Josh Walet
Blog Sport

Alphense Clubs moeten oppassen

Het voetbalprogramma voor zaterdag 24 februari ziet er als volgt uit: ARC – AFC’34; Ter Leede – Alphense Boys; UVS – Alphia; MMO – A.V.V Alphen.

Voor ARC is winst onderhand wel weer eens noodzakelijk, anders komt de degradatiezone wel heel dichtbij. AFC34 staat vijfde, De tobbende equipe van Mark Evers won destijds in Alkmaar met 1-0.  Alphense Boys won zaterdag voor het eerst in dit seizoen. Midden in een een Amsterdamse volksbuurt werd Swift met 1-0 verslagen. Of aanstaande zaterdag in Sassenheim ook Ter Leede verslagen kan worden is zeer de vraag. In Alphen liet het team van de Alphense trainer Niek Oosterlee, dat toen nog geen punt had behaald, de Boys met 5-0 kansloos. Er Leede neemt inmiddels de zevende plaats in en Alphense Boys staat al geruime tijd stijf laatste.

Alphia ontvangt het ooit zo gerenommeerde UVS. Het Leidse Uit Vriendschap Saam degradeerde vorig seizoen uit de eerste klasse en staat nu teleurstellend zevende, met een punt minder dan Alphia, dat keurig meedraait in de tweede klasse. Dat keurig meedraaien kan bepaald niet gezegd worden van AVV Alphen in 4A. De club heeft snel punten nodig om niet in ernstig degradatiegevaar terecht te komen. In Hoogmade tegen MMO zullen wel drie punten opghaald kunnen worden, want Met Moeite Opgericht is amper meer te redden. De promovendus behaalde pas twee punten en scoorde slechts zeven keer. Alphen won de thuiswedstrijd met 6-2, maar is ook bepaald niet op dreef. Uit de zes wedstrijden in de tweede periode konden  niet meer dan twee punten worden bijgeschreven.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Evenementen gisteren 16:47

Koningskermis: dit zijn de openingstijden

Koningsdag is in optocht en dat betekent dat de kermis weer wordt opgebouwd! Van dinsdag 23 tot en met zondag 28 april 2024 is er weer een Koningskermis in het Europapark en aan de Evenaar.

Blog Opinie 20 apr. 2024 18:54

MINERVA Doorgeslagen samenleving

Van de week was er een grote AI-bijeenkomst, want Alphen aan den Rijn moet de eerste AI-gemeente worden van heel Nederland. Het doel is om artificial intelligence (AI) een prominente plek te geven in de gemeente. Op zichzelf is het altijd een loffelijk streven om de eerste te worden, maar of dat met AI moet?

Advertorial Voorstelling 20 apr. 2024 16:40

Beleef Japan in Castellum!

Al zin in vakantie? Met de voorstelling Hinotori – De vleugels van de Feniks, brengt YAMATO, bekend als de "Taiko-drumgroep die de wereld rondreist", Japan naar Castellum.

Evenementen 20 apr. 2024 14:07

Dit is er in Alphen aan den Rijn te doen op Koningsdag

Op 27 april viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat er te doen is? Lees snel verder!