DJ School Alphen

Alphense dj’s doen recordpoging voor langste dj-marathon

In Alphen aan den Rijn wordt vanaf donderdag 9 april een poging gedaan om met dj’s uit heel Nederland een recordpoging doen voor de langste dj-marathon in Nederland. Tien dagen achter elkaar gaan zij non-stop muziek draaien. “Het wordt echt een feestje”, vertelt Amrish Raghosing van DJ School Alphen.

Normaal runt hij een dj-school in Alphen en draait hij regelmatig, maar door de coronacrisis zit dit er voor Amrish Raghosing voorlopig niet in. Daarom bedacht hij om een recordpoging te gaan doen voor langste dj-marathon in Nederland. “Op social media zag ik allemaal dj’s die apart van elkaar besloten om live te gaan vanuit huis en ze waren allemaal tegelijk online. Ik dacht toen bij mezelf, kan dat niet centraler? Het idee voor een marathon kwam toen al snel bovendrijven.”

Een stukje citymarketing

Eenmaal het idee was ontstaan, ging de uitwerking ervan heel snel. “We zijn voorzichtig begonnen met een bericht op Facebook, maar dat ontplofte eigenlijk gelijk. Van alle kanten kreeg ik reacties van dj’s, zowel van bekende namen in de dj-wereld als meer beginnende dj’s”, vertelt Raghosing. “Inmiddels zijn er al tientallen dj’s die mee willen doen.” Muziek verbindt en verenigt en brengt iets positiefs in zware tijden, dat blijkt ook uit de dj’s die meedoen. “Ze komen werkelijk vanuit heel Nederland. Van Maastricht tot aan Groningen, dat is echt fantastisch. Er doen zelfs dj’s mee uit steden waar ik nog nooit eerder van had gehoord”, lacht Raghosing.

Maar voor Raghosing gaat het om meer dan alleen muziek draaien en een record verbreken. “Veel mensen buiten Alphen denken bij Alphen aan den Rijn aan het brugdrama of de schietpartij in de Ridderhof. Deze recordpoging moet Alphen op een andere manier op de kaart gaan zetten”, vertelt Raghosing. “Als de recordpoging lukt komen we zelfs in DJ MAG, het magazine dat bekend staat om de top 100 beste dj’s. Dat is pas een manier om Alphen op de kaart te zetten.”

Coronamaatregelen

Uiteraard wordt er rekening gehouden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “We hebben gesproken met de GGD en zelfs met een arts. Zij vertelden ons dat de marathon door kan gaan als we ons aan de regels houden. Wel moeten we extra hygiënemaatregelen nemen. De dj sets die we hebben moeten bijvoorbeeld na gebruik elke keer schoon worden gemaakt voordat een andere dj begint met draaien.”

Tijdens elke set zullen er ook niet meer dan drie bezoekers aanwezig zijn. “We willen het aantal mensen in de ruimte zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn alleen de dj’s die op dat moment draaien welkom, andere bezoekers niet. Op die manier houden we het veilig voor iedereen.” Aan de afstand zal het in ieder geval niet liggen. “Het pand is 80m2, dus er is genoeg ruimte tussen de dj sets.”

Oude record

Het oude Nederlandse record stond op drie dagen achter elkaar non-stop draaien, maar daar hoopt Raghosing ver overheen te gaan met zijn recordpoging. “We hebben gelijk hoog ingezet. Mensen hebben nu toch niet veel te doen door de coronacrisis, dus dan maar gelijk een goed record neerzetten door voor tien dagen te gaan”, lacht Raghosing.

Maar dat is niet de enige reden: “Het is ook een andere manier om aandacht te vragen voor mensen in vitale beroepen die op dit moment zo hard doorwerken om het dagelijks leven draaiende te houden. Denk aan mensen in de zorg. Zij moeten dag in dag uit hard werken om alle zieken te verzorgen. Door zelf tien dagen lang achter elkaar door te gaan, willen we hier op een andere manier aandacht voor vragen.”

De recordpoging start op donderdag 9 april om 20:00 uur. Bij de aftrap draaien DJ Jean en Darkraver. Elke dj draait zijn eigen muziek, wat uiteen kan lopen van techno tot foute muziek. “Dat maakt het ook zo leuk. Omdat alle sets variëren in genre en tijdsduur, kun je gewoon later op de dag weer opnieuw luisteren!”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.