Google Street View

Alphense clubs Schatjes en Bar Amsterdam wachten in spanning persconferentie af

Het bruisende nachtleven in Alphen is al een lange periode ver te zoeken. Al zeker een jaar wachten clubs en clubgangers op het moment dat de voetjes weer van de vloer kunnen. Naar verwachting mogen discotheken vanaf 26 juni weer open, maar zijn ze dat in Alphen ook van plan?

Discotheken en nachtclubs mogen dus op zeer korte termijn hun deuren weer openen. Feestgangers moeten echter nog niet te vroeg juichen. Om open te gaan dienen de clubs wel aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals het overleggen van een negatieve coronatest of je moet aantonen dat je gevaccineerd bent. Is de drempel hierdoor te hoog voor een avondje uit? Of hebben mensen dit ervoor over? 

Bart Kamper, bekend van de Alphense clubs Schatjes en Bar Amsterdam, wil nog niet op de zaken vooruitlopen en wacht in spanning de persconferentie van vrijdag 18 juni af. Hij denkt nog niet direct open te gaan. ‘’Voor 26 juni gaat het denk ik niet lukken. We zijn al globaal wat dingen aan het uitwerken, maar natuurlijk moeten we even de persconferentie afwachten.’’

Corona-restricties 

Wanneer de voetjes weer van de vloer mogen, dan zitten daar nog wel wat haken en ogen aan. Welke precies, zal aanstaande vrijdag duidelijk worden op de persconferentie. ‘’Het ziet er naar uit dat 26 juni de horeca weer tot 00:00 uur open mag. Normaliter gaan wij pas om 23:00 uur open. Waarschijnlijk zonder live-muziek, dus dat zou betekenen dat er dan ook geen dj is. Mensen zijn verplicht te zitten en anderhalve meter afstand houden.’’ En dat gaat voor Schatjes, waar je dan zo’n twintig man kwijt kan, en Bar Amsterdam (zo’n honderd man) voorlopig niet werken.

Naar alle waarschijnlijkheid moeten discotheken en nachtclubs ook een negatieve coronatest of een vaccinatiepaspoort vragen aan bezoekers. Of deze drempel te hoog gaat zijn, zal de toekomst uitwijzen. Bart onderschrijft dat hij niet op de zaken vooruit wil lopen en geduldig wacht wat de overheid te vertellen heeft. ‘’We zijn er geen voorstander van, maar als dat de regels worden dan zullen we dat doen. Als daardoor bijvoorbeeld meer mensen mogen komen dan heeft dat wel nut voor ons’’, zegt hij. ‘’Het gaat de laatste tijd sneller en sneller. We hebben de hoop op een goede uitkomst. Ik merk aan mijn compagnon in Schatjes en werkgever in Bar Amsterdam ook dat de stemming er de laatste tijd op vooruit gaat.’’

Voor nu is het nog even wachten op hopelijk een positieve uitkomst voor de uitgaansgelegenheden. ‘’Het begint langzaam weer te kriebelen, maar eerst is het nog even afwachten op de regels. Pas dan nemen we een beslissing’’, sluit Bart af. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.