Uilen-dierenpark de Paay

Alphense kunstenaar VijfB tovert oude silo om tot blikvanger

De Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg oprichter van VijfB heeft de oude voersilo van Uilen-dierenpark de Paay in Beesd onherkenbaar omgetoverd tot een waanzinnige blikvanger. Op de silo zijn nu prachtige kamelen weiden te zien.

Kunstenaar VijfB is onder meer bekend van nieuwe Graffiti Wall of Fame, die eind juli officieel werd geopend. Maar ook in de entreehal van het appartementengebouw Antarctica aan de Zuidpoolsingel heeft Zwanenburg zijn muurschilderingen mogen tonen. Daarnaast prijkt op de muur in de entreehal van het Woonforte-gebouw Toor aan het Stationsplein een graffitikunstwerk van Zwanenburg. Hier herleven oude tijden met iconen zoals het oude station en hotel Toor.

Voor de oprichter van VijfB, was zijn eerste liefde graffiti, en dat is eigenlijk nooit veranderd. Het verhaal van VijfB begint in Alphen, waar een jonge Joost een ambitieuze droom had: zijn naam op zoveel mogelijk plekken zichtbaar te maken.

In de jaren ‘90 was graffiti overal, maar pas rond 1999 kreeg een puberende Joost er oog voor. Het klooien met een stift begon hem te vervelen. Het werd tijd voor het echte werk: spuitbussen, lange nachten op straat met vrienden en eindeloos veel ‘pieces’ zetten. Oefenen, oefenen, oefenen dus, want spuitbussen-werk is allesbehalve simpel – vooral als je meer wil creëren dan een simpele ‘tag’ (een naam met een herkenbaar design). Vanaf dit moment is er geen week voorbij gegaan zonder het zetten van een ‘piece’.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Kunst en Cultuur gisteren 15:08

Onthaasten met klei bij Parkvilla

Met klei kun je alle kanten op. Je creëert iets in een ruimtelijke vorm en met een beetje techniek ben je vrij om van alles te maken. Van fijn sieraad tot een meubel. “Tijdens de cursus keramiek hebben wij ook wel eens krukje gemaakt van klei en dat was echt zo stevig dat je erop kon zitten”, vertelt Parkvilla docente Beatrijs van Rheeden.

Werken gisteren 13:37

Het nieuwe vacature aanbod van week 37

Op zoek naar leuke baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen. Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je diverse soorten vacatures in verschillende branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Metaalwerk

In het Alphense castellum Albaniana zijn veel metalen voorwerpen gevonden. Onder meer in de fabrica, de extreem grote werkplaats. Daar werd zeker metaal bewerkt, want er zijn haarden en bewerkingsafval aangetroffen. Maar ook op het castellumterrein en in de oeverzone zijn metalen onderdelen gevonden.

Advertorial Sport gisteren 09:22

OldStars waterpolo van start in Alphen aan den Rijn

Op donderdag 23 september kunnen ouderen uit Alphen aan den Rijn en omstreken gratis kennismaken met OldStars waterpolo bij het Zwembad en Buurthuis Aquarijn. De clinic staat onder leiding van Robin van Galen; voormalig bondscoach van het Nederlands Waterpolo mannenteam.