Alphense kinderboerderijen maken kans op donatie

Stichting Alphense Kinderboerderijen is genomineerd voor een donatie van 'Help Nederland Vooruit', een initiatief van het ING Nederland fonds. De kinderboerderijen uit de gemeente Alphen aan den Rijn zijn één van de vijf genomineerd in de regio Groene Hart.

De stichting beheert de kinderboerderijen Zegersloot en Bospark in Alphen aan den Rijn en de Contactweide in Boskoop. Hiervoor is de stichting voor een groot deel afhankelijk van gemeentelijke subsidie. Echter komen de kinderboerderijen op dit moment structureel een flink geld bedrag van enkele tienduizenden euro te kort. 

In november vond al een werkbezoek van raadsleden plaats en op 18 januari werd een informatieavond georganiseerd in het gemeentehuis om oplossingen te zoeken voor de financiële knelpunten van de kinderboerderijen. De nominatie van 'Help Nederland Vooruit' is dan ook zeer welkom voor de stichting. 

De andere genomineerden in de regio zijn kinderboerderij Dierendal (Waddinxveen), Stichting SailWise - Robinson Crusoe (Loosdrecht), Kriva vakantie (Krimpenerwaard) en musicalgroep EigenWijs (Nieuwkoop).

Stemmen
Van 22 januari tot en met 11 februari 2018 kan gestemd worden op de initiatieven die zijn geselecteerd voor de stemronde van 'Help Nederland Vooruit'. Hoe meer er gestemd wordt op jouw favoriete initiatief, hoe meer kans deze maakt op de hoogste donatie van vijfduizend euro.

Op 10 maart wordt bekend gemaakt welk lokaal initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van duizend tot vijfduizend euro - afhankelijk van het aantal stemmen dat het initiatief geworven heeft.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”