Alphense Bruggenrun

Alphense Bruggenrun wederom een groot succes

Donderdagavond vond de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Honderden deelnemers genoten van dit uitverkochte evenement, waar ze hardlopend of wandelend konden kiezen uit twee routes: 5 km over 21 bruggen en 10 km over 33 bruggen, dwars door het Alphense centrum. Ook gaf CAS Alphen een rondleiding langs monumentale gebouwen en nieuwe stadsontwikkelingen.

Voor sommige deelnemers was het de eerste keer dat ze zo’n afstand liepen. Anderen gebruikten de Bruggenrun als training voor langere afstanden. Iedereen kwam echter vooral voor de gezelligheid en de sfeer, met de start en finish bij Hendrick’s Pub.

Met een recordaantal deelnemers heeft de Bruggenrun zijn plek op de Alphense evenementenkalender zeker verdiend. “Wat een plezier om hier vanavond bij te zijn”, klonk het vaak onder de hardlopers. Zoals altijd was het een uitdaging om de juiste route te volgen, maar iedereen bereikte de finish, ondanks de soms steile of geopende bruggen. “Het was een prachtige route langs de mooiste plekken van Alphen”, zei een deelnemer van buiten de stad.

Goede doelen

Het thema van dit jaar was oranje, en dat was duidelijk te zien aan de deelnemers. Deelname was gratis, maar de deelnemers gaven gul voor de beide goede doelen van deze editie: www.stichtingtikkertje.nl en www.stichtingresa.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 16:27

Alphenaar Lars voltooit historische Noordzee-oversteek op waterstofboot

Lars Wielinga (25) uit Alphen aan den Rijn heeft samen met het TU Delft Hydro Motion Team geschiedenis geschreven door op 11 juli 2024 als eerste met een volledig waterstof aangedreven boot de Noordzee over te steken van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk.  

Calamiteiten vandaag 13:37

Fietsster gewond bij aanrijding op de Noorderkeerkring

Zaterdagochtend heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een fietser en een auto op de Noorderkeerkring in Alphen aan den Rijn. Het ongeval vond plaats rond 12:00 uur en leidde tot een snelle inzet van de hulpdiensten, inclusief de traumahelikopter.  

Werken vandaag 12:09

Vacatureoverzicht week 28: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Advertorial Overige gisteren 17:01

Remco Kouwenhoven van ProviderCheck deelt handige tips om te besparen op internet en sim-only abonnementen

In deze tijden waarin alles steeds duurder wordt, is het voor veel mensen een uitdaging om de maandelijkse uitgaven onder controle te houden. Vandaag spreken we met Remco Kouwenhoven, Alphenaar en medeoprichter van vergelijkingswebsite ProviderCheck. Hij geeft ons enkele waardevolle tips om te besparen op internet en sim only abonnementen. We zitten met hem aan de koffie om te horen welke adviezen hij voor zijn dorpsgenoten heeft.