Alphense Femke Barhorst vertegenwoordigt Nederland op het EK Ritmische Gymnastiek

Femke Barhorst, gymnaste van RKSV Wilskracht, is geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen Ritmische Gymnastiek. De kampioenschappen vinden plaats van 22 tot en met 26 mei zullen plaatsvinden in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. 

De weg naar het EK begon voor Femke en haar collega-gymnasten in november met het behalen van de FIG-licentie, een fundamentele vereiste om deel te kunnen nemen aan internationale wedstrijden. Daarna namen ze deel aan drie kwalificatiewedstrijden, elk een cruciale stap op weg naar Boedapest.

De eerste kwalificatie vond plaats in januari tijdens de Utrecht Trophy. Vervolgens reisde het team begin maart af naar Athene om deel te nemen aan de Aphrodite Cup. De laatste en beslissende kwalificatiewedstrijd vond eind maart plaats in Alkmaar tijdens de Friendship Cup.

Om zichzelf te verzekeren van een plek op het Europese Kampioenschap, moest Femke niet alleen voldoen aan de kwalificatienorm, maar ook bij de beste 3 Nederlandse gymnasten eindigen. Met succes voldeed Femke aan beide vereisten, waardoor zij in mei mag afreizen naar Boedapest. Met nog enkele weken voor het Europese Kampioenschap, blijft Femke zich voorbereiden met haar coaches om Nederland op zijn best te vertegenwoordigen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Werkzaamheden Raadhuisstraat gisteren 15:20

Werkzaamheden in de Raadhuisstraat in volle gang

Deze week zijn de werkzaamheden aan het riool in de Raadhuisstraat voortgezet, met een korte onderbreking in het vooruitzicht. Vanwege 2e Pinksterdag zullen ze de werkzaamheden op dinsdag 21 mei hervatten. De gemeente heeft gezorgd voor zoveel mogelijk begaanbaarheid van de straat en benadrukt: "Daar waar het onveilig is, zetten wij bouwhekken."

Calamiteiten gisteren 15:01

Flinke botsing op kruising Prins Bernhardlaan

Op zaterdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Prins Bernhardlaan en de Willem de Zwijgerlaan, waarbij beide voertuigen aanzienlijke schade opliepen.

Werken gisteren 12:45

Vacatureoverzicht week 20: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Muziek/Concert gisteren 10:59

BTW-tarief op concert- en festivaltickets stijgt hoogstwaarschijnlijk in 2026

Na maanden van onderhandelen presenteren de PVV, VVD, NSC en BBB hun 'hoofdlijnenakkoord', dat de basis moet vormen voor het nieuwe kabinet. Liefhebbers van live muziek en cultuur komen er bekaaid vanaf, want de formerende partijen zijn van plan om concert- en festivaltickets te belasten met het hoge btw-tarief van 21%. Op dit moment geldt hiervoor nog het lage tarief van 9%.

Advertorial Evenement gisteren 09:37

Help mee als vrijwilliger tijdens de Obstacle Run!

Vind je het leuk om anderen te helpen en tegelijkertijd een superleuke dag te beleven? Meld je dan aan als vrijwilliger voor de Obstacle Run Alphen op zaterdag 1 en/of zondag 2 juni 2024, en zorg er samen met de andere vrijwilligers voor dat de deelnemers de dag van hun leven meemaken!

Blog Opinie 17 mei 2024 19:46

MINERVA Haal die doppen van de koppen

Dit jaar wordt een feestje in de gemeente Alphen aan den Rijn omdat de gemeente zoals deze nu is tien jaar bestaat. Maar niet iedereen denkt er zo over. Er zijn nog altijd Calimero’s die vinden dat ‘ze’ geannexeerd zijn en er zijn altijd klagers waarbij het niet goed is of niet deugt.