gemeente Alphen aan den Rijn

Alphense kinderraad maakt campagne tegen pesten

De Alphense kinderraad 2021-2022 maakt volgende week plaats voor haar opvolging. Als grootste wapenfeit is de actie 'Pesten doe er wat aan' gelanceerd. De kinderen hebben de campagne zelf bedacht, inclusief een reeks posters en kaarten waarvoor zij ook zelf model hebben gestaan.

Bij de campagne horen posters en ansichtkaarten voor de Alphense scholen. De posters zijn bedoelt om op school op te hangen. De kaarten moeten onder de leerlingen worden uitgedeeld. Ook is er een radioversie van het lied 'Praat erover' en een teaser plus videoclip.

De kinderraad heeft het pestgedrag aan het begin van haar ambtsperiode in de top3 gezet van  thema's waar zij mee aan de slag wilden gaan. De campagne tegen pesten is het eindresultaat. Wethouder Gert-Jan Schotanus is trots op de kinderraad en hun campagne: "Ze hebben dit helemaal zelf gedaan!"

Radioversie van het lied 'Praat erover'

Teaser van de videoclip

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door dekinderburgemeester (@dekinderburgemeester)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 gisteren 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken gisteren 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken gisteren 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.