DJ School Alphen

Alphense dj’s doen recordpoging voor langste dj-marathon

In Alphen aan den Rijn wordt vanaf donderdag 9 april een poging gedaan om met dj’s uit heel Nederland een recordpoging doen voor de langste dj-marathon in Nederland. Tien dagen achter elkaar gaan zij non-stop muziek draaien. “Het wordt echt een feestje”, vertelt Amrish Raghosing van DJ School Alphen.

Normaal runt hij een dj-school in Alphen en draait hij regelmatig, maar door de coronacrisis zit dit er voor Amrish Raghosing voorlopig niet in. Daarom bedacht hij om een recordpoging te gaan doen voor langste dj-marathon in Nederland. “Op social media zag ik allemaal dj’s die apart van elkaar besloten om live te gaan vanuit huis en ze waren allemaal tegelijk online. Ik dacht toen bij mezelf, kan dat niet centraler? Het idee voor een marathon kwam toen al snel bovendrijven.”

Een stukje citymarketing

Eenmaal het idee was ontstaan, ging de uitwerking ervan heel snel. “We zijn voorzichtig begonnen met een bericht op Facebook, maar dat ontplofte eigenlijk gelijk. Van alle kanten kreeg ik reacties van dj’s, zowel van bekende namen in de dj-wereld als meer beginnende dj’s”, vertelt Raghosing. “Inmiddels zijn er al tientallen dj’s die mee willen doen.” Muziek verbindt en verenigt en brengt iets positiefs in zware tijden, dat blijkt ook uit de dj’s die meedoen. “Ze komen werkelijk vanuit heel Nederland. Van Maastricht tot aan Groningen, dat is echt fantastisch. Er doen zelfs dj’s mee uit steden waar ik nog nooit eerder van had gehoord”, lacht Raghosing.

Maar voor Raghosing gaat het om meer dan alleen muziek draaien en een record verbreken. “Veel mensen buiten Alphen denken bij Alphen aan den Rijn aan het brugdrama of de schietpartij in de Ridderhof. Deze recordpoging moet Alphen op een andere manier op de kaart gaan zetten”, vertelt Raghosing. “Als de recordpoging lukt komen we zelfs in DJ MAG, het magazine dat bekend staat om de top 100 beste dj’s. Dat is pas een manier om Alphen op de kaart te zetten.”

Coronamaatregelen

Uiteraard wordt er rekening gehouden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “We hebben gesproken met de GGD en zelfs met een arts. Zij vertelden ons dat de marathon door kan gaan als we ons aan de regels houden. Wel moeten we extra hygiënemaatregelen nemen. De dj sets die we hebben moeten bijvoorbeeld na gebruik elke keer schoon worden gemaakt voordat een andere dj begint met draaien.”

Tijdens elke set zullen er ook niet meer dan drie bezoekers aanwezig zijn. “We willen het aantal mensen in de ruimte zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn alleen de dj’s die op dat moment draaien welkom, andere bezoekers niet. Op die manier houden we het veilig voor iedereen.” Aan de afstand zal het in ieder geval niet liggen. “Het pand is 80m2, dus er is genoeg ruimte tussen de dj sets.”

Oude record

Het oude Nederlandse record stond op drie dagen achter elkaar non-stop draaien, maar daar hoopt Raghosing ver overheen te gaan met zijn recordpoging. “We hebben gelijk hoog ingezet. Mensen hebben nu toch niet veel te doen door de coronacrisis, dus dan maar gelijk een goed record neerzetten door voor tien dagen te gaan”, lacht Raghosing.

Maar dat is niet de enige reden: “Het is ook een andere manier om aandacht te vragen voor mensen in vitale beroepen die op dit moment zo hard doorwerken om het dagelijks leven draaiende te houden. Denk aan mensen in de zorg. Zij moeten dag in dag uit hard werken om alle zieken te verzorgen. Door zelf tien dagen lang achter elkaar door te gaan, willen we hier op een andere manier aandacht voor vragen.”

De recordpoging start op donderdag 9 april om 20:00 uur. Bij de aftrap draaien DJ Jean en Darkraver. Elke dj draait zijn eigen muziek, wat uiteen kan lopen van techno tot foute muziek. “Dat maakt het ook zo leuk. Omdat alle sets variëren in genre en tijdsduur, kun je gewoon later op de dag weer opnieuw luisteren!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport vandaag 14:53

Europa lonkt voor Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15)

De Alphense zwemmer Daan Sonneveld (15) heeft afgelopen weekend in Eindhoven een mooie prestatie neergezet. Hij was één van de jongste deelnemers en bewees dat hij nu al een echte rugslagspecialist is. 

Politie vandaag 14:10

Flinke achtervolging door Kerk en Zanen, drie verdachten aangehouden

Zondagavond 11 april vond er een flinke achtervolging plaats door Alphen, waaronder door Kerk en Zanen en het industriegebied. Hierbij reed de bestuurder meerdere keren tegen het verkeer in. De bestuurder van de auto bleek iets te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Weer in Alphen vandaag 12:42

De maandag begon in Alphen met (natte) sneeuw

Aan de weerspreuk ‘april doet wat hij wil’ lijkt ook op maandag 12 april weer geen woord gelogen. Vier seizoenen in één dag is namelijk ook vandaag weer het geval. De zon wisselt zich nu af met wolkenvelden, maar vanochtend kregen we in Alphen ook te maken met (natte) sneeuw.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 10:55

Toyotarijders het meest 'merktrouw'

EDM onderzocht met het brandswitchmodel de merkloyaliteit van autobezitters in Nederland. Wat blijkt? Nederlanders zijn steeds minder merktrouw, maar Toyota rijders juist steeds meer. Is jouw volgende auto ook weer een Toyota?