Sport

Alphense Boys weet niet aan middenmoot te ontsnappen

Twaalf wedstrijden, vier keer winst, vier keer gelijk en vier keer verlies. Dan ben je middenmoter en meer ligt er momenteel niet in het verschiet voor Alphense Boys in de Hoofdklasse B. Met een overwinning op UDI’19/CSU wilde de Boys juist aan de middenmoot ontsnappen, maar dat lukte niet. Het werd 1-1.

Goed of spectaculair was het niet op De Bijlen, enerverend werd het uiteindelijk nog wel. Alphense Boys kwam voor rust enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong. Er waren nog nauwelijks doelrijpe kansen geweest, toen aanvoerder Thom Nouwens na een half uur vanaf de zijkant van het veld en ver van het doel af een vrije trap mocht nemen. Hij ‘sneed’ de bal voor de goal, waar twee inlopende ploeggenoten die misten en UDI-keeper Nick van der Horst de bal bij de tweede paal in het doel zag stuiteren.

Na rust viel ook de 1-1 uit de tweede lijn: Wietse van Lankveld schoof de bal buiten bereik van Boys-doelman Tim van der Linden in de benedenhoek. Saai werd het daarna niet meer. Beide teams kregen tot ver in de blessuretijd kansen op de winnende goal. Bij elkaar opgeteld waren dat er wel een stuk of zeven, acht. Voor Alphense Boys was Patrick Krop er vlak voor tijd het dichtste bij, maar Van der Horst keerde zijn schot met de voeten. Aan de andere kant hield Van der Linden de bijna 100-jarige club uit Uden van de drie punten af. 

Door de puntendeling groeide het gat met de top vier van de Hoofdklasse B, waardoor er voor de Boys – nog voordat de competitie halverwege is - al niet zoveel meer te halen lijkt. Ook al omdat er in de tweede helft van het seizoen nog maar één periode wordt gespeeld. Met de duels tegen RKAVV en De Meern nog op het programma, zou Boys 1 er goed aan doen om de komende weken in elk geval wat verder afstand te nemen van de staartploegen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Polderen
Blog Opinie 23 aug. 2019 19:55

MINERVA Polderen

De provincie Zuid-Holland heeft dan eindelijk ook een nieuwe coalitie. Als een van de laatste in Nederland. Net als elders zijn hier een paar kunststukjes uitgehaald om Forum voor Democratie eruit te houden.