Alphens

Alphense Boys: Zuur eind om afgekeurde gelijkmaker

Alphense Boys dacht een punt veilig te stellen in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Westlandia,  toen Stojan Cekic fraai de 3-3 maakte. Maar dat punt werd afgepakt wegens een vermeende duwfout bij de voorbereiding van die goal. “Maar wat gebeurt er nou eigenlijk? Niks”, oordeelden trainer Remco Tuinenburg en de betrokken speler Sami Haouam. 

“De hele wedstrijd wordt over het hele veld op het scherpst van de snede geduelleerd. Dat laat de scheidsrechter elke keer doorgaan, waardoor het ook een mooi voetbalgevecht was. En dan wel fluiten?” Tuinenburg wond zich erover op, ook omdat het niet de eerste keer dit seizoen is dat arbitrale vergissingen de Boys de kop kostte. “Maar laat ik het bij onszelf houden: we hebben geleerd van vorige week en vandaag keihard geknokt voor elke meter. We mogen zuur zijn over de uitslag, maar niet over in inzet en passie. Tel erbij op dat we het betere van het spel hadden en een veldoverwicht. Op basis daarvan verdienden we meer dan we nu gekregen hebben.” 

Zuur was ook wel weer hoe de tegendoelpunten tot stand kwamen. Bij de 0-1 in de 26-ste minuut stond Dinand Kuhn wel heel erg vrij bij de tweede paal om binnen te koppen. Hetzelfde dachten ze bij Westlandia tien minuten later over Sami Haouam, die eveneens in vrije positie een rake kopbal kon afleveren na voorbereidend werk van Cem Sahin: 1-1. Dat leek de ruststand te worden, totdat Kuhn op de valreep nog een niet al te best schot op doel loste. Omdat de bal vlak voor de neus van keeper Jochem Lensen van richting werd veranderd, rolde die tergend zacht maar buiten zijn bereik het doel in. 

Alphense Boys liet met name in de tweede helft zien niets voor de gedeelde nummer vijf van het klassement onder te doen. “Als we elke week zulke strijd laten zien, komt het dan ook echt wel goed met ons”, verwacht Tuinenburg. De 2-2 hing in de lucht en met de spitsen Jelle Hak en Stojan Cekic werd de druk nog extra opgevoerd. Keeper Jordi Almonte Acevedo van de Westlanders wist zijn doel echter schoon te houden. In de 80-ste minuut leek het pleit voortijdig toch in het nadeel van de Boys beslecht. Jeremy van Uunen kon na onnodig balverlies in de aanvalsopbouw op Lensen af en toen was het ineens 1-3. Een minuut later was de spanning echter alweer helemaal terug: uit een corner van Sahin kopte Cekic hard raak: 2-3. 

En nu is het wachten op de tv-beelden maandag van Studio Alphen, waaruit moet blijken of de gelijkmaker in blessuretijd terecht of ten onrechte werd afgekeurd. Al krijgt de Boys het punt natuurlijk nooit terug. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 14:25

Klassieker La Dolce Vita bij Parkvilla

In het kader van de klassieke films die Parkvilla regelmatig draait, is binnenkort La Dolce Vita te zien. In deze wereldberoemde Italiaans-Franse dramafilm vat Marcello Mastroianni (een cynische sensatiejournalist) een onverwachte passie op voor de hoogblonde filmster Sylvia, gespeeld door Anita Ekberg.

Onderwijs en opvang vandaag 12:56

Vijf mbo-scholen werken voortaan samen: Leven Lang Ontwikkelen van groot belang voor de arbeidsmarkt

De mbo-scholen Albeda, Da Vinci, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine gaan samenwerken op het terrein van ‘Leven Lang Ontwikkelen’. Daartoe ondertekenden zij op 31 januari in Den Haag een intentieovereenkomst. Met de ondertekening spreken zij af zich gezamenlijk in te spannen om de arbeidsmarkt te voorzien van goed (bij) geschoold personeel, nu en in de toekomst.

Advertorial Evenementen vandaag 11:09

Super Bowl Sunday bij Sportsbar Alphen in de Esports Game Arena

Het is een jaarlijks Amerikaans fenomeen: de Super Bowl. De kampioen van de American Football Conference speelt in de nacht van 12 op 13 februari tegen de winnaar van de National Football Conference. Bij de Game Arena kun jij terecht om dé American football wedstrijd van het jaar te zien.