Ingezonden

Alphense Ciana (14) wordt tweede op Nationale Kampioenschappen Taekwondo

Op zaterdag 19 november waren de Nationale Kampioenschappen in Den Haag. De 14-jarige Ciana deed hier voor de eerste keer aan mee en wist meteen een tweede plek te behalen.

Ciana beoefent Taekwondo sinds haar negende en heeft sindsdien vele toernooien (zowel nationaal als internationaal) gedraaid en regelmatig prijzen gepakt. Afgelopen weekend was het de eerste keer dat Ciana ook mee heeft gedaan aan de Nationale Kampioenschappen. Zij deed mee in de categorie cadetten +58kg.

Het is al een prestatie op zich dat Ciana tweede is geworden, omdat het een heel bewogen jaar voor haar is geweest. Zij traint in Den Haag bij sportschool La Haye en traint daarnaast met haar oom. Vanwege haar goede prestaties afgelopen jaar is Ciana uitgenodigd op het Haagse sportgala 2022 op 19 december 2022.

Zo is Alphen weer een aankomend topsporter rijker en zijn we benieuwd wat de toekomst nog meer zal gaan brengen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.