Pixabay

Alphense familie opgelicht door malafide elektricien, wijkagenten grijpen in

Heel Nederland wordt overspoeld en gewaarschuwd voor onbetrouwbare slotenmakers. Nu lijken ze een nieuwe markt aan te boren voor dergelijke oplichtingspraktijken: ze geven zich uit als elektricien. Zaterdagavond wisten de wijkagenten van Alphen Noord zo’n malafide elektricien aan te houden.

De wijkagenten van Alphen Noord werden zaterdagavond gebeld dat op geraffineerde en dreigende wijze duizenden euro's betaald was voor een storing aan de meterkast. In de praktijk werd enkel de aardlekschakelaar omhoog gezet. De monteur had beloofd om weer terug te komen om de klus af te maken omdat de hele meterkast vervangen moest worden. Hierna zou hij de volgende duizendjes innen. Dit soort meldingen neemt de politie altijd serieus. “We proberen altijd te helpen”, zegt wijkagent Stefan van Ellinkhuizen.

“Het geraffineerde zit ook in de smoesjes en dat ze je heel lang laten wachten. De ‘monteur’ was in de middag gebeld en deze kwam pas om 23:30 uur aan. Je kan voorstellen hoe ongemakkelijk dit is voor een alleenstaande vrouw. De oplichters brengen je hierdoor in een isolement”, zegt Van Ellinkhuizen. En daar is het de oplichters natuurlijk om te doen. “Door daarbij druk te zetten weten ze hun slachtoffers ertoe te bewegen om toch te betalen, ook al weet je dat het bedrag veel te hoog is.”

Oplichter opgepakt

Na zaterdag een uur en drie kwartier op de achterbank van een auto te hebben gezeten en post te hebben gevat leek het erop dat de oplichter niet meer op zou komen dagen. De wijkagenten wilden de actie daarom stopzetten. Maar toen zat er plots schot in de zaak. “We namen nog even afscheid met het slachtoffer toen de monteur plots toch aan kwam rijden.”

Van Ellinkhuizen vervolgt: “Het gevoel van makkelijk geld bleek toch te overheersen. Maar tot zijn schik zaten wij in de woning. Natuurlijk wist hij van niets, wilde korting geven en viel er te onderhandelen met hem. Wij wijkagenten van Alphen Noord zijn niet van gisteren en ook niet van het onderhandelen. En dus mocht hij met ons mee. Geloof ons, we zijn erg blij met deze aanhouding en met zijn busje.”

"Jullie waren fantastisch! Zo blij met jullie! Echt ontzettend bedankt", laat de bewoner weten. Dat de wijkagenten zich hiervoor hebben ingezet kan ook rekenen op veel lof van andere Alphenaren. "Geweldig gedaan", "Mooie actie" en "Toppers zijn jullie", zo klinkt het. 

Advies van de wijkagenten

De recherche heeft de zaak inmiddels overgenomen. De wijkagenten hebben ook nog een advies: “Raadpleeg je eigen netwerk voor betrouwbare klussers en sla deze nummers vast op in je telefoon voor spoedgevallen. Maak ook vooraf duidelijke afspraken over de prijs. Wordt daar ontwijkend of vaag over gedaan, wees op je hoede.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!