Archieffoto Alphen Eagles

Alphense footballclub Alphen Eagles verkeert in noodweer en start crowdfundingsactie

Wegens financiële problemen, die mede door corona tot stand zijn gekomen, is het twee voor twaalf bij American Football Club Alphen Eagles uit Alphen. 

Alphen Eagles heeft het, vanwege de perikelen in het afgelopen jaar, moeilijk. ‘’De huidige corona-restricties leggen contactsporten in teamverband grondig aan banden, waardoor wij onze geliefde sport, American Football, niet kunnen beoefenen. Dit is niet alleen terug te zien in veel afgelaste trainingen en twee geannuleerde competitieseizoenen, maar ook zeker in het kasboek van de club’’, zegt Alphen Eagles.  

‘’De kosten van onze club lopen gewoon door. De huur van het veld, onze contributiegelden aan de bond, de huur van de kleedkamers en kantine, de gas- en lichtrekening, enzovoort.’’ Kosten die in deze periode niet gedekt kunnen worden. Alphen Eagles is de afgelopen tijd veel inkomsten misgelopen door terugtrekkende sponsoren, geen nieuwe leden en geen horeca inkomsten.

Crowdfundingsactie

Om het voortbestaan van de footballclub uit Alphen te waarborgen is er een crowdfunding opgestart. Het doel is om € 5000 op te halen om de club uit de financiële problemen te helpen, maar ook zodat zij kunnen investeren in nieuw materiaal en een buffer aan kunnen leggen voor de toekomst. ‘’Het doet ons veel pijn om te bedenken dat als het zo doorgaat, onze geliefde club er straks niet meer zal zijn’’, zegt de club. De teller staat op dit moment op ruim € 1200. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 16:11

Het nieuwe lesseizoen bij TEAN gaat van start

We gaan weer naar de lente en dat betekent lekker buiten sporten. Altijd al een keer tennis uit willen proberen? Voor de jeugd organiseert TEAN gratis inlooplessen!

Dronefotografie vandaag 14:55

Alphen vanuit de lucht: De Stadspoort vormt de entree naar het centrum

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer De Stadspoort, gelegen aan de rand van het Alphense stadshart.

Calamiteiten vandaag 12:34

Man vermist vanaf de Zaalbergstraat

Er is een Burgernet bericht verspreid in Alphen vanwege een vermissing. Het gaat om een blanke man die vermist is geraakt vanaf de Zaalbergstraat in Alphen. 

Wist je dat? vandaag 12:03

Crossen in Alphen? Dat mag nergens

Op diverse locaties in Alphen komt het regelmatig voor dat er gecrost wordt, bijvoorbeeld op de Maatschapslaan in Alphen West. Maar wist je dat crossen volgens de Algemene Plaatselijke Verordening in de hele gemeente verboden is?

Advertorial Eten en drinken vandaag 10:45

Overheerlijke Foodboxen bestel je bij Ten Brink Food

Naast de dagelijkse benodigdheden in de supermarkt kan je bij Ten Brink Food ook terecht in het Foodcafé voor allerlei heerlijkheden voor de Bourgondische levensgenieter, zoals foodboxen voor iedere gelegenheid. Extra makkelijk is dat je het nu ook kunt bestellen via de webshop!