Algemeen

Alphense Evelien start crowdfunding voor buurt-AED

Evelien Houweling uit Alphen aan den Rijn heeft een crowdfunding opgezet voor een AED in haar buurt. Met de aanschaf van het apparaat wil de Alphense de bomenbuurt een stukje veiliger maken.

"Een AED in de buurt is van levensbelang, want snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden", vindt Houweling, die zelf woonachtig is in de Ahornstraat. In haar buurt was onlangs een incident waarbij een AED nodig was. "In onze buurt hebben we geen AED die dag en nacht bereikbaar is. Dat moet veranderen."

Het plan is om de buurt-AED aan een buitenmuur in de wijk te hangen. Tevens wordt het apparaat aangemeld bij het oproepsysteem voor burgerhulpverleners en is dan dag en nacht bereikbaar. "Zodra iemand in onze buurt 112 belt bij een hartstilstand worden burgerhulpverleners opgeroepen die de AED op kunnen halen", legt de Alphense uit.

In totaal is 1629 euro nodig om de AED aan te schaffen. Inmiddels is de helft van het bedrag al ingezameld en is er nog 874 euro nodig. Doneren kan via www.buurtaed.nl bij de actie 'Ahornstraat Alphen aan den Rijn'.

Acties
Overigens zien nog meer Alphenaren het belang in van een buurt-AED. Voor onder andere de Akkerwinde, Spuisluis en Vivaldihof zijn ook acties gestart op het crowdfundingplatform.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Peutersurvival weer van start
Advertorial Sport vandaag 11:37

Peutersurvival weer van start

Vanaf september start De Thermen2 weer met een twaalfweekse cursus peutersurvival niveau 1. De Thermen2 geeft de cursus om kinderen tussen de 3 en de 4 jaar zelfredzaam te maken mochten zij onverhoopt te water raken.

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild
Sport gisteren 17:04

NK Wakeboarden bij Wet 'n Wild

Dit weekend vindt het NK Wakeboarden plaats bij Wet ’n Wild Wakepark. De beste Nederlandse wakeboarders zullen zich op zaterdag 24 en zondag 25 augustus verzamelen bij Wet ‘n Wild om te strijden om de titel ‘beste wakeboarder van Nederland’.