DJ School Alphen

Alphense dj’s doen recordpoging voor langste dj-marathon

In Alphen aan den Rijn wordt vanaf donderdag 9 april een poging gedaan om met dj’s uit heel Nederland een recordpoging doen voor de langste dj-marathon in Nederland. Tien dagen achter elkaar gaan zij non-stop muziek draaien. “Het wordt echt een feestje”, vertelt Amrish Raghosing van DJ School Alphen.

Normaal runt hij een dj-school in Alphen en draait hij regelmatig, maar door de coronacrisis zit dit er voor Amrish Raghosing voorlopig niet in. Daarom bedacht hij om een recordpoging te gaan doen voor langste dj-marathon in Nederland. “Op social media zag ik allemaal dj’s die apart van elkaar besloten om live te gaan vanuit huis en ze waren allemaal tegelijk online. Ik dacht toen bij mezelf, kan dat niet centraler? Het idee voor een marathon kwam toen al snel bovendrijven.”

Een stukje citymarketing

Eenmaal het idee was ontstaan, ging de uitwerking ervan heel snel. “We zijn voorzichtig begonnen met een bericht op Facebook, maar dat ontplofte eigenlijk gelijk. Van alle kanten kreeg ik reacties van dj’s, zowel van bekende namen in de dj-wereld als meer beginnende dj’s”, vertelt Raghosing. “Inmiddels zijn er al tientallen dj’s die mee willen doen.” Muziek verbindt en verenigt en brengt iets positiefs in zware tijden, dat blijkt ook uit de dj’s die meedoen. “Ze komen werkelijk vanuit heel Nederland. Van Maastricht tot aan Groningen, dat is echt fantastisch. Er doen zelfs dj’s mee uit steden waar ik nog nooit eerder van had gehoord”, lacht Raghosing.

Maar voor Raghosing gaat het om meer dan alleen muziek draaien en een record verbreken. “Veel mensen buiten Alphen denken bij Alphen aan den Rijn aan het brugdrama of de schietpartij in de Ridderhof. Deze recordpoging moet Alphen op een andere manier op de kaart gaan zetten”, vertelt Raghosing. “Als de recordpoging lukt komen we zelfs in DJ MAG, het magazine dat bekend staat om de top 100 beste dj’s. Dat is pas een manier om Alphen op de kaart te zetten.”

Coronamaatregelen

Uiteraard wordt er rekening gehouden met maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. “We hebben gesproken met de GGD en zelfs met een arts. Zij vertelden ons dat de marathon door kan gaan als we ons aan de regels houden. Wel moeten we extra hygiënemaatregelen nemen. De dj sets die we hebben moeten bijvoorbeeld na gebruik elke keer schoon worden gemaakt voordat een andere dj begint met draaien.”

Tijdens elke set zullen er ook niet meer dan drie bezoekers aanwezig zijn. “We willen het aantal mensen in de ruimte zoveel mogelijk beperken. Daarom zijn alleen de dj’s die op dat moment draaien welkom, andere bezoekers niet. Op die manier houden we het veilig voor iedereen.” Aan de afstand zal het in ieder geval niet liggen. “Het pand is 80m2, dus er is genoeg ruimte tussen de dj sets.”

Oude record

Het oude Nederlandse record stond op drie dagen achter elkaar non-stop draaien, maar daar hoopt Raghosing ver overheen te gaan met zijn recordpoging. “We hebben gelijk hoog ingezet. Mensen hebben nu toch niet veel te doen door de coronacrisis, dus dan maar gelijk een goed record neerzetten door voor tien dagen te gaan”, lacht Raghosing.

Maar dat is niet de enige reden: “Het is ook een andere manier om aandacht te vragen voor mensen in vitale beroepen die op dit moment zo hard doorwerken om het dagelijks leven draaiende te houden. Denk aan mensen in de zorg. Zij moeten dag in dag uit hard werken om alle zieken te verzorgen. Door zelf tien dagen lang achter elkaar door te gaan, willen we hier op een andere manier aandacht voor vragen.”

De recordpoging start op donderdag 9 april om 20:00 uur. Bij de aftrap draaien DJ Jean en Darkraver. Elke dj draait zijn eigen muziek, wat uiteen kan lopen van techno tot foute muziek. “Dat maakt het ook zo leuk. Omdat alle sets variëren in genre en tijdsduur, kun je gewoon later op de dag weer opnieuw luisteren!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.