Alphense Kerstwandeling

Alphense kerken organiseren na zes jaar weer Kerstwandeling door het Alphense centrum

Na de voorgaande edities van 2015 en 2017 wordt op vrijdag 22 december 2023 na zes jaar weer de ‘Alphense Kerstwandeling’ georganiseerd door verschillende kerken uit Alphen aan den Rijn (Advenstkerk, Sionskerk, Maranathakerk, Het Kruispunt en de Lichtkring). Het thema is dit keer 'Op Weg'.

De wandeling start met een openingsscène in Theater Castellum. Je gaat op weg naar ‘Bethlehem’ en al wandelend passeer je diverse sfeervolle scènes uit het Kerstverhaal. "De wandeling is ongeveer 4 kilometer lang maar vanwege alles wat er te zien valt doe je daar ongeveer tweer uur over. Het belooft weer een schitterende route te worden die in Kerstsfeer eindigt in het Archeon", vertelt Rinne Sikkel van de organisatie. Voor het gemak van alle wandelaars zullen er tussen 17.30 en 21.30 uur pendelbussen rijden tussen het Archeon en het centrum van Alphen aan den Rijn.

Om de toestroom van wandelaars in goede banen te leiden zal er net als in 2017 weer gewerkt gaan worden met starttijden. Vanaf vrijdag 1 december kan iedereen zich voor een starttijd tussen 16:00 en 19:00 uur inschrijven op de website van de Alphense Kerstwandeling. Houd de website en de Alphense Kerstwandeling op Facebook en Instagram in de gaten.

Vrijwilligers

De organisatie is nog op zoek naar (ervaren) verkeersregelaars om alle wandelaars veilig op pad te kunnen laten gaan. De organisatie roept vrijwilligers van 18 jaar of ouder op zich te melden via info@kerstwandeling.com. Er zijn verkeersregelaars nodig van 16:00 tot 18.30 uur en van 18:30 tot 21:00 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.