Josh Walet

Alphense huizenbezitters werden in 2022 elke dag een beetje rijker

Bezit jij een huis in Alphen aan den Rijn? Dan ben je dit jaar rijker geworden. Althans, op papier. Een berekening van het CBS laat zien dat huizeneigenaren in Alphen op papier elke dag een beetje rijker werden.

Nederland bevindt zich al enige tijd in een woningcrisis. Er is een hoge nood voor woningen. In 2022 is het aantal nieuwbouwwoningen in Alphen met 1% gestegen. Ten opzichte van 2021 zijn de huizenprijzen vorig jaar flink gestegen. In Nederland betaalde je in 2022 gemiddeld € 429.000 voor een koopwoning. In 2021 was dat nog € 387.000.

Ook in Alphen aan den Rijn werden woningen duurder. Waar je in 2021 nog € 360.000 betaalde voor een koopwoning, moest je in 2022 wel € 411.000 neerleggen als je een huis wilde kopen. Deze stijging betekent wel dat huizeneigenaren op papier rijker werden. Huizenbezitters in Alphen werden op papier wel € 140 per dag rijker.

Naar verwachting zullen de huizenprijzen eind dit jaar stabiliseren. Momenteel dalen de huizenprijzen weer, maar aan de andere kant zullen er minder huizen gebouwd worden. Dit zal zorgen voor een stabielere woningmarkt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.