Alphens

Alphense Hondenbezitter dient verzoek voor vuurwerkvrije zones in

De Alphense Hondenbezitter heeft een verzoek ingediend bij de gemeente om diverse locaties in Alphen te benoemen tot vuurwerkvrije zone.

“We merken dat er in de afgelopen jaren steeds meer vuurwerk wordt afgestoken in de voorfase van oudejaarsdag. Vorig jaar hebben we Alphenaren verzocht om rond die tijd rekening te houden met honden die nog moeten worden uitgelaten, maar dat bleek niet te werken”, vertelt Richard Deijs, voorzitter van de Alphense Hondenbezitter. “Daarom proberen we het dit jaar op een andere manier.”

Parken
Niet alle locaties in Alphen zouden volgens Richard moeten worden benoemd tot vuurwerkvrije zone. “Het gaat voornamelijk om de parken in Alphen, niet om de wijken. Denk bijvoorbeeld aan het Bospark met de kinderboerderij, of de Zegerplas en het Weteringpark. Dat zijn plekken waar in de voorfase van oudejaarsdag veel vuurwerk wordt afgestoken en waar weinig sociale controle is. Daarbij zijn dat juist de plekken waar veel honden worden uitgelaten.”

Dierenwelzijn
“Ik vind het wel belangrijk om te benadrukken dat de Alphense Hondenbezitter absoluut niet tegen vuurwerk is. Dat maakt het oudejaarsavond namelijk tot een leuk feest. Wel vinden wij dat er te weinig rekening wordt gehouden met het welzijn van dieren. Niet alleen van honden, maar van alle dieren. Met vuurwerkvrije zones kunnen we het dierenwelzijn bevorderen en een rustigere omgeving bieden.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Alphens Restaurantweek vandaag 18:42

Alphens Restaurantweek: Bowling Alphen - een culinaire strike

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Bowling Alphen.

Advertorial Winkels vandaag 14:46

Bieronline: een webshop met speciaalbieren

De afgelopen maanden hebben John en Maarten van Bier Online het steeds vaker gehad over het starten van een webshop met speciaalbieren. ‘’Tijdens de coronapandemie hebben wij besloten het risico te nemen en deze webshop te realiseren. Dit kon mede dankzij onze kennis, aangezien wij naast Bier Online allebei een fulltimebaan in de ICT hebben.’’

Overige vandaag 09:31

Ontsnapte pinguïn uit Avifauna gevonden

Eerder deze week is er een pinguïn ontsnapt uit vogelpark Avifauna. Na eerder gesignaleerd te zijn bij Nieuwveen werd het beestje gisteren eindelijk gevonden in Bodegraven.

Alphens Restaurantweek gisteren 17:35

Alphens Restaurantweek: Osteria La Piazza - waan je in ‘la dolce vita’

De Alphens Restaurantweek gaat weer van start. Van donderdag 20 tot en met zondag 30 Augustus kun je genieten van de lekkerste meergangen menu’s speciaal samengesteld voor de restaurantweek. Iedere dag zetten we een restaurant in de schijnwerpers. Vandaag de beurt aan Osteria La piazza!