Alphense Girls

Alphense Girls kregen bezoek van voormalig bondscoach Sarina Wiegman

De meiden van Alphense Girls kregen onlangs een bezoekje van een grote naam in de vrouwenvoetbalwereld. Voormalig bondscoach van het Nederlands dameselftal, Sarina Wiegman, kwam langs bij de club. 

Vrijdag 21 mei was het moment daar, Sarina Wiegman bracht een bezoek aan de Alphense voetbalclub. ‘’Ik mocht Sarina die vrijdag op onze club ontvangen, waar ik met trots de mooie meidenkleedkamer kon laten zien. Sarina vond het super om te zien dat de meiden een eigen plekje binnen de Alphense Boys hebben gekregen. Nadat Sarina zich had omgekleed begon ze in de tribune met een interview. Op dat moment waren de meeste speelsters van de MO11 ook aangekomen’’, schetst Kim, trainer van de Alphense Girls MO11.

De jonge voetbalsters gingen al dribbelend en in partijspellen laten zien wat ze konden aan Wiegman, die met de Oranjevrouwen in 2019 nog tweede werd op het WK. De fotograaf gaf hier en daar wat aanwijzingen om de perfecte plaatjes te schieten. Dat gaf jeugdtrainer Kim de kans om in gesprek te gaan met het zwaargewicht in het vrouwenvoetbal. ‘’Ik kon haar vragen stellen over haar stap naar Engeland en zij stelde aan mij vragen over hoe lang ik al training gaf en wat mijn ambities zijn. Sarina is een gezellige gesprekspartner die graag over haar vak vertelt! Ik heb mooie complimenten van haar mogen ontvangen en ze heeft mij tips gegeven om mij verder te ontwikkelen als damestrainer’’, vertelt Kim enthousiast. 

Sarina Wiegman Alphense Girls Teamfoto

ING 

ING was degene die deze buitengewone activiteit mogelijk heeft gemaakt. De Alphense Girls werden benaderd door hen voor een mediacampagne met een fotoshoot en video-opname. De enthousiaste jonge meiden en trainster Kim waren de perfecte kandidaten en zij waren meer dan enthousiast om hier aan deel te nemen. 

De meiden gingen met de winnende bondscoach van het EK in 2017 op de foto. Wiegman signeerde ook allerlei voetbalschoenen en ballen van de sponsor, ING, zodat de meiden nog een leuk aandenken hebben. Eén ding is zeker. Ze zullen dit bezoek niet snel vergeten, bevestigt ook Kim. ‘’Het was een heel bijzondere ervaring en een absoluut voorrecht.’’ 

Lees ook: Voetbalclubs Alphia en Alphense Boys zetten meidenvoetbal op de kaart


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:44

Het nieuws van week 23 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van te kort aan horecapersoneel en een pilot om de terrassen langer open te houden tot aan het Europees Kampioenschap dat deze week aftrapte en Thomas Berge die het aan de stok kreeg met handhavers. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht. 

Werken gisteren 14:10

Het nieuwe vacature aanbod van week 23

Op zoek naar leuke baan of een nieuwe uitdaging in Alphen of omgeving? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Alphens.nl heeft haar eigen vacaturepagina. Op deze pagina zijn diverse soorten vacatures in verschillende branches te vinden. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Handelsnederzetting

Als er een castellum 'in the middle of nowhere' wordt gebouwd, verschijnt er binnen de kortste keren ook een handelsnederzetting. Dat zal in Alphen aan den Rijn niet anders zijn geweest. In zo'n kampdorp wonen gezinnen van soldaten, ambachtslieden en handelaren.

Overige gisteren 10:12

Betalen Alphense hondenbezitters straks geen hondenbelasting meer?

Een hond is je beste vriend, maar daar moet je jaarlijks wel wat voor over hebben. Althans, in de helft van de gemeenten in Nederland moet je nu nog hondenbelasting betalen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer wil van de belasting af. En dat scheelt Alphense hondenbezitters jaarlijks tientallen euro’s.