Josh Walet

Alphense Hondenbezitter heeft vraagtekens bij het nieuwe voorstel voor een hondenlosloopgebied

Eerder deze week werd een voorstel voor een openbaar hondenlosloopgebied bekend gemaakt. Dit is een voorstel voor een nieuw gebied aan het Goudse Rijpad naar aanleiding van een enquête. De Alphense Hondenbezitter werd hier niet over ingelicht en heeft vraagtekens bij de nieuwe plannen.

Stichting de Alphense Hondenbezitter maakt zich al jaren hard voor de hondenbezitters in Alphen aan den Rijn. Zo willen ze onder andere een goed losloopgebied voor honden en hebben ze daarom ook meerdere plannen ingediend voor een hondenspeelpark.

Enquete

Om de behoefte van Alphenaren te peilen werd door een onafhankelijke partij een onderzoek uitgevoerd door middel van een enquête. De resultaten van deze vragenlijst zijn vervolgens verwerkt en daar is een voorstel uit voort gekomen. De Alphense Hondenbezitter heeft echter niet via de gemeente van dit nieuwe voorstel te horen gekregen. “Dit raadsvoorstel heeft ons via de media bereikt en niet via de gemeente zoals afgesproken”, aldus de Alphense Hondenbezitter.

Ook laat de stichting weten dat zij het niet eens waren met de formulering van de vragen. “In een eerder stadium hebben wij als Stichting al aangegeven dat de vragen in de enquête, vragen naar de bekende weg zijn. ‘Wilt u betalen voor het deponeren van uw vuilniszak of wilt u deze gratis deponeren?’ Bij zo’n vraagstelling laat de uitkomst hiervan te raden.”

Nieuw voorstel

Verder zijn niet alle punten uit het visiedocument van de Alphense Hondenbezitter overgenomen en heeft de stichting nog veel vraagtekens over de verdere invulling van het gebied. “Als de verschillen tussen de gesloten variant en een openbare variant niet duidelijk gemaakt worden, wat maakt het dan nog interessant om naar een gesloten variant toe te gaan? Het lijkt alsof je hetzelfde krijgt, alleen dan gratis.”

Ook, vindt de Alphense Hondenbezitter, verwacht de gemeente dat de hurende partij ook verantwoordelijk wordt voor het openbare gedeelte. “Hiermee erkent de gemeente de nadelen die aan een openbare variant kleven en wil deze bij de hurende partij beleggen onder de noemer ‘goed gastheerschap’. Als hurende partij moet je dus de zorg dragen voor een stuk grond waar je geen beheer over hebt.”

De stichting laat weten de uitslag van de enquête te accepteren, maar niet meer mee te werken aan de nieuwe invulling van het hondenspeelpark.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Sport gisteren 15:57

Voor de zomer meer duidelijkheid over nieuwe locatie TV Nieuwe Sloot

Eerder deze maand kreeg Tennisvereniging Nieuwe Sloot slecht nieuws: het racketcentrum kon niet vernieuwd worden. Sinds vorige week kan de vereniging weer wat optimistischer naar de toekomst kijken. Voor de zomer komt namelijk meer duidelijkheid over een nieuwe locatie.

Natuur, recreatie en reizen gisteren 13:45

Afronding Klimaatbos uitgesteld vanwege regenval

De afgelopen maanden is langs de N11 hard gewerkt aan het Alphense Klimaatbos. Hoewel de werkzaamheden op 28 maart afgerond hadden moeten zijn, is het Klimaatbos nog niet af. Dit vanwege weeromstandigheden.

Overige gisteren 11:32

Zuid-Holland overweegt centrumlinkse coalitie

Met Fred Teeven als verkenner en de grote winnaar van de verkiezingen, BoerBurgerBeweging, worden de verschillende mogelijke coalities voor een nieuw college in Zuid-Holland onderzocht. Woensdag maakte de verkenner bekend welke partijen als eerst met elkaar om de tafel gaan.