Alphense gevangene overlijdt mogelijk na nekklem

Mitch Henriquez overleed eind maand na een hardhandige arrestatie die voor veel ophef zorgde. De Telegraaf meldt dat zich begin juni een sterfgeval heeft voorgedaan in de Alphense gevangenis, die op veel punten overeenkomt met de dood van Henriquez.

Slachtoffer Rinus Wolters werd begin juni in zijn cel in Alphen aan den Rijn overmeesterd door het landelijk bijstandsteam. Volgens getuigen zou bij de actie geweld zijn gebruikt en werd er gebruik gemaakt van een been- en mogelijk een nekklem.

Volgens de krant deed justitie de dood van Wolters op gezag van de gevangenisdirectie aanvankelijk af als een natuurlijke dood. Het OM rectificeerde dat en meldde dat de doodsoorzaak nog helemaal niet vaststaat en dat een strafrechtelijk onderzoek zou worden opgestart. 

Leden uit functie gezet
De vijf leden van het landelijke bijstandsteam, een speciaal getraind team dat wordt ingezet bij rellen, doorzoekingen bij gevaarlijke gevangenen of opstanden, worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Wolters.

Het onderzoek is nog niet afgerond en de doodsoorzaak is nog altijd niet vastgesteld. Wel is het vijftal door justitie voorlopig uit hun functie gezet.

Bron: Telegraaf // OmroepWest


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Sport vandaag 17:42

Gratis proefles voor Hart patiënten

Op 7 en 14 februari is er van 09:00 tot 10:00 uur een gratis proefles Hart in beweging voor mensen met hart klachten of revalidanten. De proefles is in zwembad De Hoorn.  

Sport vandaag 16:06

20 van Alphen heeft nieuwe routes

Sta jij al te trappelen voor een nieuwe editie van de 20 van Alphen? Lees dan vooral verder, want op 12 maart 2023 is het weer zover. Dit jaar met nieuwe routes. Aan welke afstand je ook meedoet in maart, je loopt over een nieuw parcours.

Politie en handhaving vandaag 14:24

Politie zoekt getuige van incident café Schatjes

In de nacht van 21 op 22 januari heeft omstreeks 02:00 uur een conflict plaatsgevonden in het café Schatjes in Alphen aan den Rijn. De politie is op zoek naar getuige.