Pixabay

Alphense familie opgelicht door malafide elektricien, wijkagenten grijpen in

Heel Nederland wordt overspoeld en gewaarschuwd voor onbetrouwbare slotenmakers. Nu lijken ze een nieuwe markt aan te boren voor dergelijke oplichtingspraktijken: ze geven zich uit als elektricien. Zaterdagavond wisten de wijkagenten van Alphen Noord zo’n malafide elektricien aan te houden.

De wijkagenten van Alphen Noord werden zaterdagavond gebeld dat op geraffineerde en dreigende wijze duizenden euro's betaald was voor een storing aan de meterkast. In de praktijk werd enkel de aardlekschakelaar omhoog gezet. De monteur had beloofd om weer terug te komen om de klus af te maken omdat de hele meterkast vervangen moest worden. Hierna zou hij de volgende duizendjes innen. Dit soort meldingen neemt de politie altijd serieus. “We proberen altijd te helpen”, zegt wijkagent Stefan van Ellinkhuizen.

“Het geraffineerde zit ook in de smoesjes en dat ze je heel lang laten wachten. De ‘monteur’ was in de middag gebeld en deze kwam pas om 23:30 uur aan. Je kan voorstellen hoe ongemakkelijk dit is voor een alleenstaande vrouw. De oplichters brengen je hierdoor in een isolement”, zegt Van Ellinkhuizen. En daar is het de oplichters natuurlijk om te doen. “Door daarbij druk te zetten weten ze hun slachtoffers ertoe te bewegen om toch te betalen, ook al weet je dat het bedrag veel te hoog is.”

Oplichter opgepakt

Na zaterdag een uur en drie kwartier op de achterbank van een auto te hebben gezeten en post te hebben gevat leek het erop dat de oplichter niet meer op zou komen dagen. De wijkagenten wilden de actie daarom stopzetten. Maar toen zat er plots schot in de zaak. “We namen nog even afscheid met het slachtoffer toen de monteur plots toch aan kwam rijden.”

Van Ellinkhuizen vervolgt: “Het gevoel van makkelijk geld bleek toch te overheersen. Maar tot zijn schik zaten wij in de woning. Natuurlijk wist hij van niets, wilde korting geven en viel er te onderhandelen met hem. Wij wijkagenten van Alphen Noord zijn niet van gisteren en ook niet van het onderhandelen. En dus mocht hij met ons mee. Geloof ons, we zijn erg blij met deze aanhouding en met zijn busje.”

"Jullie waren fantastisch! Zo blij met jullie! Echt ontzettend bedankt", laat de bewoner weten. Dat de wijkagenten zich hiervoor hebben ingezet kan ook rekenen op veel lof van andere Alphenaren. "Geweldig gedaan", "Mooie actie" en "Toppers zijn jullie", zo klinkt het. 

Advies van de wijkagenten

De recherche heeft de zaak inmiddels overgenomen. De wijkagenten hebben ook nog een advies: “Raadpleeg je eigen netwerk voor betrouwbare klussers en sla deze nummers vast op in je telefoon voor spoedgevallen. Maak ook vooraf duidelijke afspraken over de prijs. Wordt daar ontwijkend of vaag over gedaan, wees op je hoede.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Wijkagenten Alphen Noord (@pol_wijkagentalphennoord)


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.