Advertorial Politiek

Alphense fractie ChristenUnie introduceert WOW!

De fractie van de ChristenUnie dient in de gemeenteraadsvergadering van 12 juli a.s. een motie in om het programma Waardig Ouder Worden (WOW!) ook in Alphen aan den Rijn mogelijk te maken.

Bij het doorlopen van levensfases heeft iedereen dezelfde ervaring: bij elke levensfase win je wat en laat je wat achter je. Wijsheid komt met de jaren, terwijl gezondheid en de druk om langer door te werken soms tot zorgen leidt. 

De ChristenUnie vindt dat ouderen een waardevolle bijdrage hebben aan onze samenleving en vindt het bovendien belangrijk dat iedereen op een waardige manier ouder moet kunnen worden.  

Michel du Chatinier, raadslid voor de ChristenUnie: "Waardevol ouder worden begint met een goed gesprek met de samenleving. Wat vinden ouderen, mantelzorgers, vrijwilligers echt belangrijk en hoe kan de politiek maatregelen treffen die hen helpen?"

Uitvoeringsprogramma
De ChristenUnie stelt op 12 juli een uitvoeringsprogramma voor waarin onder andere een lokaal Ouderenwoonakkoord, goede ondersteuning voor mantelzorgers, aantrekkelijk vrijwilligerswerk en betaalbaar sporten en bewegen is opgenomen. Het uitvoeringsprogramma WOW! moet worden samengesteld door de inwoners van Alphen aan den Rijn, daarom is in de motie opgenomen dat de gemeente dit mogelijk maakt door het organiseren van een themadag, waar lokale organisaties aan deelnemen om hun inbreng te leveren.

Cil Wigmans, voorzitter van de OSO (Overleg Samenwerkende Ouderenorganisaties) is enthousiast over dit initiatief. Hij hoopt dat de raad dit initiatief in Alphen mogelijk gaat maken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 00:28

Veel schade bij botsing op de Oostkanaalweg

Op de Oostkanaalweg-N207 in Alphen aan den Rijn heeft vrijdagavond een kop-staartbotsing plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte niemand gewond.

Alphens Restaurantweek gisteren 18:33

Alphens Restaurantweek: Brasserie de Alphense Burgemeester

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s, speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Brasserie de Alphense Burgemeester!

Overige gisteren 14:20

TikTokkers klimmen over hek kinderboerderij voor filmpje

De rust van de dieren bij Kinderboerderij Bospark in Alphen werd afgelopen woensdagavond abrupt verbroken door een paar meiden die over het hek klommen. Zij wilden ’s avonds laat een filmpje opnemen voor op de populaire app TikTok.

Calamiteiten gisteren 13:18

Fietsendiefstallen rondom zaterdagmarkt toegenomen

Er zijn de afgelopen weken veel aangiften bij de politie gedaan van diefstal van elektrische fietsen. Opvallend, zo zegt de politie, is dat de dieven vooral fietsen stelen die geplaatst zijn bij de zaterdagmarkt.