Ingezonden

Alphense Kim (17) heeft last van lipoedeem: “Het heeft mijn leven overhoop gegooid”

Het leven van de 17-jarige Kim uit Alphen werd volledig overhoop gegooid toen zij last kreeg van een erge vorm van lipoedeem. Zij ervaart 24/7 pijnlijke klachten vanwege deze aandoening. En de behandelingen? Die worden niet vergoed door verzekeraars.

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’ en staat ook bekend als pijnlijk ‘vetsyndroom’. Het is een niet vaak voorkomende chronische aandoening van het vetweefsel. Het betreft grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet onder de huid van de heupen, dijen, knieën, onderbenen en soms ook op de armen. De aandoening treft vooral vrouwen en wordt meestal pas zichtbaar aan het eind van de puberteit. Zo ook bij de Alphense Kim. Als 17-jarige kan zij door deze aandoening niet meer door het leven als normale 17-jarige.

“Mijn dagelijks leven is helemaal overhoop gegooid door de erge vorm van lipoedeem”, vertelt ze. “Inmiddels heb ik al veel trajecten doorlopen van fysio en diëten. Ik ben zelfs twee weken in een ziekenhuis helemaal in Friesland opgenomen geweest. Niet helpt. Liposuctie is de enige optie om mijn aangedane armen, billen, heupen en benen te behandelen.”

Deze behandeling gaat alleen wel gepaard met een flinke kostenpost. “Om alles te kunnen bekostigen is € 25.000 nodig. Dat geld heb ik niet en verzekeraars vergoeden de kosten voor deze behandeling niet.” Daarom is er een crowdfundingsactie gestart. Niet alleen met het doel om het benodigde geld bij elkaar te krijgen, maar ook om ervoor te zorgen dat lipoedeem meer bekendheid krijgt. “Wij willen laten zien dat behandelingen voor lipoedeem niet cosmetisch maar medisch zijn.”

Wil jij een bijdrage leveren zodat Kim haar leven terug kan krijgen? Een donatie doen kan hier


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Stadshart vandaag 11:46

Alphense centrum vanaf nu weer feestelijk verlicht

Alphen aan den Rijn komt langzaam in de stemming voor de feestdagen. Op meerdere plekken zijn de sfeervolle lichtjes alweer te zien. Ook in het Alphense centrum is de feestverlichting weer opgehangen. 

Advertorial Kunst en Cultuur vandaag 09:39

Theaterconcert Tess Merlot in Parkvilla

De Boskoopse zangeres Tess Merlot timmert muzikaal hard aan de weg. Onlangs zong zij bij het tv-programma Matthijs gaat door. Met liedjes van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk komt Tess met haar band op 4 november naar Parkvilla voor het concert Voyages en Chansons. Het concert stond al eerder gepland, maar kon door ziekte van Tess niet doorgaan.