Alphense Kermis maandagavond eerder gesloten vanwege mogelijke dreiging

De politie was op maandagavond 14 september ter plaatse bij de kermis in het centrum van Alphen. Het kermisterrein sloot iets eerder dan gebruikelijk. Er zou sprake zijn van signalen van een mogelijke dreiging, zo meldt een woordvoerder van de politie. 

De kermis in Alphen zou op maandagavond om 22:00 sluiten, maar dit werd iets eerder toen de politie ter plaatse kwam. Alle attracties gingen zo'n half uur eerder dan gepland dicht, terwijl bezoekers volgens ooggetuigen nog in de rij stonden. Diverse politiewagens waren op en rondom het kermisterrein te vinden om de situatie in de gaten te houden. Volgens een woordvoerder van de politie zou het gaan om signalen van een mogelijke dreiging. Meer kon er door de politie niet over de situatie worden gemeld. De politie heeft na sluiting van de kermis nog toezicht gehouden bij het terrein en de nabije omgeving. 

Foto's: Josh Walet 

IMG-20200914-WA0025.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.