Ingezonden

Alphense Kim (17) heeft last van lipoedeem: “Het heeft mijn leven overhoop gegooid”

Het leven van de 17-jarige Kim uit Alphen werd volledig overhoop gegooid toen zij last kreeg van een erge vorm van lipoedeem. Zij ervaart 24/7 pijnlijke klachten vanwege deze aandoening. En de behandelingen? Die worden niet vergoed door verzekeraars.

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Het is een niet vaak voorkomende chronische aandoening van het vetweefsel. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën, onderbenen en soms ook op de armen. De aandoening treft vooral vrouwen en wordt meestal pas zichtbaar aan het eind van de puberteit. Zo ook bij de Alphense Kim. Als 17-jarige kan zij door deze aandoening niet meer door het leven als normale 17-jarige.

“Mijn dagelijks leven is helemaal overhoop gegooid door de erge vorm van lipoedeem”, vertelt ze. “Inmiddels heb ik al veel trajecten doorlopen van fysio en diëten. Ik ben zelfs twee weken in een ziekenhuis helemaal in Friesland opgenomen geweest. Niet helpt. Liposuctie is de enige optie om mijn aangedane armen, billen, heupen en benen te behandelen.”

Deze behandeling gaat alleen wel gepaard met een flinke kostenpost. “Om alles te kunnen bekostigen is € 25.000 nodig. Dat geld heb ik niet en verzekeraars vergoeden de kosten voor deze behandeling niet.” Daarom is er een crowdfundingsactie gestart. Niet alleen met het doel om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, maar ook om ervoor te zorgen dat lipoedeem meer bekendheid krijgt. “Wij willen laten zien dat behandelingen voor lipoedeem niet cosmetisch maar medisch zijn.”

Wil jij een bijdrage leveren zodat Kim haar leven terug kan krijgen? Een donatie doen kan hier


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Verkeer en vervoer vandaag 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen vandaag 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken vandaag 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Oud Alphen gisteren 16:48

Oud Alphen: De Piramide van Makkink

In 1997 werd Winkelcentrum Atlas geopend. Tijdens deze opening werd ook een kunstwerk onthuld: een piramide genaamd Zigurrat. Tot verdriet van kunstenaar Herman Makkink was de gemeente geen voorstander van het kunstwerk.

Advertorial Werken gisteren 15:32

Banen- en Informatiemarkt op Museumpark Archeon

Museumpark Archeon is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en collega’s. In samenwerking met de Vereniging Vrienden van Archeon wordt een informatiemarkt in de Romeinse Herberg georganiseerd. Archeon zoekt jaarlijks nieuwe collega-vrijwilligers en nieuwe collega’s ter versterking voor het nieuwe seizoen.