Ingezonden

Alphense Kyrah (23) start inzamelingsactie voor hulphond: “Ik heb het zo nodig, een wondertje op vier pootjes”

Onlangs kreeg Kyrah Hendriks het nieuws dat haar hulphond Mayla medisch ongeschikt is bevonden en niet meer kan werken. Haar vriendinnen hebben een inzamelingsactie opgezet zodat Kyrah een nieuwe hulphond kan bekostigen.

Drie jaar geleden kwam Mayla op Kyrah’s pad. Met haar kon Kyrah het pad van herstel bewandelen na een hoop mentale uitdagingen. “Mayla voelt Kyrah feilloos aan”, vertelt vriendin Jamie. “Ze helpt haar om naar buiten te gaan en om veilig te blijven, en nog zoveel meer. Mayla zal altijd de hond blijven die het leven van Kyrah heeft gered.” Kyrah vult aan: “Ik kon weer leven.”

Helaas kreeg Mayla fysieke klachten. Na een bezoek aan de fysio, orthopeed en de dierenarts kwam de uitslag: een foto toonde zware heupdysplasie en artrose. “Mijn grootse nachtmerrie kwam uit”, aldus Kyrah. Na een tijdje van rouwen en tot besef komen dat Mayla niet meer kan werken is het noodzakelijk dat er nieuwe pup komt.

Crowdfunding

“Ik heb het zo nodig, een wondertje op vier pootjes die met mij verder kan aan herstel. Maar dit kost veel geld. Geld dat ik helaas niet heb”, vertelt Kyrah. Daarom vragen haar vriendinnen door middel van de inzamelingsactie om hulp. “Als er iemand op de wereld is die dit verdient, is het Kyrah. Help jij haar een handje?”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.