Ingezonden

Alphense Kyrah (23) start inzamelingsactie voor hulphond: “Ik heb het zo nodig, een wondertje op vier pootjes”

Onlangs kreeg Kyrah Hendriks het nieuws dat haar hulphond Mayla medisch ongeschikt is bevonden en niet meer kan werken. Haar vriendinnen hebben een inzamelingsactie opgezet zodat Kyrah een nieuwe hulphond kan bekostigen.

Drie jaar geleden kwam Mayla op Kyrah’s pad. Met haar kon Kyrah het pad van herstel bewandelen na een hoop mentale uitdagingen. “Mayla voelt Kyrah feilloos aan”, vertelt vriendin Jamie. “Ze helpt haar om naar buiten te gaan en om veilig te blijven, en nog zoveel meer. Mayla zal altijd de hond blijven die het leven van Kyrah heeft gered.” Kyrah vult aan: “Ik kon weer leven.”

Helaas kreeg Mayla fysieke klachten. Na een bezoek aan de fysio, orthopeed en de dierenarts kwam de uitslag: een foto toonde zware heupdysplasie en artrose. “Mijn grootse nachtmerrie kwam uit”, aldus Kyrah. Na een tijdje van rouwen en tot besef komen dat Mayla niet meer kan werken is het noodzakelijk dat er nieuwe pup komt.

Crowdfunding

“Ik heb het zo nodig, een wondertje op vier pootjes die met mij verder kan aan herstel. Maar dit kost veel geld. Geld dat ik helaas niet heb”, vertelt Kyrah. Daarom vragen haar vriendinnen door middel van de inzamelingsactie om hulp. “Als er iemand op de wereld is die dit verdient, is het Kyrah. Help jij haar een handje?”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.