Alphens

Alphense Hondenbezitter moet nog even wachten

De Alphense Hondenbezitter moet nog dit jaar het tijdelijke losloopgebied aan de Steekterweg verlaten. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn zal binnenkort spreken over een voorstel voor een nieuw losloopgebied.

Het terrein aan de Steekterweg is een bedrijventerrein. Dit is tijdelijk beschikbaar gesteld aan de Alphense Hondenbezitter. De club heeft het terrein ingericht en als het ware antikraak beheerd. Er is een gegadigde om het bedrijventerrein te kopen, dus nu moet de club dit gebied verlaten.

Permanent losloopgebied

Aangezien er veel behoefte is aan een losloopgebied wordt nu een permanent losloopgebied ingericht. Dit ligt aan het Goudse Rijpad. Het terrein is voor € 287.000 door de gemeente aangekocht als openbaar losloopgebied. De inrichtingskosten bedragen € 407.000.

Omdat de Alphense Hondenbezitter heeft aangegeven geïnteresseerd te zijn in dit terrein, is de optie afgesloten terrein, in feite privéterrein van de club, als tweede optie opgenomen in het voorstel voor de Alphense gemeenteraad.

Openbaar of afgesloten

Er zijn nu twee varianten die aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

Of de hondenclub kiest ervoor om een nieuw terrein van een ongeveer 28.000 vierkante meter helemaal te huren. Dit gebied wordt dan afgesloten.

Of de hondenclub kiest voor een klein deel van dit terrein om een clubgebouw op te plaatsen, de huurprijs is dan lager. Het terrein wordt dan openbaar en de hondenclub functioneert als gastheer.

Huur

Bij een compleet afgesloten losloopgebied hoort een huur die in vijf jaar tijd oploopt naar ruim € 10.000 per jaar. Bij uitsluitend huren van een clubgebouw is de huur € 549 per jaar.

De Alphense Hondenbezitter wil bij voorkeur een afgesloten ‘eigen’ terrein. Hiervoor is een startsubsidie aangevraagd. Deze is afgewezen omdat het niet om een startende activiteit gaat, maar om verplaatsing.

Raad

De Alphense gemeenteraad moet binnenkort besluiten welke variant de voorkeur krijgt.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Evenementen vandaag 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”