Alphens

Alphense Hondenbezitter dient verzoek voor vuurwerkvrije zones in

De Alphense Hondenbezitter heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om diverse locaties in Alphen te benoemen tot vuurwerkvrije zone.

“We merken dat er in de afgelopen jaren steeds meer vuurwerk wordt afgestoken in de voorfase van oudejaarsdag. Vorig jaar hebben we Alphenaren verzocht om rond die tijd rekening te houden met honden die nog moeten worden uitgelaten, maar dat bleek niet te werken”, vertelt Richard Deijs, voorzitter van de Alphense Hondenbezitter. “Daarom proberen we het dit jaar op een andere manier.”

Parken
Niet alle locaties in Alphen zouden volgens Richard moeten worden benoemd tot vuurwerkvrije zone. “Het gaat voornamelijk om de parken in Alphen, niet om de wijken. Denk bijvoorbeeld aan het Bospark met de kinderboerderij, of de Zegerplas en het Weteringpark. Dat zijn plekken waar in de voorfase van oudejaarsdag veel vuurwerk wordt afgestoken en waar weinig sociale controle is. Daarbij zijn dat juist de plekken waar veel honden worden uitgelaten.”

Dierenwelzijn
“Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat de Alphense Hondenbezitter absoluut niet tegen vuurwerk is. Dat maakt het oudejaarsavond namelijk tot een leuk feest. Wel vinden wij dat er te weinig rekening wordt gehouden met het welzijn van dieren. Niet alleen van honden, maar van alle dieren. Met vuurwerkvrije zones kunnen we het dierenwelzijn bevorderen en een rustigere omgeving bieden.”


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Gemeente vandaag 09:03

Waar hangt het college van Alphen aan den Rijn uit?

Het college van de gemeente Alphen aan den Rijn gaat regelmatig op pad. Ben jij benieuwd waar het college de komende periode allemaal bij aanwezig is? Bekijk hier de bezoeken van deze week.

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.