Advertorial Politiek

Alphense fractie ChristenUnie introduceert WOW!

De fractie van de ChristenUnie dient in de gemeenteraadsvergadering van 12 juli a.s. een motie in om het programma Waardig Ouder Worden (WOW!) ook in Alphen aan den Rijn mogelijk te maken.

Bij het doorlopen van levensfases heeft iedereen dezelfde ervaring: bij elke levensfase win je wat en laat je wat achter je. Wijsheid komt met de jaren, terwijl gezondheid en de druk om langer door te werken soms tot zorgen leidt. 

De ChristenUnie vindt dat ouderen een waardevolle bijdrage hebben aan onze samenleving en vindt het bovendien belangrijk dat iedereen op een waardige manier ouder moet kunnen worden.  

Michel du Chatinier, raadslid voor de ChristenUnie: "Waardevol ouder worden begint met een goed gesprek met de samenleving. Wat vinden ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers echt belangrijk en hoe kan de politiek maatregelen treffen die hen helpen?"

Uitvoeringsprogramma
De ChristenUnie stelt op 12 juli een uitvoeringsprogramma voor waarin onder andere een lokaal Ouderenwoonakkoord, goede ondersteuning voor mantelzorgers, aantrekkelijk vrijwilligerswerk en betaalbaar sporten en bewegen is opgenomen. Het uitvoeringsprogramma WOW! moet worden samengesteld door de inwoners van Alphen aan den Rijn, daarom is in de motie opgenomen dat de gemeente dit mogelijk maakt door het organiseren van een themadag, waar lokale organisaties aan deelnemen om hun inbreng te leveren.

Cil Wigmans, voorzitter van de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties) is enthousiast over dit initiatief. Hij hoopt dat de raad dit initiatief in Alphen mogelijk gaat maken.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 13:45

Mamacafé wint prijs

Donderdagavond 17 oktober was de prijsuitreiking van 'Fonds Alphen trakteert' vanwege hun 25 jarig bestaan. Het Mamacafé was één van de blijde genomineerden en heeft een bedrag van € 5000 mogen ontvangen.

Advertorial Overige vandaag 12:38

Verenigingen vieren hun winst met in totaal € 70.000

Woensdagavond 16 oktober heeft Rabobank Groene Hart Noord tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater Castellum een totaalbedrag uitgekeerd van € 70.000 aan 80 verenigingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Zoeterwoude en kern Stompwijk.

Overige vandaag 11:46

Oudshoornse Kerk gaat verbouwen

De Oudshoornse Kerk gaat verbouwen. Fonds Alphen en omstreken steunt de verbouwing met € 15.000. 

Advertorial Horeca vandaag 10:54

Spooky Sunday bij ALFREDS

Op zondag 20 oktober kun je met het hele gezin Halloween vieren bij ALFREDS!

Politiek vandaag 08:38

Misverstanden met Molukse gemeenschap uit de weg geruimd

Wethouder Kees van Velzen en de Molukse gemeenschap hebben een goed gesprek gehad over de toekomst van het buurthuis Kaju Putih. Er waren misverstanden ontstaan naar aanleiding van uitspraken van de wethouder.