DJ School Alphen

Alphense dj’s doen recordpoging voor langste dj-marathon

In Alphen aan den Rijn wordt vanaf donderdag 9 april een poging gedaan om met dj’s uit heel Nederland een recordpoging doen voor de langste dj-marathon in Nederland. Tien dagen achter elkaar gaan zij non-stop muziek draaien. “Het wordt echt een feestje”, vertelt Amrish Raghosing van DJ School Alphen.

Normaal runt hij een dj-school in Alphen en draait hij regelmatig, maar door de coronacrisis zit dit er voor Amrish Raghosing voorlopig niet in. Daarom bedacht hij om een recordpoging te gaan doen voor langste dj-marathon in Nederland. “Op social media zag ik allemaal dj’s die apart van elkaar besloten om live te gaan vanuit huis en ze waren allemaal tegelijk online. Ik dacht toen bij mezelf, kan dat niet centraler? Het idee voor een marathon kwam toen al snel bovendrijven.”

Een stukje citymarketing

Eenmaal het idee was ontstaan, ging de uitwerking ervan heel snel. “We zijn voorzichtig begonnen met een bericht op Facebook, maar dat ontplofte eigenlijk gelijk. Van alle kanten kreeg ik reacties van dj’s, zowel van bekende namen in de dj-wereld als meer beginnende dj’s”, vertelt Raghosing. “Inmiddels zijn er al tientallen dj’s die mee willen doen.” Muziek verbindt en verenigt en brengt iets positiefs in zware tijden, dat blijkt ook uit de dj’s die meedoen. “Ze komen werkelijk vanuit heel Nederland. Van Maastricht tot aan Groningen, dat is echt fantastisch. Er doen zelfs dj’s mee uit steden waar ik nog nooit eerder van had gehoord”, lacht Raghosing.

Maar voor Raghosing gaat het om meer dan alleen muziek draaien en een record verbreken. “Veel mensen buiten Alphen denken bij Alphen aan den Rijn aan het brugdrama of de schietpartij in de Ridderhof. Deze recordpoging moet Alphen op een andere manier op de kaart gaan zetten”, vertelt Raghosing. “Als de recordpoging lukt komen we zelfs in DJ MAG, het magazine dat bekend staat om de top 100 beste dj’s. Dat is pas een manier om Alphen op de kaart te zetten.”

Coronamaatregelen

Uiteraard wordt er rekening gehouden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “We hebben gesproken met de GGD en zelfs met een arts. Zij vertelden ons dat de marathon door kan gaan als we ons aan de regels houden. Wel moeten we extra hygiënemaatregelen nemen. De dj sets die we hebben moeten bijvoorbeeld na gebruik elke keer schoon worden gemaakt voordat een andere dj begint met draaien.”

Tijdens elke set zullen er ook niet meer dan drie bezoekers aanwezig zijn. “We willen het aantal mensen in de ruimte zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn alleen de dj’s die op dat moment draaien welkom, andere bezoekers niet. Op die manier houden we het veilig voor iedereen.” Aan de afstand zal het in ieder geval niet liggen. “Het pand is 80m2, dus er is genoeg ruimte tussen de dj sets.”

Oude record

Het oude Nederlandse record stond op drie dagen achter elkaar non-stop draaien, maar daar hoopt Raghosing ver overheen te gaan met zijn recordpoging. “We hebben gelijk hoog ingezet. Mensen hebben nu toch niet veel te doen door de coronacrisis, dus dan maar gelijk een goed record neerzetten door voor tien dagen te gaan”, lacht Raghosing.

Maar dat is niet de enige reden: “Het is ook een andere manier om aandacht te vragen voor mensen in vitale beroepen die op dit moment zo hard doorwerken om het dagelijks leven draaiende te houden. Denk aan mensen in de zorg. Zij moeten dag in dag uit hard werken om alle zieken te verzorgen. Door zelf tien dagen lang achter elkaar door te gaan, willen we hier op een andere manier aandacht voor vragen.”

De recordpoging start op donderdag 9 april om 20:00 uur. Bij de aftrap draaien DJ Jean en Darkraver. Elke dj draait zijn eigen muziek, wat uiteen kan lopen van techno tot foute muziek. “Dat maakt het ook zo leuk. Omdat alle sets variëren in genre en tijdsduur, kun je gewoon later op de dag weer opnieuw luisteren!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 18:27

Alphen kleurt langzaam wit

De eerste sneeuw van het jaar is gevallen. In de loop van de middag dwarrelden de eerste sneeuwvlokken naar beneden en sindsdien kleurt Alphen langzaam steeds witter. En dat levert mooie plaatjes op!

Alphens.nl Magazine gisteren 15:54

Vrijwilliger Willem Versteeg: ‘’Dat virus draag je altijd met je mee’’

Geboren in Den Haag in een familie waar vrijwel iedereen in dienst was van de telefoondienst. Zijn lidmaatschap van een toneelvereniging bracht hem eigenlijk naar Alphen en voetbaldier als hij was zocht hij, omdat hij zaterdag werkte, een zondagsclub. Zo kwam hij bij Alphense Boys. De rest is geschiedenis. Dit is het verhaal van Willem Versteeg, een vrijwilliger pur sang.

Coronavirus in Alphen gisteren 11:45

Dit zijn de regels rondom quarantaine

Weet jij hoe het nu ook alweer zit met quarantaine? Wanneer ga je in quarantaine en wat kun je doen als je thuis moet blijven? Hier staat het nog allemaal een keer op een rijtje.

Alphens.nl Magazine gisteren 10:21

Eigenaren Proto hebben vertrouwen in de toekomst

In de nacht van 26 op 27 juni 2020 sloeg het noodlot toe: een brand en de daarop volgende blus-actie verwoestten een groot deel van het monumentale pand waarin restaurant Proto is gevestigd. De eigenaren, de Griekse broers Nikos en Alexandros Baloumis, voelden de grond onder hun voeten wegvallen, maar zijn nu vooral optimistisch: “We hebben een succesvolle formule en komen in 2021 alleen maar sterker terug!”