eerste tien minuten werd Alphense Boys – met opnieuw de jonkies Mike Bavelaar en Ramon Aronius in de basis - door de offensief ingestelde visite overlopen. Een drietal kleine kansen bleef echter onbenut en van lieverlee herpakte de thuisploeg zich. Arjan Ouwendijk pegelde de bal over het Halsteren-doel en vijftien tellen verder voorkwam Boys-keeper Tim van der Linden een achterstand. 

Lilinho Martins kreeg voor rust de grootste kans, nadat hij op het randje van buitenspel alleen op doelman Arien Pietersma af kon gaan. Hij wist de keeper, die bij aanvang al op 353 minuten zonder tegengoal was, niet te passeren. Hij wist dat deze middag nog 25 minuten vol te houden, want op dat moment moest hij zich een beetje ongelukkig gewonnen geven. Een maar deels gelukt schot van Milan Stiphout werd door Thijs Hoogenboom in een reflex slim van richting veranderd en dat maakte Pietersma kansloos: 1-0. 

In de tweede helft ontstonden over en weer kansen. De visite ging alles op alles spelen en zette de Boys-defensie even stevig onder druk. Met nog acht minuten op de klok invaller Boris Zanoli na een prima actie van Milan Stiphout de 2-0 binnenschoot was het wel gebeurd. Stiphout was nog dichtbij de 3-0 en aan de andere kant voorkwam Van der Linden maar weer eens een tegentreffer.

In de vijfde minuut van de extra tijd toonde de voortreffelijk leidende arbiter Rob Wassink Halsteren-speler Jurik Zimmerman voor de tweede keer een gele kaart, maar voor de wedstrijd maakte dat niet meer uit. Met de tweede achtereenvolgende zege tegen een ploeg uit de top drie van de Hoofdklasse B vestigde Alphense Boys zich wat vaster in de middenmoot (gedeelde zevende tot en met negende plaats). Komende zondag is Baronie ‘uit’ de volgende Brabantse tegenstander.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er áltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.