Rose Photography

Alphense Daya (21) doet mee voor ‘de Grote Prijs van Nederland’

Daya Hendriks is geen onbekende in Alphen aan den Rijn. Als 10-jarig meisje stond zij namelijk al op een vol Thorbeckeplein het publiek omver te blazen met haar toen al krachtige stem. Niet veel later deed zij mee aan The Voice Kids. En in de afgelopen jaren was zij ook te zien tijdens het Zomerspektakel aan het Meer. Daya’s grote droom is “om door te breken met mijn eigen nummers”. En die droom kan zo maar werkelijkheid gaat worden.

De Alphense zangeres doet namelijk mee aan ‘de Grote Prijs van Nederland’. Deze talentencompetitie is gericht op kwaliteit, diversiteit, en authenticiteit. De muziekcompetitie heeft de carrières van onder andere Junkie XL, Typhoon, en Eefje de Visser een boost gegeven. Daya hoopt dan ook dat dit ook voor haar het opstapje naar haar grote droom is.

Wild Card

De eerste fase van de competitie is volledig in de handen van fans. Iedereen kan via de Sounders app namelijk op de deelnemende acts stemmen. En aan het eind van de stemperiode gaat de top drie, via een Wild Card, direct door naar de voorrondes.

Uit alle andere inzendingen zal een vakjury nog 27 acts kiezen om door te gaan naar de voorrondes, waarvan er weer tien naar de halve finales gaan. En wie daarna in de finale komt te staan mag op 13 mei een optreden verzorgen in Tivoli, waar ook de uiteindelijke winnaar wordt gekozen.

Minder nooit meer

De inzending van Daya is het nummer ‘Minder nooit meer’. “De muziek en de tekst voor het nummer heb ik samen met mijn vader geschreven, voor een bruiloft. De bruid wist niet dat we dit zouden gaan doen, we hebben stiekem de bruidegom geïnterviewd en andere familieleden en vrienden om verhalen gevraagd.”

De video die te zien is bij het nummer is de trouwvideo van deze vrienden geworden. “Heel erg bijzonder”, zegt Daya. “Op deze manier kom je ook echt in de emotie van het liedje, en dat is mooi”.

In afwachting van de stemmen staat Daya niet stil. “Ik ben druk bezig met het schrijven van nieuwe nummers, maar er liggen er ook al een aantal op de plank te wachten op het juiste moment.” Daya heeft al vier zelfgeschreven nummers uitgebracht. ‘Minder nooit meer’ is het eerste Nederlandstalige liedje en dat is iets wat heel goed bij Daya blijkt te passen.

“Sinds ‘Minder nooit meer’ schrijf ik vooral liedjes in het Nederlands, iets wat ik nooit van mezelf had gedacht maar het is toch gebeurd. En het voelt heel goed om het nu in het Nederlands te doen, het voelt heel erg als ‘mij’ in een liedje.”

Stemmen

Stemmen op Daya kan via de Sounders app. “Je moet wel eerst de app downloaden en een account aanmaken, maar ik hoop echt dat mensen hier de moeite voor willen nemen. Het zou zo geweldig zijn als ik hierdoor verder kan komen met mijn droom. En hoe tof zou het zijn als ik in Tivoli sta”, sluit Daya enthousiast af.

Daya Cover Minder nooit meer


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.