Alphens

Alphense Boys: Zuur eind om afgekeurde gelijkmaker

Alphense Boys dacht een punt veilig te stellen in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Westlandia,  toen Stojan Cekic fraai de 3-3 maakte. Maar dat punt werd afgepakt wegens een vermeende duwfout bij de voorbereiding van die goal. “Maar wat gebeurt er nou eigenlijk? Niks”, oordeelden trainer Remco Tuinenburg en de betrokken speler Sami Haouam. 

“De hele wedstrijd wordt over het hele veld op het scherpst van de snede geduelleerd. Dat laat de scheidsrechter elke keer doorgaan, waardoor het ook een mooi voetbalgevecht was. En dan wel fluiten?” Tuinenburg wond zich erover op, ook omdat het niet de eerste keer dit seizoen is dat arbitrale vergissingen de Boys de kop kostte. “Maar laat ik het bij onszelf houden: we hebben geleerd van vorige week en vandaag keihard geknokt voor elke meter. We mogen zuur zijn over de uitslag, maar niet over in inzet en passie. Tel erbij op dat we het betere van het spel hadden en een veldoverwicht. Op basis daarvan verdienden we meer dan we nu gekregen hebben.” 

Zuur was ook wel weer hoe de tegendoelpunten tot stand kwamen. Bij de 0-1 in de 26-ste minuut stond Dinand Kuhn wel heel erg vrij bij de tweede paal om binnen te koppen. Hetzelfde dachten ze bij Westlandia tien minuten later over Sami Haouam, die eveneens in vrije positie een rake kopbal kon afleveren na voorbereidend werk van Cem Sahin: 1-1. Dat leek de ruststand te worden, totdat Kuhn op de valreep nog een niet al te best schot op doel loste. Omdat de bal vlak voor de neus van keeper Jochem Lensen van richting werd veranderd, rolde die tergend zacht maar buiten zijn bereik het doel in. 

Alphense Boys liet met name in de tweede helft zien niets voor de gedeelde nummer vijf van het klassement onder te doen. “Als we elke week zulke strijd laten zien, komt het dan ook echt wel goed met ons”, verwacht Tuinenburg. De 2-2 hing in de lucht en met de spitsen Jelle Hak en Stojan Cekic werd de druk nog extra opgevoerd. Keeper Jordi Almonte Acevedo van de Westlanders wist zijn doel echter schoon te houden. In de 80-ste minuut leek het pleit voortijdig toch in het nadeel van de Boys beslecht. Jeremy van Uunen kon na onnodig balverlies in de aanvalsopbouw op Lensen af en toen was het ineens 1-3. Een minuut later was de spanning echter alweer helemaal terug: uit een corner van Sahin kopte Cekic hard raak: 2-3. 

En nu is het wachten op de tv-beelden maandag van Studio Alphen, waaruit moet blijken of de gelijkmaker in blessuretijd terecht of ten onrechte werd afgekeurd. Al krijgt de Boys het punt natuurlijk nooit terug. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.