Josh Walet

Alphense fotograaf slachtoffer van brute auto-inbraak

Woensdagmiddag wist de Alphense fotograaf Josh Walet niet wat hij zag toen hij terugkwam bij zijn auto. Alle apparatuur in zijn auto, wat nota bene aan een staalkabel lag, was meegenomen. “Ze hebben voor ongeveer € 20.000 aan camera apparatuur gestolen.”

Walet was in Hilversum toen de auto-inbraak gebeurde. Hij kwam terug bij zijn auto en zag dat er ingebroken was. “Het raampje was kapot en ik wist gelijk dat het foute boel was”, vertelt hij. “Als ik mijn apparatuur in de auto achterlaat, leg ik dit altijd vast aan een staalkabel. Het zijn toch kostbare spullen. Daarom heb ik mijn spullen altijd aan een staalkabel liggen. Daarbij ligt alles afgesloten en is niks vanaf de buitenkant zichtbaar. Het is alsof de dader(s) het met voorbedachten rade hebben gedaan.”

Bij de auto-inbraak is flink wat buitgemaakt. “Mijn lenzen, camera’s, drone, filter, MacBook Pro en nog wat andere spullen zijn gestolen. Alle apparatuur en benodigdheden wat ik nodig heb om mijn werk te kunnen doen. Er is in totaal ongeveer € 20.000 aan schade. Alles waar ik jaren keihard voor heb gewerkt ben ik allemaal kwijt. Gelukkig ben ik verzekerd, maar dat dekt niet alles.” 

Er is aangifte gedaan van de auto-inbraak. De hoop is dat er nog iets van DNA te vinden is van de dader(s). “Het ‘gereedschap’ waarmee ze de auto binnen zijn gekomen, hebben ze niet allemaal meegenomen. De politie heeft dat nu in beslag genomen. Hopelijk zit daar DNA op en worden de dader(s) gepakt.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.