Alphense gevangene overlijdt mogelijk na nekklem

Mitch Henriquez overleed eind maand na een hardhandige arrestatie die voor veel ophef zorgde. De Telegraaf meldt dat zich begin juni een sterfgeval heeft voorgedaan in de Alphense gevangenis, die op veel punten overeenkomt met de dood van Henriquez.

Slachtoffer Rinus Wolters werd begin juni in zijn cel in Alphen aan den Rijn overmeesterd door het landelijk bijstandsteam. Volgens getuigen zou bij de actie geweld zijn gebruikt en werd er gebruik gemaakt van een been- en mogelijk een nekklem.

Volgens de krant deed justitie de dood van Wolters op gezag van de gevangenisdirectie aanvankelijk af als een natuurlijke dood. Het OM rectificeerde dat en meldde dat de doodsoorzaak nog helemaal niet vaststaat en dat een strafrechtelijk onderzoek zou worden opgestart. 

Leden uit functie gezet
De vijf leden van het landelijke bijstandsteam, een speciaal getraind team dat wordt ingezet bij rellen, doorzoekingen bij gevaarlijke gevangenen of opstanden, worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Wolters.

Het onderzoek is nog niet afgerond en de doodsoorzaak is nog altijd niet vastgesteld. Wel is het vijftal door justitie voorlopig uit hun functie gezet.

Bron: Telegraaf // OmroepWest


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.