Still uit aflevering RTL

Alphense John Heitinga boekt succes met eerste wedstijd als hoofdtrainer van Ajax

De 39-jarige Alphenaar en oud-voetballer John Heitinga stond afgelopen zondag voor het eerst als hoofdtrainer bij een Eredivisie-wedstijd naast het veld. Onder leiding van de Alphenaar wist Ajax met 1-4 te winnen van tegenstander Excelsior.

Het elftal van Heitinga begon de wedstrijd goed maar daarna leek het even bergafwaarts te gaan. “We begonnen goed, maar daarna heb ik me mateloos geërgerd", vertelde Heitinga op de persconferentie. “En dan met name aan ons eigen spel. We schoten de bal een paar keer zomaar in de voeten van een tegenstander, met enorme kansen voor Excelsior tot gevolg.”

In de tweede helft ging het beter volgens Heitinga “Ik heb in de tweede helft een goed Ajax gezien. We waren dominant en bij vlagen oogde het fris."

Of Heitinga aanblijft als hoofdtrainer van Ajax is nog onduidelijk. Wel heeft hij de afgelopen dagen een goede indruk gemaakt op de spelers. "Hij brengt enthousiasme en energie in de groep", vertelt Dusan Tadic. "En hij is duidelijk naar de spelers. Ja, mijn eerste indrukken zijn goed. De fans zijn dol op Heitinga, merkte ik. Hij is een kind van de club."

Mocht Ajax een nieuwe trainer aanstellen, dan gaat Heitinga, die tot vrijdag trainer was van Jong Ajax, door als assistent. Maar het is niet uitgesloten dat de Alphenaar het seizoen afmaakt als hoofdcoach.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.