's Molenaarsbrug

Alphense horeca moet weer sluiten: “Om moedeloos van te worden”

Alle horecagelegenheden moeten vanaf vanavond om 22:00 uur sluiten voor minimaal vier weken, dit zei premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie. Een teleurstelling voor velen. Een klap in het gezicht van Alphense horecaondernemers, maar tegelijkertijd zien ze ook in dat het nu noodzakelijk is.

 ‘Lichtpuntje in donkere tijden’

Horecaondernemer Martin Kalkhoven van Wet ’n Wild, Maggie Blue en ’s Molenaarsburg, is druk op zoek naar een lichtpuntje in de donkere tijden. ‘’Het is vermoeiend om zo lang in zo’n onzekere tijd te zitten’’, laat hij weten. Martin is bang dat de nu afgesproken vier weken, net zoals de vorige sluiting, weer veel langer gaan duren. ‘’Om moedeloos van te worden.’’

Tegelijkertijd snapt hij wel dat de horeca een van de eerste locaties is die de deuren moet sluiten. ‘’Een restaurant is wel een ontmoetingsplaats.’’ Toch wil de eigenaar van de drie restaurants niet stilzitten in deze moeilijke periode. Daarom beginnen de restaurants weer met thuisbezorgen. ‘’Dit deden we ook tijdens de vorige sluiting en dat verliep heel goed’’, laat hij weten. ‘’Maar om ons hoofd boven water te kunnen houden, hebben we eigenlijk ook geen andere keus.’’

Voor Maggie Blue en Wet ’n Wild gaat de eigenaar weer beginnen met het thuisbezorgen van maaltijden. Dit gebeurt vanaf de vestiging van Maggie Blue en zal er hetzelfde uitzien als in april en mei. Bij ’s Molenaarsburg komt ook weer hetzelfde concept als bij de vorige sluiting van het restaurant. Het is de bedoeling dat er een vijfgangen diner in een doos aangeleverd wordt, die de klant dan zelf thuis kan koken. ‘’We willen de kwaliteit van ’s Molenaarsburg toch nog blijven waarborgen, daarom gaan we niet werken met al gebakken stukken vlees en vis.’’

‘Dit is nodig om het coronavirus te stoppen’

Eigenaresse Viviënne Winkelaar vindt het jammer dat de horeca weer moet sluiten, maar benadrukt wel dat als dit nodig is om het coronavirus te stoppen, zij zich maar al te graag aan de maatregelen houdt. ‘’Ik hoop dat de overheid haar wijsheid in pacht houdt en dat ze weten waar ze het over hebben’’, laat Viviënne weten.

‘Je kan gewoon je burrito’s laten thuisbezorgen’

Bob Huikeshoven van Bobs Latin Mexican vindt het onwijs vervelend dat de horeca weer moet sluiten. Maar hij blijft wel positief. ‘’Het is belangrijk dat we gewoon naar de feiten blijven kijken en niet bang worden’’, laat hij weten.

Gelukkig kan Bobs Latin Mexican wel openblijven, want het restaurant gaat gewoon door met bezorgen. Je kan je burrito’s en burgers laten bezorgen van dinsdag t/m zondag. Een bestelling plaatsen kan via zijn eigen website.

 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).