Femke Mourits

Alphense Femke gaat naar Roemenië voor WK natural bodybuilding: “Wat een eer!”

Femke Mourits (27) uit Alphen aan den Rijn doet mee aan het INBA/PNBA WK natural bodybuilding in Roemenië. Op 29 en 30 oktober komt zij uit in de klassen Bikini Diva’s Open en Sportmodels.

Na op zondag 26 september haar eerste Bikini Fitness wedstrijd te hebben gedaan in België, is Femke gevraagd door de International Natural Bodybuilding Association om mee te gaan naar het WK in Roemenië, wat plaatsvindt op 29 en 30 oktober. “Wat een eer! Deze kans ga ik natuurlijk ook met beide handen aangrijpen”, zegt Femke.

Al meer dan drie jaar is Femke aan het trainen om deel te mogen nemen aan wedstrijden. “Tegenslag na tegenslag heb ik moeten verduren door corona, maar nu kan ik eindelijk meedoen aan wedstrijden. Dit is voor mij echt een droom die uitkomt. Jarenlang trainen en op mijn voeding letten, feestjes overslaan, etentjes overslaan, dit is het allemaal zo erg waard.” Een week na het WK is er op 7 november ook een wedstrijd in Nederland waar Femke graaf aan mee zou willen doen als afsluiter. “Zo kan mijn familie mij ook eindelijk zien stralen op het podium!”  

Het nadeel van de sport is dat het flink wat kosten met zich meebrengt. “Denk aan vliegtickets, wedstrijdtickets, coachtickets, inschrijvingsgeld, hoteltickets, een nieuwe bikini van een paar honderd euro, tanning regelen, hakken, sieraden, een make up artist regelen. Daarnaast ben ik ook nog moeder, waardoor ik het niet erg breed heb. Vandaar dat ik bij het ‘gekke’ idee kwam een crowdfundingsactie te starten, want niet geschoten is altijd mis. Ik kan niet wachten om mee te doen aan het WK!” 

bikini-fitness-wedstrijd.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.