Fleury Posthuma

Alphense dansproductie steunt Alzheimer Stichting

Alphense danseres Fleury Posthuma is een project gestart om geld in te zamelen voor Alzheimer Stichting Nederland. In januari dit jaar overleed haar oma aan Alzheimer. Omdat zij van dichtbij meemaakte wat voor impact dit heeft voor de persoon zelf als de nabestaanden, wilde zij iets doen.  

Fleury is afgestudeerd danseres en geeft danslessen en workshops. Om geld op te halen voor de stichting bedacht zij het project en de dansproductie ‘Vergeet mij niet’. De dansproductie gaat over liefde, kracht en eigen ervaringen met Alzheimer. De ervaringen worden uitgebeeld in dans door ervaren en gedreven dansers. Tijdens een auditie op 2 juni zijn er 21 dansers uitgekozen om mee te werken aan de productie. Deze week beginnen de trainingen en via social media kan je de dansers volgen.

Om de productie te realiseren krijgt Fleury hulp van onder andere Harry Cools en Dansschool D-Beatz. Zij lenen hun zalen aan Fleury en haar dansers zodat zij kunnen trainen. Domino’s uit Alphen sponsort pizza’s tijdens de lange trainingsdagen. “Tot slot wordt ik ondersteund met de choreografieën door Romy van der Vlist en Quincy Ignacia”, vertelt Fleury.                                                                                                                 

De opbrengst van de voorstelling gaat volledig naar de Alzheimer Stichting Nederland. Kaarten zijn te koop bij Parkvilla. Wil jij je steentje bijdragen maar kun je niet naar de voorstelling komen op 26 oktober? Fleury startte een crowdfunding actie en heeft al ruim 1800 euro opgehaald. “Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage. Ik gun de nabestaanden en de mensen die Alzheimer hebben liefde en verbinding en hoop dat deze ziekte op een dag verholpen kan worden.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 18:21

Binnensporten weer mogelijk op drie gemeentelijke locaties

Vanaf woensdag 1 juli is het toegestaan om weer binnen te sporten. Als beheerder komt Gemeente Alphen aan den Rijn verenigingen tegemoet die gebruik willen maken van de gemeentelijke sportaccommodaties. De overheid stelt echter stevige voorwaarden aan het gebruik van een accommodatie. Zomaar een locatie openstellen is met deze voorwaarden niet verantwoord. Daarom heeft de gemeente er als start voor gekozen om drie sportlocaties te openen, verspreid in de gemeente.

Overige gisteren 17:39

Wijkcentrum Kaju Putih officieel geopend

Op woensdagmiddag 1 juli vond de officiële opening plaats van het nieuwe wijkcentrum Kaju Putih. De sleutel werd overhandigd aan Kaju Putih in het bijzijn van wethouder Kees van Velzen en andere belangstellenden.

Gezondheid en welzijn gisteren 16:04

Alcohol drinkende jongeren in de regio sterk verminderd

Sinds 2013 is het percentage jongeren in de leeftijdscategorie 13 tot en met 16 jaar dat alcohol drinkt, sterk gedaald in Alphen. Dat blijkt uit een meting van het GGD Hollands Midden in het najaar van 2019.