Alphense Boys wint slechts met minimaal verschil

Het leek een gemakkelijke middag te worden voor Alphense Boys in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde VC Vlissingen. Binnen een tijdsbestek van twee minuten kreeg de enthousiast gestarte ploeg van Hein van Heek al twee aardige kansen.

Nummer drie in de vierde minuut was eigenlijk niet eens een grote mogelijkheid, maar de manier waarop Arjan Ouwendijk een pass van Ramon Aronius oppikte en vanuit een moeilijke hoek zonder na te denken genadeloos uithaalde, leverde wel de openingstreffer op.

Het leek de opmaat naar een grote overwinning, want Vlissingen werd totaal overrompeld en was een klasse minder dan de thuisploeg. De aanvallen waren soms van grote schoonheid, maar geen van alle leverde een doelpunt op. Het was soms net even te veel breiwerk, schotloosheid en goed keeperswerk, maar halverwege stond het nog steeds slechts 1-0.

Na de pauze veranderde er aanvankelijk nagenoeg niets aan het spelbeeld. Maar nadat in het eerste kwartier opnieuw enkele gigantische mogelijkheden onbenut bleven, begonnen de gasten er zowaar in te geloven dat er misschien toch nog een punt te halen was op De Bijlen. Het Boys-spel viel ver terug en met enkele individuele acties werd de visite enkele keren nog behoorlijk dreigend.

De thuisploeg zelf kwam er af en toe nog wel gevaarlijk uit, maar aan het afronden ontbrak eigenlijk alles. Hein van Heek trachtte met drie wissels nog wel orde op zaken te stellen. Het bleef echter bij de 1-0. Dik verdiend, dat zeker, maar het had eigenlijk een doelpuntenfeestje moeten worden. De Boys klom naar de zevende plaats op de ranglijst en is komende zondag vrij. Er stond een wedstrijd gepland tegen SVA Papendorp, maar die club doet niet meer mee.

Dinsdagavond speelt Boys 1 thuis een oefenwedstrijd tegen RVC uit Reeuwijk.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.