Josh Walet

Alphense huizenbezitters werden in 2022 elke dag een beetje rijker

Bezit jij een huis in Alphen aan den Rijn? Dan ben je dit jaar rijker geworden. Althans, op papier. Een berekening van het CBS laat zien dat huizeneigenaren in Alphen op papier elke dag een beetje rijker werden.

Nederland bevindt zich al enige tijd in een woningcrisis. Er is een hoge nood voor woningen. In 2022 is het aantal nieuwbouwwoningen in Alphen met 1% gestegen. Ten opzichte van 2021 zijn de huizenprijzen vorig jaar flink gestegen. In Nederland betaalde je in 2022 gemiddeld € 429.000 voor een koopwoning. In 2021 was dat nog € 387.000.

Ook in Alphen aan den Rijn werden woningen duurder. Waar je in 2021 nog € 360.000 betaalde voor een koopwoning, moest je in 2022 wel € 411.000 neerleggen als je een huis wilde kopen. Deze stijging betekent wel dat huizeneigenaren op papier rijker werden. Huizenbezitters in Alphen werden op papier wel € 140 per dag rijker.

Naar verwachting zullen de huizenprijzen eind dit jaar stabiliseren. Momenteel dalen de huizenprijzen weer, maar aan de andere kant zullen er minder huizen gebouwd worden. Dit zal zorgen voor een stabielere woningmarkt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.