Alphense Girls

Alphense Girls kregen bezoek van voormalig bondscoach Sarina Wiegman

De meiden van Alphense Girls kregen onlangs een bezoekje van een grote naam in de vrouwenvoetbalwereld. Voormalig bondscoach van het Nederlands dameselftal, Sarina Wiegman, kwam langs bij de club. 

Vrijdag 21 mei was het moment daar, Sarina Wiegman bracht een bezoek aan de Alphense voetbalclub. ‘’Ik mocht Sarina die vrijdag op onze club ontvangen, waar ik met trots de mooie meidenkleedkamer kon laten zien. Sarina vond het super om te zien dat de meiden een eigen plekje binnen de Alphense Boys hebben gekregen. Nadat Sarina zich had omgekleed begon ze in de tribune met een interview. Op dat moment waren de meeste speelsters van de MO11 ook aangekomen’’, schetst Kim, trainer van de Alphense Girls MO11.

De jonge voetbalsters gingen al dribbelend en in partijspellen laten zien wat ze konden aan Wiegman, die met de Oranjevrouwen in 2019 nog tweede werd op het WK. De fotograaf gaf hier en daar wat aanwijzingen om de perfecte plaatjes te schieten. Dat gaf jeugdtrainer Kim de kans om in gesprek te gaan met het zwaargewicht in het vrouwenvoetbal. ‘’Ik kon haar vragen stellen over haar stap naar Engeland en zij stelde aan mij vragen over hoe lang ik al training gaf en wat mijn ambities zijn. Sarina is een gezellige gesprekspartner die graag over haar vak vertelt! Ik heb mooie complimenten van haar mogen ontvangen en ze heeft mij tips gegeven om mij verder te ontwikkelen als damestrainer’’, vertelt Kim enthousiast. 

Sarina Wiegman Alphense Girls Teamfoto

ING 

ING was degene die deze buitengewone activiteit mogelijk heeft gemaakt. De Alphense Girls werden benaderd door hen voor een mediacampagne met een fotoshoot en video-opname. De enthousiaste jonge meiden en trainster Kim waren de perfecte kandidaten en zij waren meer dan enthousiast om hier aan deel te nemen. 

De meiden gingen met de winnende bondscoach van het EK in 2017 op de foto. Wiegman signeerde ook allerlei voetbalschoenen en ballen van de sponsor, ING, zodat de meiden nog een leuk aandenken hebben. Eén ding is zeker. Ze zullen dit bezoek niet snel vergeten, bevestigt ook Kim. ‘’Het was een heel bijzondere ervaring en een absoluut voorrecht.’’ 

Lees ook: Voetbalclubs Alphia en Alphense Boys zetten meidenvoetbal op de kaart


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.