's Molenaarsbrug

Alphense horeca moet weer sluiten: “Om moedeloos van te worden”

Alle horecagelegenheden moeten vanaf vanavond om 22:00 uur sluiten voor minimaal vier weken, dit zei premier Rutte gisteravond tijdens de persconferentie. Een teleurstelling voor velen. Een klap in het gezicht van Alphense horecaondernemers, maar tegelijkertijd zien ze ook in dat het nu noodzakelijk is.

 ‘Lichtpuntje in donkere tijden’

Horecaondernemer Martin Kalkhoven van Wet ’n Wild, Maggie Blue en ’s Molenaarsburg, is druk op zoek naar een lichtpuntje in de donkere tijden. ‘’Het is vermoeiend om zo lang in zo’n onzekere tijd te zitten’’, laat hij weten. Martin is bang dat de nu afgesproken vier weken, net zoals de vorige sluiting, weer veel langer gaan duren. ‘’Om moedeloos van te worden.’’

Tegelijkertijd snapt hij wel dat de horeca een van de eerste locaties is die de deuren moet sluiten. ‘’Een restaurant is wel een ontmoetingsplaats.’’ Toch wil de eigenaar van de drie restaurants niet stilzitten in deze moeilijke periode. Daarom beginnen de restaurants weer met thuisbezorgen. ‘’Dit deden we ook tijdens de vorige sluiting en dat verliep heel goed’’, laat hij weten. ‘’Maar om ons hoofd boven water te kunnen houden, hebben we eigenlijk ook geen andere keus.’’

Voor Maggie Blue en Wet ’n Wild gaat de eigenaar weer beginnen met het thuisbezorgen van maaltijden. Dit gebeurt vanaf de vestiging van Maggie Blue en zal er hetzelfde uitzien als in april en mei. Bij ’s Molenaarsburg komt ook weer hetzelfde concept als bij de vorige sluiting van het restaurant. Het is de bedoeling dat er een vijfgangen diner in een doos aangeleverd wordt, die de klant dan zelf thuis kan koken. ‘’We willen de kwaliteit van ’s Molenaarsburg toch nog blijven waarborgen, daarom gaan we niet werken met al gebakken stukken vlees en vis.’’

‘Dit is nodig om het coronavirus te stoppen’

Eigenaresse Viviënne Winkelaar vindt het jammer dat de horeca weer moet sluiten, maar benadrukt wel dat als dit nodig is om het coronavirus te stoppen, zij zich maar al te graag aan de maatregelen houdt. ‘’Ik hoop dat de overheid haar wijsheid in pacht houdt en dat ze weten waar ze het over hebben’’, laat Viviënne weten.

‘Je kan gewoon je burrito’s laten thuisbezorgen’

Bob Huikeshoven van Bobs Latin Mexican vindt het onwijs vervelend dat de horeca weer moet sluiten. Maar hij blijft wel positief. ‘’Het is belangrijk dat we gewoon naar de feiten blijven kijken en niet bang worden’’, laat hij weten.

Gelukkig kan Bobs Latin Mexican wel openblijven, want het restaurant gaat gewoon door met bezorgen. Je kan je burrito’s en burgers laten bezorgen van dinsdag t/m zondag. Een bestelling plaatsen kan via zijn eigen website.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.

Advertorial Evenement vandaag 09:25

The Chicago Funk live op Sama Sama Maluku Festival 2024

Op 7 juli 2024 kun je genieten van fun en soul met The Chicago Funk, geprezen als de beste Earth, Wind & Fire tribute band ter wereld! Op 5 april speelden ze de pannen van het Castellum Theater, waar de bezoekers hebben genoten van deze swingende avond.

Advertorial Winactie Sport gisteren 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving gisteren 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.