Fleury Posthuma

Alphense dansproductie steunt Alzheimer Stichting

Alphense danseres Fleury Posthuma is een project gestart om geld in te zamelen voor Alzheimer Stichting Nederland. In januari dit jaar overleed haar oma aan Alzheimer. Omdat zij van dichtbij meemaakte wat voor impact dit heeft voor de persoon zelf als de nabestaanden, wilde zij iets doen.  

Fleury is afgestudeerd danseres en geeft danslessen en workshops. Om geld op te halen voor de stichting bedacht zij het project en de dansproductie ‘Vergeet mij niet’. De dansproductie gaat over liefde, kracht en eigen ervaringen met Alzheimer. De ervaringen worden uitgebeeld in dans door ervaren en gedreven dansers. Tijdens een auditie op 2 juni zijn er 21 dansers uitgekozen om mee te werken aan de productie. Deze week beginnen de trainingen en via social media kan je de dansers volgen.

Om de productie te realiseren krijgt Fleury hulp van onder andere Harry Cools en Dansschool D-Beatz. Zij lenen hun zalen aan Fleury en haar dansers zodat zij kunnen trainen. Domino’s uit Alphen sponsort pizza’s tijdens de lange trainingsdagen. “Tot slot wordt ik ondersteund met de choreografieën door Romy van der Vlist en Quincy Ignacia”, vertelt Fleury.                                                                                                                 

De opbrengst van de voorstelling gaat volledig naar de Alzheimer Stichting Nederland. Kaarten zijn te koop bij Parkvilla. Wil jij je steentje bijdragen maar kun je niet naar de voorstelling komen op 26 oktober? Fleury startte een crowdfunding actie en heeft al ruim 1800 euro opgehaald. “Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage. Ik gun de nabestaanden en de mensen die Alzheimer hebben liefde en verbinding en hoop dat deze ziekte op een dag verholpen kan worden.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 14:40

Officiële opening Knøss

Zaterdag 21 september is de officiële opening van horecagelegenheid Knøss. Speciaal voor de opening zijn er gratis kaneelbroodjes voor alle gasten!  

Politiek vandaag 13:40

Fietsknelpunten Top 10 wordt vervangen door Programma Fiets

Gemeente Alphen aan den Rijn wil veel meer voorrang geven aan fietsers. Daarom is een visie gemaakt met een Fietsprogramma. Het gemeentelijke fietsbeleid vervangt de nu toe gebruikt Top 10 Fietsknelpunten van de Fietsersbond.

Blog Sport vandaag 12:26

Alphense Boys zondag speelt niet

De wedstrijd Hollandia – Alphense Boys die aanstaande zaterdag gespeeld zou worden gaat niet door. De reden daarvan is even zeldzaam als triest.  

Verkeer en vervoer vandaag 11:38

Hoge punctualiteit voor R-Net

R-Net is punctueel in Alphen. Bijna 100 procent van de treinen kwam op tijd op het station in Alphen aan.  

Advertorial Algemeen vandaag 10:35

Circle4life sponsordiner bij Maggie Blue

It was all a dream. Deze tekst staat op de muurschildering in restaurant Maggie Blue. Je vraagt je meteen af: wie droomde dat en hoe zag die droom eruit?

Politiek vandaag 09:55

Alphen aan den Rijn sluit vier buurtcentra in de gemeente

Vier buurtcentra sluiten eerdaags hun deuren: Het Anker in Hazerswoude Rijndijk en in Alphen aan den Rijn Wijkcentrum Ridderveld, Wielewaal en Westerhove. De buurthuisfuncties worden in een andere locatie ondergebracht.